Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5923750x
Příspěvků:
151963

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #141171

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Eko byjatlon
09.02.24 17:51:26 | #141171
Reakce na příspěvek #141170

Tahají vodu ze spodních vod,tu je pak málo vody a ten sníh technický skončí v řekách nepoužit


 #141170 

| Předmět: RE: RE: Eko byjatlon
09.02.24 20:19:17 | #141190 (1)

Tak většinu vody tahají z řeky, z nádrží na děťovku atd, což je voda povrchová, která by stejně odtekla. Dokonce se její nastříkaní na sjezdovku může považovat za zadržování vody v krajině, páč odteče později, než kdyby ji nechali v té řece. Vodu bych jim nevyčítal, tedy pokud nevysrknou řeku, nebo všechny studny v okolí.
Ale mě spíš štvou ty vykácené svahy. Kvůli pár pitomcům na prkýnkách se devastují nejkrásnější partie hor.
Ale nerad bych zakazoval. Jen čistě pro spravedlnost, z lyží by se měla platit stejná spotřební daň jako z cigaret, nebo chlastu, protože lyžaři nás stojí obrovské peníze i zátěž přírody.


 #141171 

| Předmět: RE: RE: RE: Eko byjatlon
09.02.24 20:23:28 | #141191 (2)

Tady se tahá voda hlouběji jak z povrchu


 #141190 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Eko byjatlon
09.02.24 20:31:32 | #141192 (3)

Tak nejsem vodohospodář odborník. Ale čistě z fyzikálního hlediska - to co je na horách hluboko, je vůči nížinám stále vysoko a ta voda stejně doteče dolů.
V každém případě ale považuji umělé zasněžování za úplně stejné zlo, jako kteroukoliv jinou civilizační činnost založenou na technice, tedy výrobě a spotřebě energií. Proto by měla býti rovnost a když může jeden blbec jezdit na umělém sněhu, proč by jiný blbec nemohl jezdit v autě.


 #141191 

| Předmět: RE: RE: RE: Eko byjatlon
10.02.24 09:45:50 | #141212 (2)

Většinou? To si nemyslím. V těch nadmořských výškách kolem sjezdovek většinou žádný řeky nejsou. Většinou berou spíš spodní vody. A i kdyby brali vodu z řek a potoků, jako že by ji museli kolikrát táhnout potrubím a hadicema i mnoho kilometrů, to není žádná omluva, protože onen umělý "sníh", co ani není sníh, je chemická břečka, kterážto chemie se po roztání dostává do řek a co hůř - do spodních vod!!!
Vlétě často zakazují zalévat zahrádky, ač vlastně jde o výrobu potravin /většinou ekologických/ , ale LEPŠOLIDEM vlekařům je laskavě dovoleno plýtvat vodou, chemizovat onu vodu a to jen kvůli kratochvíli několika málo % milovníků lyžování a kvůli, to především, ziskům vlekařů. Úředníkům jistě vděčných vlekařů.
Tímhle by se už konečně měla zabývat vláda a umělý "sníh", správně řečeno chemickou břečku, zakázat.
Denně mám z TV díky kecům o sjezdovkách a stavu sjezdovek pocit, že sjezdovky jsou v ČR to nejdůležitější a je třeba o nich odhadem 30 x denně informovat veřejnost a nejen to, ale že je potřeba vlekařům přizpůsobit zákony a vytvořit jim ještě lepší podmínky k onomu nejvýnosnějšímu podnikání, jakým sjezdovky jsou.
By mě zajímalo, kolik na daních vlekaři v průměru ročně zaplatí. Nejspíš v průměru NIC, protože každoročně ze sebe dělají největší chudáky, co na svoje podnikání by potřebovali ještě nějaký ty dotace *17574*
Zdalipak si občas sedne nějakej úředník z finančáku k vleku a počítá...Odpoledne sečte ty statisíce, na větších skiareálech miliony, vynásobí počtem dnů, kdy je na horách dostatek sněhu /vlekaři sami se chlubí denně v TV, jak mají krásný podmínky pro lyžování *17574* *17574* /, odečte náklady, jež lze s běžnými počty ze 4. třídy ZŠ spočítat a ze zbytku vypočítá daň. To by panečku stouplo naplnění státní kasy o hezkých pár miliard!!!
Na to se ale kašle a naopak každoročně všichni politují vlekaře, jak jsou zase v mínusu. Přitom není nic jednodužšího než vypočítat daň právě vlekařům. Když už teda je jim dovoleno devastovat přírodu a spodní vody.


1  
 #141190 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Eko byjatlon
10.02.24 09:51:19 | #141214 (3)

Ten paradox: Vlekaři si denně dělají reklamu na netu a v TV a tvrdí, že právě oni, právě ta jejich sjezdovka má nejideálnější podmínky, ale když má přijít placení daní, ti samí v TV brečí, jak měli špatnou sezónu *17574*
Já bych jim na finančáku pustil záznam toho jejich chlubení se v TV, jakmají ideální podmínky a tím bych jim zavřel huby a ukázal svůj výpočet, jak na tom jsou a kolik milionů zacálujou na dani.


1  
 #141212 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Eko byjatlon
10.02.24 14:07:50 | #141231 (4)

Já bych, já bych...
No já moc nevím, co bych, kdybych mohl.
Určitě bych neposlal pražské úředníky počítat lyžaře do Krkonoš, spíš bych nějaké ty úředníky vyhodil. Bo čím víc jich něco počítá, tím míň do té královské pokladny nakonec přijde. To už známe z pohádky, rádcové moji.
Tzv. vlekařství je velmi specifický druh podnikání a proto není problém výpočet jejich daní zjednodušit. Jednoduché jak facka, prostým vynásobením kapacity těch vleků a lanovek. To ošulit nejde. Prostě za každou sedačku nějaký jednoznačně daný obnos, nevím jestli tisícovku, nebo milion ročně, ale ten poplatek by byl neoddiskutovatelný a povinný bez ohledu na kecy v televizi, nebo počasí. Komu se to nelíbí, ať jde dělat něco jiného, být vlekařem není povinné a třeba by těch prznitelů hor konečně zase ubylo.
Další věcí, kterou bych, kdybych.. tak by bylo vyjmutí léčby úrazů a záchranné operace horské služby na sjezdovkách ze systému státem hrazených požitků. Systém opět jednoduchý, kdo se přerazí na placené sjezdovce, zaplatí si léčbu, či případný výlet vrtulníkem sám ze svého, nebo z nějakého komerčního připojištění. Pojištění při cestách do zahraničí je běžná věc, proč by nemohlo být i pojištění na naše sjezdovky. Oni ti vlekaři totiž svojí bohulibou a v médiích opěvovanou činností značně zatěžují naše zdravotnictví několika sty, spíš tisíci úrazů ročně a také generují i značný počet mrzáků. Nebo by to šlo jinak, jak už jsem navrhoval dávno a to zavedením spotřební daně na veškeré sportovní pomůcky, přičemž u lyží, bruslí a kopaček by ta daň byla hodně vysoká.
Cest je jistě mnoho, jenže není zájem a to napříč politickým spektrem. Výpavy Pražáků do hor jsou posvátné a nedotknutelné, žádný politik si to vyznavači vlekařské kultury nerozhází. Proč jiné neváhá podojit nikdo, ale na zrovna na prkýnkáře nesáhne, to nevím.


 #141214