Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5746540x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #90271

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 15:41:47 | #90271
Reakce na příspěvek #90270

Nejlepší na tobě je, že si snad vůbec neuvědomuješ, že jsem jeden z mála pravičáků, který jasně napsal, že mu ČSSD v PSP chybí, jednou jsem je do Senátu dokonce volil a u socialismu se zastávám toho Bismarckovo :-))))))
Já si nemohu pomoci, že nedokážu přehlédnou, jak ČSSD vyhazuje peníze do kanálu. A ty bys to přehlížet taky neměla, protože pokud jsme registroval, o nakládání s penězi máš vcelku akceptovatelný názor i mnou, pravičákem .-))))) Akorárt se holt nedokážeš zásad držet pevně, takže uznáš, že se nemělo tolik utrácet za nějaké /levicové, populistické) vlády, ale současně jako správný levičák nacházíš ůřešení" jen ve zvyšování daní, V NEJLEPŠÍM PŘÍPADĚ ve snižování a nebo odebírání dotací bohatším (stavební, penzijní, odečet úroků, ....).
Přitom se jako nejspravedlivější nabízí prostě sebrat to, čím ta předchozí vláda zavázala stát, aby házel do kanálu :-)))))))))


 #90270 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 16:08:00 | #90283 (1)

Že formálně uznáváš potřebu stability=existenci demokratické levice i pravice,to je sice sympatické,ale tak trochu pokrytecké,když zároveň neustále činnost soc.dem dehonestuješ.


 #90271 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 16:12:51 | #90285 (2)

Ty bláho, já myslel, že jsme to poslal 2x, protože to bylo samo na nové stránce i jako první na druhé stránce, ale zdá se, že ne - byla bys tak hodná a ten můj smazaný příspěvek v reakci na tvůj | #90279 s definicí socialismu buď obnovila, pokud to jde, nebo mi ho poslal do vzkazníku, ať to mohu poslat znova, prosím? děkuji

co se týče tady toho tvého : to vidím jinak - já mám rád, když "fotbal" hrajou obě mužstba, nikoli jen 1. ale sám fandím samozřejmě jen jednomu. to není pokrytectví. já osobně bych to naopak nazval vrcholem demokratického smýšlení .-)))))


 #90283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 16:36:58 | #90288 (3)

Nic jsem ti nesmazala,tudíž ti nemohu nic obnovovat.
Ideový soupeř má zkrátka jiné pojetí hry - k dobrému výsledku se ubírá odlišnou cestou.Obvykle se liší v daňovém mixu,podílu progrese,představě o výši spoluúčasti na platbách ve zdravotnictví,škol­ství,či důchodové agendě.Demokratická levice i pravice ovšem táhnou za jeden provaz v zahraniční politice a vztahu ke stávajícímu systému..Ideální a ku prospěchu společnosti tedy je,když obě strany tohoto dem.ideového spektra dokážou vzájemně komunikovat,"nejít si po krku" a shodnout se na kompromisu.


 #90285 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 16:40:34 | #90292 (4)

:-)))
"Ty bláho, já myslel, že jsme to poslal 2x, protože to bylo samo na nové stránce i jako první na druhé stránce, ale zdá se, že ne - byla bys tak hodná a ten můj smazaný příspěvek v reakci na tvůj | #90279 s definicí socialismu buď obnovila, pokud to jde, nebo mi ho poslal do vzkazníku, ať to mohu poslat znova, prosím? děkuji"

Sice jsem to nenapsal jasně, ale ten příspěvek jsem si v domnění, že je na diskusi 2x, smazal já sám :-))))))))))))) a tebe prosím, pakliže to jako správce nemůžeš obnovit, abys mi ho nakopírovala do vzkzníku :-)))) a já ho nakopíruju zpět do diskuse :-)))


1  
 #90288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 16:51:48 | #90298 (4)

Jsem primárně rád, že i když si to možná neuvědomuješ, začínáš vnímat, že levice a pravice jsou pojmy použitelné jen v případě DMEOKRATICKÝCH STRAN V TRŽNÍM PROSTŘEDÍ anikoli totalitních, i kdyby nakrásně ve svých stanovách lhaly, až pole louky rudnou .-)))))

A zbytek se jen zopakuji : je sociálno a "sociálno". Sociálno je to, co jsem ti poslal vytažené z toho článku, definoval to Miels. Vůbec nejde v první řadě o nějaký daňový mix, progresi, spoluúčasti ap., ale výhradně o přístup k sociálně potřebným - jestli budeme pomáhat opravdu až k tomu, kdo už to ani s pomocí známých a občanské společnsoti nedává, nebo jestli automaticky zaručíme každému, kdo splní nějaká a ne příliš těžká kriteria, sociální pomoc státu. Tohel hodně souvisí s tím dodnes nedefinovaným, ale v sociálních otázkách permanentně používaným "argumentem" o "důstojném životě". Kdy otázka zní, proč by někdo měl někomu druhému onen nedefinovaný důstojný život zajišťovat. Proč by měl každý člověk dosáhnou zadara nejen na nějaké život zachraňující zdravotnictví, ale na každou pitomost, pokud možno co nejmodernější tedy i nejdražší. A to paltí všude.

tedy PRIMÁRNĚ se musí definovat rozsah a podmínky sociální pomoci, a opravdu by to měla být až NAPROSTO POSLEDNÍ VARIANTA ŘEŠENÍ selhání jedince. a nikoli záruka pro každého hned.
NIKDY by se tato pomoc neměla stát zdrojem dluhu státu
teprve SEKUNDÁRNĚ, až se nacení ten rozsah v limitech daných ekonomikou, se lze bavit o tom příjmovém mixu do systému

a tady se na mne prostě nemůžeš zlobit, ale tak, jak to koncipuje ČSSD, ale i většina evropských zemí, ten welfare state, je to prostě socialismus a nikoli sociálno. to, že jste lidi ještě nepřipravili o veškeré soukromé vlastnictví, jako fajn, ale připravujete pracující lidi o hodně vlastnictví v podobě z vydělaných peněz. :-)))


 #90288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.01.23 17:02:52 | #90303 (5)

Já sama jsem dost dlouho volila pravici (kvůli Klausově aroganci ODA),ale těch hříchů bylo příliš.


 #90298