Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5746161x
Příspěvků:
150994

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #90454

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.01.23 00:10:13 | #90454
Reakce na příspěvek #90451

životní úroveň obyvatel čr roste od 1989 stále, to ale většinou podloženě.
skokově vzrostla za poslední 3 roky babišovo vlády

poměr zadlužení ku HDP má být asi dluh ku HDP, viz :

za babiše zadlužení skutečně klesalo - důvody jsou ale jasné - ozdravění eřejných financí kalouskem a světová hospodářská konkunktura, takže babišvi stačilo ve vládě sobotky držet zhruba vyrovnané nebo jen nízkoschodkové státní rozpočty, o klesání té křivky se postaral růst HDP. Není to zásadní ukazatel, jen pro něco. každopádně to není ukazatel životní úrovně

Zadlužení z covidu fakt ničím nesplácíme, sorry.

1. jak konstatoval před pár dny NKU, za roky 20. 21 a 22 vzbikl dluh skoro 1,1 bilionu (všechny ty schodky připrvovala babišova vláda), ale jen 10 % šlo do covidu, tedy cca 110 mld. všechny ostatní půjčené peníze šly do mandatorů, platů státních, důchodů, sociálů - tedy do cca 3-3,2 milionu občanů z 10 milionů. tyhle peníze naházené do kanálu pak vyvolaly svůj díl inflace, kterou splácíme devalvací úspor, což nám SNIŽUJE ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ.
Voličů Babiše bylo naposledy cca 1,5 milionu.
A i těm je nutné neustále strkat pod rypák, jak se věci mají skutečně, tedy třeba právě to, že babišova zásluha na zvyšování životní úrovně je taková, že kvůli zvýšení ŽÚ u 3,2 mil lidí na dva roky způsobil právě tu příšernou inflaci pro všechny, zadlužení jak prase ap. prostě ten megaprůser ve kterém se potácíme a životní úroveň nám jen za rok 2022 kvůli babišovi klesla o 4 %.

Současná vláda se upnula na stabilizaci veřejných financí, což je po babišovo expose s maláčovou to nejdůležitější, co musí udělat a ví to každý ekonom, dokonce jim vyčítají, že toho dělá málo, s dluhem a schodkem rozpočtu. žádné HDP. a zase se navzájem opíjet a obLbovat že nám roste "obrat" - cožpak opravdu ještě někdo neví, jak je HDP manipulovatelný a právě půjčenýma penězma (HDP je v podstatě obrat státu, tedy sumou peněz státem proteklých- když to zjednodušíma zvýrazním - jestliže budu mít jeden rok HDP 4 biliony, a další rok bude reálný výkon ekonomiky úplně stejný, ale j ájako stát si půjčím další 4 biliony a protáhnu je ekonomikou třeba za úplný píčoviny, budu mít ten další rok HDP 8 bilionů, tedy 100% růst - a přitm se v ekonomice vlastně nic nestane, nezlepší).
navíc, HDP je za 3Q meziročně +1,7 %, takže poroste tak jako tak, ale to je úplně k hovnu, nějaký HDP, když je to vyhoněný uměle. nesmíme zapomenout na 11-13letý ekonomický cyklus - konkuntkuru vláda ČSSD a i Babišovo opět projebala, nevytvořila žádné rezervy, polštáře, ale naopak opět strukturální schodek přes 5 % a státní dluh jak kráva .... a ta recese zase do 2-3 let přijde, bez ohledu na energetickou krizi, válku na UA ......

prostě působení posledních 2(3) vlád - opět všechno špatně.


 #90451 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.01.23 19:19:39 | #90732 (1)

Nahlášené jako tapetování,dle mého názoru chybně.Opět mazat nebudu.


1  
 #90454