Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5418964x
Příspěvků:
149051

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #97288

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
04.03.23 11:05:58 | #97288
Reakce na příspěvek #97263

Bez znalosti výsledků jejich práce .....

  1. ti lidé jsou placeni z daní těch, co odvádějí skutečnou práci a vytvářejí skutečnou hodnotu (primární, sekundární a částečně terciární sektor ekonomiky (těžba, zpracování a výroba, částečně služby)
  2. pouze uvedení lidé by měli mít právo rozhodovat, jestli nějaké další služby chtějí, potřebují (vč. služeb státu a jeho zaměstnanců) a v jakém rozsahu a za kolik - a to s eneděje, o rozsahu služeb a za kolik rozhodují poslanci od stolu. pak se dozvídáme ty píčoviny typu jak je něco podfinancované (protože to tak vidí pan ministr školství nebo jiné blbosti), jak je někde levná pracovní síla, protože jinde dostávají za tu samou práci lidé víc, jenže že mají 4x větší produktivitu práce už ti nikdo neřekne, leda odděleně o půl roku později, aby se ti to nespojilo) atd. atp.

samozřejmě, je pro mne ohromným přínosem, že nějaká excelovská tabulka bude mít o jeden sloupeček víc a v něm budou vyhodnocena procenta procent z průměrů názorů lidí na nějakou píčovinu. jojo, to potřebuju, vynálezce toho sloupečku navíc je třeba odměnit alespoň 12ti násobkem jeho platu .......


 #97263 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
04.03.23 13:47:48 | #97292 (1)

Jak můžeš posoudit užitečnost práce úředníků,to opravdu nevím.Např.toto odvětví prochází nezáviděníhodnými zkouškami:
https://socialnisluzby.plzen.eu/aktuality/archiv-aktualit-2014/z-drabka-se-vzpamatovavame-dodnes.aspx


 #97288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.03.23 19:08:33 | #97377 (2)

Posoudit něčí práci dokážu jako každej člověk, proboha, ty to neumíš?
Posuzuješ svými kriterii a měřítky, to je správně.


 #97292 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.03.23 19:15:05 | #97384 (3)

Nech toho.Můžeš akorát tak posoudit svoje kolegy,nebo podřízené.Vše ostatní je dojmologie.


 #97377 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
04.03.23 19:24:46 | #97386 (4)

???
Já už ti to naznačil sloupečkem v excelu - já jsme schopen posoudit, co od státu chci a v jaký kvalitě a za kolik.
A díky tomu pak jsme schopen posoudit, jestli tomu odpovídá to, co dostávám.

Problém tvého nahlížení na problém je, že vystupuješ stylem, že "co potřebuje Krak a Potua ví nejlépe Fiala". nebo raději babiš, tam to sedí zcela.
jenže tak to není. mně stát VNUCUJE plno věcí, který nepotřebuju a nechci, což samo o sobě je špatně, ale ono je to ještě horší - já to mám i platit - to, co nepotřebuju a nechci ......

já to beru a dohodli bychom se na základních věcech pro státá - pravidla, kontrola dodrování, vymáhání dodržování, bezpečnost vnitřní a vnější - určitě bychom se dohodli na tomhle - jak a kolika lidma a za kolik to realizovat.
ale vše ostatní ať si zaplatí každej sám, ne? a nebo mi umožní si to zajistit jinak, aniž bych to musel paltit, a sám mi to neposkytne - a já si to domuvím s jinými ve společném zájmu.

viz to školství - zvedli jim platy o skoro 40 % a ještě není konec - vylajzá ze škol o 40 % víc vzdělaných dětí? já myslím, že ne.
já ve sv realitě NEJPRVE ODVEDU PRÁCI, AŽ PAK za ni dostanu zaplaceno. ne naopak, jako státní parazité, kterým se zvedají příjmy buď z rozhoduntí u stolu (i když ten ministr VÍ!!!!, že jejich produktivita spíš poklesla než vzrostla) nebo si to vystávkují s odborama.

je to postavený na hlavu a všechno tohle "netrřní", co existuje ve welfare states, je prostě hrozně špatně a dožene nás to. a pak to bude bolet. slovo solidarita bude zapomenuto, minimálně dočasně.


 #97384 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.03.23 11:45:11 | #97474 (5)

Přesto nejsi obj.schopen posoudit práci jednotlivých úředníků.A pokud máš pocit,že je jich moc a pracují špatně,odpovědní jsou jejich nadřízení.
Co se toho školství týče,event.po­zitivní změny se mohou projevit až s odstupem.


 #97386 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
05.03.23 11:52:54 | #97479 (6)

Ale jakpak to, že ne? .-)))))))))))))) Dokonce i podle jeho pracovních povinností, pokud k tou úředníkovi musím chodit a spolupracovat :-))))) natož podle svých kriterií, jak jsme psal.

zase jsi zůstala na půl cesty : ano, jak dobře v rámci daných pracovních povinností pracují má kontrolovat a vyhodnocovat jejich vedoucí. v pořádku

jenže já jasně napsal, že mnozí z nich žádné pracovní povinnosti ustátu ani ít nemají, protože nedělají práci, kterou by po nich někdo chtěl až tak, že by jim za ni zaplatil. je to práce vymyšlená "vedoucím" nebo tou hierarchií nad ním a ještě navíc uměle ohodnocená, bez jasných objektivních podkladů (nebo kdo a jak určil, kolik peněz má dostat úředník a vyplnění nějakýho lejstra? - dneska se to určuje tak, že si ouředníci řeknou, že státní zaměstnanec MÁ MÍT jako je průměrný plat v soukromém, spíš trochu víc, a pak to "podělí počtem vyplněných lejster" .-))))) tedy přesně naopak, než jak to funguje v soukromém

a to platí i o těch školách - pominu, že 30 let, palty jim stoupají a vzdělání dětí klesaá - ale když, tak přidat, až ačnou vylejzat vzdělanější děti (víc s větším stupněm "naučení".


 #97474