Ne, jen poukazuju na to, že měřítkem kvality je množství kakaa, což
bylo původní téma.
GF sirup je taky cukr.
Ne, jen poukazuju na to, že měřítkem kvality je množství kakaa, což
bylo původní téma.
GF sirup je taky cukr.
Cukr jako cukr sice není, ale GF sirup není o nic větší sračka než normální řepnej cukr. Přesnější je říct, že má prakticky stejný složení, jako cukr v medu.
GF je horsi, zpusobuje ve vetsim mnozstvi resistenci proti insulinu, tudiz je spoluvinny na vzniku Diabetes typu II. Krome toho fruktoza ztezuje odbouravani tuku , takze se po nem tloustne vic a je i hure stravitelna.
Repny cukr obsahuje sacharozu , coz je disacharid, slozeny z glukozy a fruktozy, nejlepe stravitelny je cukr hroznovy, coz je glukoza, pri traveni se disacharid stepi a glukoza se dostava rychle do krve, fruktoza je obsazena jen v polovicnim mnozstvi, velke mnozstvi vede k poskozeni jater
Fruktosa je obsažena v polovičním množství jak v sacharose, tak i v tom
GF sirupu, ale taky třeba v medu. V sacharose a medu je to s glukosou přesně
1:1, v GF sirupu zhruba.
Glukosa je nejlépe „stravitelná“ proto, že trávit vůbec nepotřebuje,
vstřebá se tak, jak je. Zrovna tak fruktosa. A sacharosu ve střevě musíš
napřed na tyhle dvě rozštěpit, což je ale celkem rychlý proces, takže
pořád nevidím ten zásadní rozdíl. A ano, velké množství může vést k
poškození jater. Jak sacharosy, tak GF sirupu.
arecuk --- to je zajimave co pises --- nevis nahoou z ceho je slozena moravska slivovice a jak pusobi jeden frtan denne na jatra? Sirup nepiju med pouze -- manuka - tak lzicku za tyden.