Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 671028x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #5476

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 02:22:50 | #5476
Reakce na příspěvek #5474

Michale sorry ale jsi opravdu moc hloupym clovekem, kdyz uveris takovemu nesmyslu.

Covid? Největší hysterická reakce v dějinách. Za opatření se stydím, říká Žaloudík

Společnost se v době pandemie chová hystericky a nepřiměřeně. Je to především proto, že se vytratil medicínský pohled a pandemii se snaží řídit stát. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to řekl onkolog a senátor Jan Žaloudík (nestraník za ČSSD).

Celý článek ZDE: https://iprima.tv/3iVYsa9

Inteligentni lide opravdu pochopi. Blb ale dal zustane zmanipulovanym blbem a uveri i lzim a dezinformacim covidich smejdu, ze tu pry vymizela chripka - je to samozrejme nesmysl.


1 1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 08:13:28 | #5483 (1)

Senátor Žaloudík odvedl velký kus práce na tom, aby lidé v Česku na virus nevěřili. Výsledky jeho úsilí sledujeme právě teď

Jan Žaloudík je jedním ze tří senátorů, kteří za sociální demokracii zůstali v horní komoře parlamentu po letošních senátních volbách. Snad málokdo tak dokonale ztělesňuje pravý opak toho, co říká předseda České strany sociálně demokratické Jan Hamáček v souvislosti s koronavirem už od druhé poloviny července. Je to stejné, jako by Hamáček pracně nosil vodu ze studny do kádě a Žaloudík se stejně usilovně snažil do ní vyvrtat díry, aby z ní všechna voda vytekla. Senátor, který je přeci jen na rozdíl od Hamáčka lékařská kapacita, sice už ve své činnosti polevil, ale výsledky jeho konání jsou značné.

Stačí si zadat jméno Jana Žaloudíka do vyhledávače a číst titulky, které na člověka vypadnou, a hned je jasné, jaké myšlenky senátor v posledních měsících šířil. Pro ukázku uveďme některé jeho mediální výstupy za srpen a září, kdy už bylo jasné, že je covid zpátky: Druhá vlna je jen marketing, udržovat v lidech strach je kontraproduktivní, tvrdí Žaloudík; Senátor Žaloudík: Kdo moc testuje, najde moc nakažených. Protestováváme se k mezinárodnímu průšvihu; „Bojovat proti viru testováním je nesmysl,“ říká lékař a senátor Žaloudík; Profesor Žaloudík: Roušky škodí, nebojím se covidu, ale kroků vlády. V zarouškované společnosti žít nechci. A podobným způsobem bychom mohli pokračovat
Šéf sociální demokracie, ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček se přitom už od července veřejnost snažil přesvědčit o opaku, ovšem není ani lékař, ani profesor. „Jak zabránit situaci s nárůstem případů na jaře? Nejsnazší je nasadit si roušky. A to bez toho, aby jim to někdo nařizoval a potom je u toho kontroloval. Opět kladu důraz na selský rozum. Venku nosit roušky není potřeba. Něco jiného jsou ale uzavřené prostory jako třeba MHD. A protože jsem lidi veřejně vyzval, jdu příkladem. Roušku nosím,“ psal Hamáček již 26. července na své facebookové stránce.

Senátor Žaloudík naproti tomu ještě v polovině září v debatě na Českém rozhlase Plus hovořil o tom, že věří, že druhou vlnu pandemie zvládáme. „Máme tu hlavně druhou vlnu strašení. Pro věřící, kteří kladou korelaci mezi rouškou a výskytem viru v populaci, mohlo být upuštění od roušek chyba. Kdo víc testuje, víc natestuje. Kdo často chodí na houby, najde houby. Takže my se trošku protestováváme k mezinárodnímu průšvihu,“ zdůrazňoval Prof. MUDr. Jan Žaloudík, Csc.
Senátor, který je také místopředsedou výboru pro zdravotnictví a sociální politiku v horní komoře parlamentu, k tomu následně dodal: „Chránit se před světem za rouškou poznání naštěstí věřícím nikdo nebrání.“ Žaloudík rovněž tvrdil, že „máme tisíc jiných starostí“ a „není třeba se upínat ke covidímu bohu“. Hamáček a všichni ostatní, kteří brali a berou koronavirus vážně, jsou zkrátka věřící, kteří vzývají covidího boha. Kdežto Jan Žaloudík, jak chce asi upozornit neustálým vyzdvihováním akademických titulů, se spoléhá pouze na vědu a lékařskou praxi.

Klidový režim senátora Žaloudíka

Na své facebookové stránce pak senátor, který dříve působil jako chirurg a onkolog, sdílel i příspěvky s jemu blízkými názory. Například ještě 17. září zde citoval doc. MUDr. Martina Balíka, Ph.D., vedoucího lékaře z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze (opět velký důraz na tituly a praxi): „Společnost jsme šíleně vystrašili. .. Hlavní slovo mají mít zdravotníci, ne krizové štáby a politici dělající si na koronaviru kariéru. .. Testujeme tisíce lidí denně, stojí to tři čtvrtě miliardy měsíčně a výsledkem je 71 pacientů v těžkém stavu. U nás je jich šest, mají spoustu rizikových faktorů, říkám tomu intenzivní obezitologie. Máme to pod kontrolou, k italskému scénáři u nás nedojde. Chřipka dokáže být destruktivnější než koronavirus.“


 #5476 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 11:55:10 | #5507 (1)

Tak především nejsem hloupý, nedávám zde jednu velkou halucinaci co najdu a myslím si že je to pravda,jako ty.A za druhé logicky Karolko, když budeš nosit rok respirátor , či nanorousku 6hruba denně 10 hodin i více,je jasný že zamezis chřipce,ale jak jí přestaneš nosit tak hned jak chřipka si tě najde, díky té apsenci imunity co jsi si rok co jsi nosil respirátor a nanorousku,tak chřipka a její viry mutace napadnou snáze tvůj,nebo lépe raději lidí,ty jsi dokonalost sama,tebe napadne jen hoax co sem dáváš,tak pak lidé prožívají horší stavy chřipky,jako třeba u mě před covidem ,kdy jsem díky astmatu rozpoznal že chřipka opět zmutovala.Tohle ti nepíšu jen tak je to má zkušenost, žádná teorie a je to už že znám své tělo .Jinak díky Covidu co jsem měl doktor na plicním mi předepsal silnější lék k foukání , že Covid mi zhoršil dýchání a to tak že, mě bolelo na jedné části plicích.Bylo mi řečeno Karolko, že ještě chvilku bych s tím chodil venku,mohl jsem se ocitnout na intenzivní jednotce na ventilátoru.Oc­kovani má smysl už pro nezatěžování nemocnic.


 #5476 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 12:23:25 | #5510 (2)

"...A za druhé logicky Karolko, když budeš nosit rok respirátor , či nanorousku 6hruba denně 10 hodin i více,je jasný že zamezis chřipce,ale jak jí přestaneš nosit tak hned jak chřipka si tě najde, díky té apsenci imunity co jsi si rok co jsi nosil respirátor a nanorousku,tak chřipka a její viry mutace napadnou snáze..."

*2* *4585* *742*


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 12:29:24 | #5512 (2)

Mne si pneumokok také jednou našel, denně jsem jezdil vlakem do práce a zpět. Doktorka ho hned rozpoznala a antibiotiky vyhnala. Pak jsem si v zimě, když bylo narváno a nebo když tam někdo pochrlával, dával ve vlaku šálu před hubu. No a loni proti pneumokokovi očkoval. Plíce jsou velmi důležitý orgán.


 #5507 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 12:33:50 | #5513 (3)

Však se podívej jak se vysmívá člověku nemocnému na astma a nedokáže nad tím přemýšlet toto je člověk věřící v Boha, bývalý Svědek Jehovův co věří že vše co řekne udělá nebo napíše je jeho halucinace. *27179*


 #5512 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.10.21 12:57:36 | #5517 (4)

Nekteří lidé jsou prostě kverulanti a nemohou jinak. Takoví zpochybňují vše rozumné. Neštěstí nastane, když má někdo takového souseda, my měli kdysi takovou sousedku, už je naštěstí na pravdě boží. Teď rebeluje proti všem v nebi.


 #5513 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky