ty fota určitě vkladaš ze sveho PC jak k tomu přidaš kod obrazku abys to mohl vložit?
ty fota určitě vkladaš ze sveho PC jak k tomu přidaš kod obrazku abys to mohl vložit?
Obsah příspěvku byl smazán.
jo z internetu ale ja myslel vlastni fota z PC bez kodu,kdysik se to nahralo na slečinky a tam se automaticky kod uložil a ze slečinek si to tady vložil
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
Zatím problém taky nemám, ráda praktikuji turistiku, miluji zříceniny a hrady a tam se může většinou po svých...
nerezovy buben s pračky nožka k tomu a stojan s řemenice,užasna věc na jake koliv opekani a večer tomá hezky efekt diky diram v bubnu
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme maso a necháme ho pustit šťávu a tu vyvařit.
Smícháme pivo s vývarem a vždy, když je guláš na hranici připálení, přilijeme cca 2 dcl směsi vývaru a piva. Vaříme, dokud není maso měkké (urychlení = papiňák). Ochutíme pepřem či chilli, dle libosti.
Ke konci si připravíme starší chleba a na jemném struhadle ostrouháme kůrku, tu pak nastrouhanou přidáme do guláše (zahuštění - možno i jíšku - tmavou, ale chleba je lepší), dáme jí tolik, dokud při míchání nevidíme dno pánve (guláš se pak hezky táhne a stopa za vařečkou se hned neuzavírá).
Pro zpestření doporučuji nahrubo nasekat cibuli a dát jí navrch talíře.
Jako přílohu nejtradičněji chleba, kdo chce může knedlík.
https://www.recepty.cz/recept/chaluparsky-gulas-9022
dělám ho trošku jinak, ale to nevadí:)))))))))
Jedna rada, kdyby se vám zdálo, že to nehoustne a potřebujete to rychleji, pak dam dejte kukuřičný nebo bramborový škrob, třeba tři lžičky:))
Obsah příspěvku byl smazán.
hezký obrázek, někdo k tomu jí i kolena:)
Já bych si k tomu dal vaječné halušky, maximálně:)
Na chatě děláme třeba živáňskou...nebo můj udí, má udírnu co si sám postavil...
Ano prosím a manželovi se směji, že si mě vzal kvůli čabajkám, po 3 letech se je naučil udit, není to jen tak jak jsi někdo myslí...
Jinak tobě to nevadí, v jedné místnosti tady jsem skončila protože šéfka nenávidí Slováky...ou, národnost mi nikdy nevadila, ale povaha člověka ANO...
Obsah příspěvku byl smazán.
Mám to stejně a u nás rozdělení nikdo nechtěl, rodiny jsou propojené, nejenom s čechy, ale i maďari, němci, teď francie, itálie...horší je ale to, že tady tě neberou a na Slovensku jsem Čechurka, vlastně nikde nepatřím...ale beru to jak to je, naučila jsme se stejnou mincí vše vracet zpět, život tě naučí všemu...
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
Halušky samozřejmě dělám, ale podle mami, žádný haluškovač, stačí dřevěné prkénko, lžíce a teplá voda a jede se, jsou pravé slovenské, žádná míra, jak se nabere, se zelím a s vajíčkem jsem měla ráda taky, ale doma to nikdo nechce, takže jsem upustila od toho, klobásy máme recept přímo z Maďarska a paprika musí být pouze maďarská, nenahradí ji jiná...kupujeme když jsme na Slovensku, tady se to maďarské pouze podobá, už tady nekupujeme...borovička se u nás taky nepila, ale vodka a víno, tady jsi necháme pálit slivku, máme osvědčené místo...
Obsah příspěvku byl smazán.
jinak hodnotím kladně, dobrý nápad, už jsem jí hrozně dlouho nedělal, možná i 30 let:)))
jinak hodnotím kladně, dobrý nápad, už jsem jí hrozně dlouho nedělal, možná i 30 let:)))
sestra to vždy dělá mému když tam přijdeme na návštěvu....ale doporučuji do sklenice naložit Košovskou specialitu, dá se to dělat pokud vydrží samozřejmě i 7 dní...
ahoj, no jeje:)))
Moc rád a moc rád experimentuji:))
zatím jsem toho moc za život, myslím z jídla, nepokazil:)
Obsah příspěvku byl smazán.
tenhle je zase dost vlhký na můj vkus, ale dal by se využít v houbařské sezóně:)
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
třeba takováhle nějaká s pořádným výhledem do kraje:)
U té by mohl kotvit i Noe se svou archou:))))
Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.