Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)

Informace

Název: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Dakkar
Správci: Dakkar
Založeno: 11.01.2021 08:08
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 11497x
Příspěvků:
801

Toto téma sledují:


Předmět diskuze: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:) - Také peče, ochutnává, okopává, sází, chová, staví, uklízí a udržuje:) Vše o tom, co se dělá na chalupě, kterou bych chtěl jednou mít a kterou ještě nemám:) A neb sousedovic Toníček nemá žádný koníček:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení
| Předmět: chci radu Dakkare
11.01.21 15:45:19 | #34

ty fota určitě vkladaš ze sveho PC jak k tomu přidaš kod obrazku abys to mohl vložit?



| Předmět: RE: chci radu Dakkare
11.01.21 15:59:04 | #38 (1)

je to z internetu... nad textem příspěvku máš ikonku Obrázek... vložíš tam URL obrázku a nastavíš si, jestli to chceš třeba na střed a potvrdíš... tím se ti to přenese do toho obdélníku (text příspěvku) a ty pak pošleš příspěvek, nebo se podíváš na náhled... když tam nic není, máš patnou adresu:)))


 #34 

| Předmět: RE: RE: chci radu Dakkare
11.01.21 17:14:48 | #44 (2)

jo z internetu ale ja myslel vlastni fota z PC bez kodu,kdysik se to nahralo na slečinky a tam se automaticky kod uložil a ze slečinek si to tady vložil


 #38 

| Předmět: RE: chci radu Dakkare
11.01.21 16:00:56 | #39 (1)

kdyby si chtěl vkládat z počítače pak to nahraj... třeba sem ...https://1iq.cz/
a pak dej odkaz, tak jak jsem psal víše


 #34 

| Předmět: RE: RE: chci radu Dakkare
11.01.21 17:17:36 | #45 (2)

jo dik


 #39 

| Předmět: RE: RE: RE: chci radu Dakkare
11.01.21 20:18:11 | #52 (3)

není zač:)


 #45 


| Předmět:
11.01.21 09:04:48 | #25

Můj děda byl známý svou, takovou trempskou, povahou a nápady. Moc dobře se s ním pekly buřty na ohni, grilovalo kuře na grilu vyrobeném ze starého umyvadla.
Dělal bezvadný bešamel... vždycky nám máčel buřty koprovým květem... a hleděl na to ,abychom dodržovali vhodnou vzdálenost od ohně... hrozně dlouho se to peklo... ale buřt se nepřipekl a byl moc dobrý. Vždy chválil ty, kteří dodržovali jeho nařízení a nejlepší v tomto směru byla má teta. Ta se vždycky raději otočila s buřtem čelem vzad od ohniště, aby sklidila největší pochvalu, čehož se jí také vzápětí dostalo:)



| Předmět: RE:
11.01.21 10:55:31 | #28 (1)

Tady v tyto místnosti se bude přibírat... *27179*


 #25 

| Předmět: RE: RE:
11.01.21 15:38:02 | #32 (2)

To nevadí, tedy, jsem od přírody hubenější typ, ale ne vychrtlý a do plnoštíhlosti mám daleko:)
Jsem jako medvěd, na zimu si vždy udělám tukové zásoby a pak to na jaře shazuji... a docela rychle:)
Abych mohl chodit u nás na vsi jen v trenkách a nikdo se mě nelekl:))


 #28 

| Předmět: RE: RE: RE:
11.01.21 16:45:53 | #43 (3)

Zatím problém taky nemám, ráda praktikuji turistiku, miluji zříceniny a hrady a tam se může většinou po svých... *711*


 #32 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 20:14:48 | #50 (4)

No to já taky, tady je jich docela dost:)


 #43 

| Předmět: RE:
11.01.21 15:43:21 | #33 (1)

nerezovy buben s pračky nožka k tomu a stojan s řemenice,užasna věc na jake koliv opekani a večer tomá hezky efekt diky diram v bubnu


 #25 

| Předmět: RE: RE:
11.01.21 15:56:04 | #36 (2)

hm:)
Si měl vidět co všechno vyráběl a ten druhý byl také kutil, postavil i větrnou elektrárnu:))))


 #33 

| Předmět: RE: RE:
11.01.21 15:56:43 | #37 (2)

tohle vůbec není špatný nápad, jak píšeš, už to vidím


 #33 

| Předmět:
11.01.21 08:19:04 | #13

Chalupářský guláš
500 g hovězí kližka
500 g cibule na drobno nasekaná
pepř mletý
0,25 l pivo
0,50 l vývar
paprika - sladká
chlebová kůrka starší



| Předmět: RE:
11.01.21 08:19:51 | #14 (1)

Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme maso a necháme ho pustit šťávu a tu vyvařit.

Smícháme pivo s vývarem a vždy, když je guláš na hranici připálení, přilijeme cca 2 dcl směsi vývaru a piva. Vaříme, dokud není maso měkké (urychlení = papiňák). Ochutíme pepřem či chilli, dle libosti.

Ke konci si připravíme starší chleba a na jemném struhadle ostrouháme kůrku, tu pak nastrouhanou přidáme do guláše (zahuštění - možno i jíšku - tmavou, ale chleba je lepší), dáme jí tolik, dokud při míchání nevidíme dno pánve (guláš se pak hezky táhne a stopa za vařečkou se hned neuzavírá).

Pro zpestření doporučuji nahrubo nasekat cibuli a dát jí navrch talíře.

Jako přílohu nejtradičněji chleba, kdo chce může knedlík.


 #13 

| Předmět: RE: RE:
11.01.21 08:20:21 | #15 (2)

https://www.recepty.cz/recept/chaluparsky-gulas-9022
dělám ho trošku jinak, ale to nevadí:)))))))))


 #14 

| Předmět: RE: RE: RE:
11.01.21 08:21:57 | #16 (3)

Jedna rada, kdyby se vám zdálo, že to nehoustne a potřebujete to rychleji, pak dam dejte kukuřičný nebo bramborový škrob, třeba tři lžičky:))


 #15 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 08:23:11 | #17 (4)

 #16 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 08:24:00 | #18 (5)

hezký obrázek, někdo k tomu jí i kolena:)
Já bych si k tomu dal vaječné halušky, maximálně:)


 #17 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 08:28:28 | #20 (4)

Na chatě děláme třeba živáňskou...nebo můj udí, má udírnu co si sám postavil... *5187* *3074* *27149*


 #16 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 08:54:55 | #22 (5)

o zavání Slovenskem... máš tam kořeny?:)


 #20 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 10:49:58 | #26 (6)

Ano prosím a manželovi se směji, že si mě vzal kvůli čabajkám, po 3 letech se je naučil udit, není to jen tak jak jsi někdo myslí... *5726* *27179*


 #22 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 11:28:07 | #29 (7)

Jinak tobě to nevadí, v jedné místnosti tady jsem skončila protože šéfka nenávidí Slováky...ou, národnost mi nikdy nevadila, ale povaha člověka ANO... *9531*


 #26 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 15:53:53 | #35 (8)

Ještě, aby mi to vadilo:)
Měla by si mi napsat, kam mě nepustí:))))
To, co se stalo 1.1. 1993 určitě nechtěla většina Slováků ani Čechů. Vzpomínám si na průzkumy veřejného mínění z té doby. Přesto neproběhlo referendum v tak zásadní otázce.
Nevím, kde se v člověku bere nenávist... v tomto ohledu... často tu bojujeme s předsudky a hlavně, každý jsme jiný. Vždy záleží na tom, koho potkáme a jaký je uvnitř a ne jaké je národnosti.
Vzpomínám si na ten zažitý nesmysl... Čech v Tatrách nebyl obsloužen číšníkem či servírkou.... tak stane se a nemusí to být zrovna na Slovensku... ale ten příběh je vždy úplně stejný a zažitý... a vychází nejspíš z nějakého příběhu možná někdy z konce 50. let minulého století. Pokolení si ho předávají... někdy ve srandě a jindy to berou smrtelně vážně.
Tak je to špatně. Vždy je to o hlouposti.
Nestydím se za to být Čechoslovákem a budu jím do konce života:)


 #29 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 16:37:13 | #40 (9)

Mám to stejně a u nás rozdělení nikdo nechtěl, rodiny jsou propojené, nejenom s čechy, ale i maďari, němci, teď francie, itálie...horší je ale to, že tady tě neberou a na Slovensku jsem Čechurka, vlastně nikde nepatřím...ale beru to jak to je, naučila jsme se stejnou mincí vše vracet zpět, život tě naučí všemu... *35244*


 #35 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 19:58:54 | #47 (10)

Člověk nikdy nemá ztrácet naději a já se cítím jako občan Československa a tak se v něm i chovám a stejně tak se chovám ke svým spoluobčanům:)
Komu se to nelíbí... :)))))))))))))


 #40 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 15:34:24 | #30 (7)

a halušky ti jí? Moje babička dělala halušky bramborové se škvarkama a se zelím:)
Brynzové, vaječné se u nás moc nejedly:)
Co se týče těch klobás, takém mám náš rodinný recept:)
U nás byla specialita to, že se nepila jako všude borovička, ale jen zásadně slivovička:)


 #26 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 16:42:55 | #41 (8)

Halušky samozřejmě dělám, ale podle mami, žádný haluškovač, stačí dřevěné prkénko, lžíce a teplá voda a jede se, jsou pravé slovenské, žádná míra, jak se nabere, se zelím a s vajíčkem jsem měla ráda taky, ale doma to nikdo nechce, takže jsem upustila od toho, klobásy máme recept přímo z Maďarska a paprika musí být pouze maďarská, nenahradí ji jiná...kupujeme když jsme na Slovensku, tady se to maďarské pouze podobá, už tady nekupujeme...bo­rovička se u nás taky nepila, ale vodka a víno, tady jsi necháme pálit slivku, máme osvědčené místo...


 #30 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 20:09:04 | #48 (9)

to vypadá na Horehroní:)
Tak moje babička také sázela halušky... lžicí nebo nožíkem z prkénka a jak jí to šlo od ruky... haluškár mala... ale to by nedala:)))
Moje maminka je umí také skvěle:)
Také je můžu s vajíčkem, klobáskou, ale to už je pro zmlsaný jazýček:)
Já jsem koupil moc dobrou papriku v Srbsku na cestě do Řecka... také domácí... pořád mě tam sní otravovali a když viděli, jak pečlivě vybírám, předháněli se, kdo má lepší:)


 #41 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 08:55:55 | #23 (5)

jinak hodnotím kladně, dobrý nápad, už jsem jí hrozně dlouho nedělal, možná i 30 let:)))


 #20 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 08:55:59 | #24 (5)

jinak hodnotím kladně, dobrý nápad, už jsem jí hrozně dlouho nedělal, možná i 30 let:)))


 #20 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 10:53:48 | #27 (6)

sestra to vždy dělá mému když tam přijdeme na návštěvu....ale doporučuji do sklenice naložit Košovskou specialitu, dá se to dělat pokud vydrží samozřejmě i 7 dní... *108*


 #24 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 15:35:07 | #31 (7)

no, jak říkám, dobrý typ:)))


 #27 

| Předmět: RE:
11.01.21 08:26:10 | #19 (1)

Ahoj, i vaříš?


 #13 

| Předmět: RE: RE:
11.01.21 08:54:00 | #21 (2)

ahoj, no jeje:)))
Moc rád a moc rád experimentuji:))
zatím jsem toho moc za život, myslím z jídla, nepokazil:)


 #19 

| Předmět: RE: RE: RE:
11.01.21 16:44:14 | #42 (3)

Můj taky a jsem ráda, když mě v kuchyni někdy vystřídá... *9069*


 #21 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
11.01.21 20:13:14 | #49 (4)

no, to je právě ono, mám pocit... bez urážky, že muž někdy lépe vystihne tu chuť a žena se někdy zase diví, že to co na vaří neustále dokola, on dá napoprvé:)
Nejspíš je to tím, že člověk má zažité určité způsoby a pak, ten, kdo je v kuchyni méně často, má více času na to vytvořit něco velkolepého a nebo také ne. Není otrokem ostatních povinností, které z toho každodenně vyplývají:)


 #42 

| Předmět:
11.01.21 08:16:16 | #10


| Předmět: RE:
11.01.21 08:17:12 | #11 (1)

tenhle je zase dost vlhký na můj vkus, ale dal by se využít v houbařské sezóně:)


 #10 

| Předmět:
11.01.21 08:15:44 | #9

Obsah příspěvku byl smazán



| Předmět:
11.01.21 08:14:37 | #8

Obsah příspěvku byl smazán



| Předmět:
11.01.21 08:14:04 | #7

Obsah příspěvku byl smazán



| Předmět:
11.01.21 08:12:13 | #4


| Předmět: RE:
11.01.21 08:13:03 | #5 (1)

třeba takováhle nějaká s pořádným výhledem do kraje:)
U té by mohl kotvit i Noe se svou archou:))))


 #4 

| Předmět:
11.01.21 08:11:49 | #3

Obsah příspěvku byl smazán



| Předmět: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně…
11.01.21 08:08:59 | #1

To se řekne chalupa



| Předmět: RE: Chalupář udí, vaří, smaží, ale…
11.01.21 08:09:37 | #2 (1)

A ejhle:))))
Tu máš čerte kropáč!
Už to funguje:)


 #1 

| Předmět: RE: RE: Chalupář udí, vaří, smaží, ale…
11.01.21 08:13:10 | #6 (2)

krasne forum, tak at ti to tady slape, dakkare



| Předmět: RE: RE: RE: Chalupář udí, vaří, smaží,…
11.01.21 08:17:51 | #12 (3)

děkuji, uvidíme:)))))))))­)))


 #6