:-))))))))
Ptáčky nemusím, ale toho pstruha na másle bych si dal:-)
Jinak už delší dobu mám chuť na smažák a vždycky zapomenu koupit sýr.
Teď si mi to připomněl s tou tatarkou:-)
Třeba nejí maso. Jen ryby. I když to je taky maso. Ptáčky taky jíme, a zejména naše asijská rodinka je má ráda. Ale nejraději pečenou kachnu.
Kachnu si dám, ale už jen někdy. když jsem měl doma chov, bylo to něco jiného. Ty kupované, kolem kachny jen prošly:-)
Nevím, my máme příbuzného který chová kachny. Občas od něj koupím, má je hezky na zahradě, s vodou... všecko správně. Přesto rodinka preferovala ty kupované z obchodu. Tedy možná to bylo jedno. To je těžké posoudit pro nás co se nevyznáme. Kupovaná kachna je měkoučká, rozpadá se a voní. Ta z chovu je pevnější, taková kompaktní a není tak aromatická. Tedy nevoní tak kachnou. Je tužší.
á mám zkušenost opačnou:-)
jediná kachna, který mi chutnala, kupovaná, byla z maďarských velkochovů.
Má převážně zelený obal. U těch ostatních jsem vždy spíš cítil
knedlík, zelí, než kachnu.
Babička říkala, že pták dospělý, tedy už ne kuře, musí odležet,
než se připravuje na vaření, pečení a pod. To platí i pro jiné
živočišné maso. Zrovna tak pro divočinu, tedy zajíce a koroptve.
Dělala to prostě, že oškubané zvíře (a zabité samozřejmě) dala do
plátěného pytle namočeného do octa (kvůli mouchám) a takto si daný kur
počkal na další zpracování dva dny a i déle, podle teploty vzduchu.
Neměli jsme lednici, takže ve sklepě, nebo u dědy v dílně.
No, mě nechutná ten vnitřek, nepasuje mi k tomu, vždycky jsem snědl jen maso:-)
To jsou ta střeva :-)) říkáme tomu uvnitř tak. cibule, vejce, okurek a špek.
Dcera byla na výletě s angličanama od školy a naservírovali jim tam
španělské ptáčky tak raději neobědvovali :-)
Ja to tedy taky mám sprotivené od školních let, asi to ve školních
jídelnách neuměli uvařit.
zrovna angličané mají co povídat, ty jejích nadívané ovčí žaludky a odpudivé pudinky. Nejhorší kuchyně na světě. Proto jsou tak vychrtlí
Dívá se občas na Seznam televizi... jak tam hodnotí naší kuchyni
cizinci. Tuhle tam byla kachna:-)
Líbilo se mi jak jí knedlíky:-)
nm to chutná :-) když je to pěkně podusené libovém hovězím plátku potřeném horčicí, je to supr. Pro asijskou rodinku dělám krůtí a nejvíc jim chutná to vajíčko uvnitř.