Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> S Lukáškem na zahrádce

Informace

Název: S Lukáškem na zahrádce
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: -
Správci: Bobkoun , nevimzevim
Založeno: 22.02.2021 09:29
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 205688x
Příspěvků:
3434

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: S Lukáškem na zahrádce - ❤️ Krásné ráno, zahrádko. Krásné ráno, zahrádkáři. Rady nejen do zahrady:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1552

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.21 19:47:47 | #1552
Reakce na příspěvek #1551

:-))))))))
Ptáčky nemusím, ale toho pstruha na másle bych si dal:-)
Jinak už delší dobu mám chuť na smažák a vždycky zapomenu koupit sýr. Teď si mi to připomněl s tou tatarkou:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 07:22:05 | #1558 (1)

Ptáčky nemusím,

Nevíš o co přicházíš. *3284*


 #1552 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 07:28:01 | #1560 (2)

Třeba nejí maso. Jen ryby. I když to je taky maso. Ptáčky taky jíme, a zejména naše asijská rodinka je má ráda. Ale nejraději pečenou kachnu.


 #1558 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:03:57 | #1567 (3)

Kachnu si dám, ale už jen někdy. když jsem měl doma chov, bylo to něco jiného. Ty kupované, kolem kachny jen prošly:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:07:25 | #1570 (4)

Nevím, my máme příbuzného který chová kachny. Občas od něj koupím, má je hezky na zahradě, s vodou... všecko správně. Přesto rodinka preferovala ty kupované z obchodu. Tedy možná to bylo jedno. To je těžké posoudit pro nás co se nevyznáme. Kupovaná kachna je měkoučká, rozpadá se a voní. Ta z chovu je pevnější, taková kompaktní a není tak aromatická. Tedy nevoní tak kachnou. Je tužší.


 #1567 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:13:20 | #1574 (5)

á mám zkušenost opačnou:-)
jediná kachna, který mi chutnala, kupovaná, byla z maďarských velkochovů. Má převážně zelený obal. U těch ostatních jsem vždy spíš cítil knedlík, zelí, než kachnu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:16:04 | #1580 (6)

Tak asi prodávají maďarské kachny, většinou :-))


 #1574 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:18:52 | #1583 (7)

Žiješ v maďarsku:-))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:22:39 | #1585 (8)

to né, ale vozí to maražené, většinou hungary


 #1583 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:28:50 | #1589 (9)

Aha:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:26:40 | #1587 (5)

Babička říkala, že pták dospělý, tedy už ne kuře, musí odležet, než se připravuje na vaření, pečení a pod. To platí i pro jiné živočišné maso. Zrovna tak pro divočinu, tedy zajíce a koroptve.
Dělala to prostě, že oškubané zvíře (a zabité samozřejmě) dala do plátěného pytle namočeného do octa (kvůli mouchám) a takto si daný kur počkal na další zpracování dva dny a i déle, podle teploty vzduchu. Neměli jsme lednici, takže ve sklepě, nebo u dědy v dílně.


 #1570 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:02:14 | #1563 (2)

Právě, že vím, od malička mi nechutnali. Mám raději moravského vrabce:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:03:05 | #1565 (3)

kvůli těm střevům, žejo :-)) vnuci je taky vybírají.


 #1563 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:04:42 | #1568 (4)

No, mě nechutná ten vnitřek, nepasuje mi k tomu, vždycky jsem snědl jen maso:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:08:09 | #1571 (5)

To jsou ta střeva :-)) říkáme tomu uvnitř tak. cibule, vejce, okurek a špek.


 #1568 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:12:13 | #1572 (6)

Dcera byla na výletě s angličanama od školy a naservírovali jim tam španělské ptáčky tak raději neobědvovali :-)
Ja to tedy taky mám sprotivené od školních let, asi to ve školních jídelnách neuměli uvařit.


 #1571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:13:04 | #1573 (7)

no to snad ne, to fakt nejedl nikdo? U nás je to oblíbené jídlo.


 #1572 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:14:15 | #1577 (8)

zrovna angličané mají co povídat, ty jejích nadívané ovčí žaludky a odpudivé pudinky. Nejhorší kuchyně na světě. Proto jsou tak vychrtlí


 #1573 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:15:11 | #1579 (9)

Kdyby tě slyšeli:-)
Jinak souhlasím:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:18:27 | #1582 (10)

Dívá se občas na Seznam televizi... jak tam hodnotí naší kuchyni cizinci. Tuhle tam byla kachna:-)
Líbilo se mi jak jí knedlíky:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:18:11 | #1581 (8)

Jo prej položili příbory, nechtěli to.


 #1573 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:14:08 | #1576 (7)

Uměli to vařit, ale dělali je pořád:-))))))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:14:34 | #1578 (8)

žemlovku a nule s mákem a rýžový nákyp a UHO:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:19:20 | #1584 (8)

Pro mně je děsivá ta kombinace : . cibule, vejce, okurek a špek.


 #1576 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:24:00 | #1586 (9)

nm to chutná :-) když je to pěkně podusené libovém hovězím plátku potřeném horčicí, je to supr. Pro asijskou rodinku dělám krůtí a nejvíc jim chutná to vajíčko uvnitř.


 #1584 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:27:40 | #1588 (10)

Přesně tak, nejsme náhodou příbuzní? *15238*


 #1586 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:29:37 | #1590 (11)

Rodina se sešla:-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.21 08:13:36 | #1575 (6)

Hm:-)