Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 129917x
Příspěvků:
1168

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1030

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 17:30:30 | #1030
Reakce na příspěvek #1029

Co to je ty Remo plátky?


 #1029 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 17:48:52 | #1031 (1)

No idea. Nějaký fejkovy maso. To asi soudruzi vymysleli chvíli po té, co podpořili kozla


 #1030 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 17:50:31 | #1032 (2)

Nikdy jsem to nepotkala.


 #1031 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 17:53:13 | #1034 (3)

Já taky ne.. panbuzaplat:))


 #1032 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 17:52:36 | #1033 (2)

Podojili


 #1031 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 19:27:31 | #1038 (2)

Fakeový maso je dnes na každém kroku, a daleko naplněnější chemickými dochucovadly a preparáty.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 19:54:54 | #1040 (3)

Pokud člověk nekupuje hotovky tak se s tím nesetká. Pro mě je to novinka. Koupím si flák masa, upeču krkkovičku nebo hovězí polévku z žebra a dál neřeším.


1  
 #1038 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 20:13:09 | #1041 (4)

Tak mě přijde trochu ujeté svádět rakovinu střev dnes na minulý režim. Ta je všeobecně spojená s životosprávou a špatným výběrem potravin, a je jedno jestli to bylo předtím nebo to je teď, jedů je všude dost a dost. Přijde mi, že pořád se dá vybrat, a nejíst odpad.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 22:50:44 | #1065 (5)

Mluvíš jako kovaný pravicak :)


 #1041 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 23:18:47 | #1066 (6)

Spíše nestranný, na všem se snažím najít to dobré i to špatné, a hlavně se snažím občas používat mozek, toť asi celé. Co osobnost, to názor, zase nemůžou být všichni stejní.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 20:17:58 | #1042 (3)

Kvalita potravin, to už je zas jiná kapitola:

Nejen rybí a kuřecí maso, ale i vepřovou kýtu lze v řadě supermarketů zakoupit napíchanou vodou. Upozornil na to šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk ve svém pořadu Peklo na talíři. Ten zakoupil v Albertu třeba čerstvé hovězí s tímto složením – maso 80 procent, zbytek pitná voda, jedlá sůl, glukózový sirup, citronan sodný, octan sodný a uhličitan sodný. Jedná se přitom o regulátory nutné k tomu, aby se v mase voda udržela. Informoval o tom Radiožurnál.

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1110839-cerstve-maso-obcas-prekvapi-z-petiny-ho-tvori-voda



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 20:22:46 | #1043 (4)

Máme rozum, měli bychom rozlišovat co chceme nebo co nám chutná. Nedovědu si představit žeby někomu chutnalo mlété maso příměsí obilovin, vody a éček.


 #1042 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:24:14 | #1044 (5)

No ona je spíš otázka, co výrobci skutečně přiznají, a nebo co až zjistí např. chemická analýza při případné kontrole potravin.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:27:21 | #1045 (6)

Dělala jsem krátce v potravinářském průmyslu. Zjistila jsem že je nejjednodušší kupovat základní potraviny. Moc to nepitvat. Myslím že tam se toho moc zkazit nedá :-) Mám manžela slinivkáře a ten je dobrý indikátor, když něco je staré nebo těžko ztravitelné, když ho to nafukuje a nejde to ani tam a ani jinam.

Nejjednodušší je kousek chleba, máslo, vajíčko, marmeláda, mléko, dobře uvařená zelenina a pokud maso tak kousek. A není co pokazit.


 #1044 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:30:51 | #1046 (5)

U nebalenyho masa u řezníka máš informaci o tom, že je napíchlí vodou a chemií, která ji v něm má udržet?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:34:19 | #1047 (6)

Já? Já nedávala informaci o napíchlém masu. Já o tom nic nevím. Pokud s tím někdo má problém, pak asi ví kde. Já to neřeším, koupím kus masa a sním.


 #1046 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:38:38 | #1049 (7)

Jejda



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.22 09:33:38 | #1068 (7)

S kusem masa se sní pěkně.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.22 14:38:00 | #1071 (8)

nejdřív se sní a pak se sní *29716*


 #1068 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.22 09:49:47 | #1069 (7)

Problémy to má dva základní. K antibiotikum, kterými je jateční dobytek dopován, přibudou chemikálie napichané do masa společně s vodou, aby se v té flakote udržela. Ten druhej problém: voda se tam dává pro větší váhu masa a tim dochází k okradani spotřebitelů. Ovšem typický český spotřebitel sní cokoliv, hlavně, když je to lacinější. Řekl bych, že i tohle je nešvar, kterej si ta starší generace přinesla z totáče.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 20:37:30 | #1048 (4)

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/nejvetsi-potravinove-skandaly.A140328_112700_zdravi_pet

Je tam zmíněná i česká metanolova aféra 2012, to byla prohibice, to jsem trpěl - na víně. :-D



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:39:18 | #1050 (5)

U vína jsou taky různé kvality. A pálit se dá vlastní :-)


 #1048 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 20:47:32 | #1051 (6)

Tam mi šlo o obsah alkoholu. Pod 12% jsem nešel. :-)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 21:23:00 | #1056 (4)

Jo to tehdy před osmi, devíti lety opravdu tak bylo, sám jsem si takovouto kýtu i plec v Albertu několikrát koupil a vždycky mi tehdy bylo divný, že to maso na pánvi při opékání tak prská. Pak až jsem ho přestal kupovat, když jsem zjistil, co je to zač. *29716*

Ale nevim, jestli se to dělá ještě dnes. Snad už ne.


 #1042 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 21:51:41 | #1060 (5)

Myslím že to dělají s rybama. filé a různé mražené tresky. Je to obalené a nasáté vodou. To nevím jak připravit protože z toho v pánvičce teče voda. Mám raději lososa nebo pstruha lososovitého i když vím že je to taky nadopované kdečím. Ale aspoň to jde udělat.


 #1056 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 22:07:18 | #1061 (6)

Hm, u mražených filé je to pravidlo, to jo. I když nevím, jestli je to zrovna něčím nadopováno, ale vody je to plné dost. Obecně ale platí, že zmrazená ryba je znehodnocená ryba. Zmrazením ryba ztrácí křehkost, šťavnatost, i zčásti chuť.


 #1060 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.22 22:12:03 | #1062 (7)

To je pravda, ale zase na druhou stranu, kup si zmraženou rybu, a nebo si jí zmraz sám, obrovský rozdíl v chuti.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.22 14:31:46 | #1070 (8)

ani nevim, já ryby nezmražuju.


 #1062 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.22 19:35:11 | #1072 (9)

Já též ne, ale znám někoho, kdo to občas dělá.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.22 06:05:30 | #1067 (7)

říkají že to není kvalitně krmeno. Nebo krmeno něčím, aby ten chov přežil.


 #1061 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.05.22 22:15:43 | #1063 (3)

Jenže dneska máš výběr


 #1038