Co to je ty Remo plátky?
No idea. Nějaký fejkovy maso. To asi soudruzi vymysleli chvíli po té, co podpořili kozla
Fakeový maso je dnes na každém kroku, a daleko naplněnější chemickými dochucovadly a preparáty.
Pokud člověk nekupuje hotovky tak se s tím nesetká. Pro mě je to novinka. Koupím si flák masa, upeču krkkovičku nebo hovězí polévku z žebra a dál neřeším.
Tak mě přijde trochu ujeté svádět rakovinu střev dnes na minulý režim. Ta je všeobecně spojená s životosprávou a špatným výběrem potravin, a je jedno jestli to bylo předtím nebo to je teď, jedů je všude dost a dost. Přijde mi, že pořád se dá vybrat, a nejíst odpad.
Spíše nestranný, na všem se snažím najít to dobré i to špatné, a hlavně se snažím občas používat mozek, toť asi celé. Co osobnost, to názor, zase nemůžou být všichni stejní.
Kvalita potravin, to už je zas jiná kapitola:
Nejen rybí a kuřecí maso, ale i vepřovou kýtu lze v řadě supermarketů zakoupit napíchanou vodou. Upozornil na to šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk ve svém pořadu Peklo na talíři. Ten zakoupil v Albertu třeba čerstvé hovězí s tímto složením – maso 80 procent, zbytek pitná voda, jedlá sůl, glukózový sirup, citronan sodný, octan sodný a uhličitan sodný. Jedná se přitom o regulátory nutné k tomu, aby se v mase voda udržela. Informoval o tom Radiožurnál.
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1110839-cerstve-maso-obcas-prekvapi-z-petiny-ho-tvori-voda
Máme rozum, měli bychom rozlišovat co chceme nebo co nám chutná. Nedovědu si představit žeby někomu chutnalo mlété maso příměsí obilovin, vody a éček.
No ona je spíš otázka, co výrobci skutečně přiznají, a nebo co až zjistí např. chemická analýza při případné kontrole potravin.
Dělala jsem krátce v potravinářském průmyslu. Zjistila jsem že je nejjednodušší kupovat základní potraviny. Moc to nepitvat. Myslím že tam se toho moc zkazit nedá :-) Mám manžela slinivkáře a ten je dobrý indikátor, když něco je staré nebo těžko ztravitelné, když ho to nafukuje a nejde to ani tam a ani jinam.
Nejjednodušší je kousek chleba, máslo, vajíčko, marmeláda, mléko, dobře uvařená zelenina a pokud maso tak kousek. A není co pokazit.
U nebalenyho masa u řezníka máš informaci o tom, že je napíchlí vodou a chemií, která ji v něm má udržet?
Já? Já nedávala informaci o napíchlém masu. Já o tom nic nevím. Pokud s tím někdo má problém, pak asi ví kde. Já to neřeším, koupím kus masa a sním.
Problémy to má dva základní. K antibiotikum, kterými je jateční dobytek dopován, přibudou chemikálie napichané do masa společně s vodou, aby se v té flakote udržela. Ten druhej problém: voda se tam dává pro větší váhu masa a tim dochází k okradani spotřebitelů. Ovšem typický český spotřebitel sní cokoliv, hlavně, když je to lacinější. Řekl bych, že i tohle je nešvar, kterej si ta starší generace přinesla z totáče.
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/nejvetsi-potravinove-skandaly.A140328_112700_zdravi_pet
Je tam zmíněná i česká metanolova aféra 2012, to byla prohibice, to jsem trpěl - na víně. :-D
Jo to tehdy před osmi, devíti lety opravdu tak bylo, sám jsem si takovouto
kýtu i plec v Albertu několikrát koupil a vždycky mi tehdy bylo divný, že
to maso na pánvi při opékání tak prská. Pak až jsem ho přestal kupovat,
když jsem zjistil, co je to zač.
Ale nevim, jestli se to dělá ještě dnes. Snad už ne.
Myslím že to dělají s rybama. filé a různé mražené tresky. Je to obalené a nasáté vodou. To nevím jak připravit protože z toho v pánvičce teče voda. Mám raději lososa nebo pstruha lososovitého i když vím že je to taky nadopované kdečím. Ale aspoň to jde udělat.
Hm, u mražených filé je to pravidlo, to jo. I když nevím, jestli je to zrovna něčím nadopováno, ale vody je to plné dost. Obecně ale platí, že zmrazená ryba je znehodnocená ryba. Zmrazením ryba ztrácí křehkost, šťavnatost, i zčásti chuť.
To je pravda, ale zase na druhou stranu, kup si zmraženou rybu, a nebo si jí zmraz sám, obrovský rozdíl v chuti.
říkají že to není kvalitně krmeno. Nebo krmeno něčím, aby ten chov přežil.