Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 116694x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #341

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 18:36:18 | #341
Reakce na příspěvek #339

zítra bych chtěla udělat salát z červeného zelí. Koupila jsem hlávku 6 kilo, polovinu jsem spotřebovala ke kachně a polovinu hlávky mám.

Máte někdo zkušenosti?


 #339 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 18:50:50 | #342 (1)

Umíš hodně tence nakrouhat? Jinak bývá tvrdé. Dala bych cibulku, ne sůl, ale sojovku, citron, pepř, dobry panenský olej.


 #341 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 18:58:22 | #344 (2)

nakrouhat tence neumím. ale chystám se zelí spařit.


 #342 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 19:00:26 | #345 (3)

Aha, tak to udělej, změkne.


 #344 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 19:04:19 | #346 (4)

chtěla bych do něj nastrouhat jabko a mrkev. taky mám zavařenou kukuřici... tak možná přidám. a žádnou majonézu, jen ocet, sůl, cukr a trochu olivového oleje.


 #345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 19:31:12 | #347 (5)

To zní dobře. Tak napiš, jak se povedl.


 #346 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:02:29 | #352 (1)

My jsme kdysi dávno dělávali takový šopský salát se zelím. Servírovali jsme to v misce, že dole byli kopečky salátu z červeného zelí (zelí, sůl, cukr, citronová šťáva, oliv olej) a bílého zelí (zelí, sůl, cukr, citr. šťáva, oliv. olej, mrkev, nasekaná petržel) a na to se udělal klasický šopák: rajčata, okurky, papriky a nahrubo nastrouhaný balkánský sýr.
Zelí a mrkev byli nakrouhané na VS kráječi. Salát z červeného se dělal sladší a z bílého kyselejší, a měli by se nechat aspoň hodinu odstát, aby to zelí změklo.


 #341 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:04:49 | #353 (2)

co to je VS kráječ?


 #352 

| Předmět: RE: RE: RE:
31.12.20 20:44:22 | #348 (3)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #338 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:13:20 | #356 (3)

tohle ale už se tomu říká jen V-kráječ *29716*


 #353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:14:55 | #357 (4)

tak to nemám, nebo mám ale někde založeno. Zkusím to normálně postrouhat.


 #356 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:21:29 | #358 (5)

Nakrouhat by se to mělo dát na klasickém struhadle, které má krájedlo pro okurky na plátky


 #357 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:33:11 | #359 (6)

inspirovals mě a našla jsem ruční plastové struhadlo bubínkové s klikou a udělala to hned :-)) krásně se to nakrouhalo, přímo vzorně. ještě se musím rozhodnout jestli to tak nechám nebo spařím.


 #358 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 21:46:53 | #360 (7)

tak jsem to nasolila, nacukrovala, nalila do toho vodu ze strlizivaných kápii a trochu oleje. a j to mňamka, dám to do ledničky postát a ráno uvidím jestli přidám jabka a mrkev. je to vynikající


 #359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:23:57 | #363 (8)

jsem na to dostal chuť! Pošli mi trochu e-mailem *30446*


 #360 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:28:05 | #364 (9)

zítra k tomu dělám hovězí ptáčky (závitky) s bramborovou kaší. pro vybrané jedince bez zubů budou závitky z kuřecích prsíček :-)))

a mám asi sto chlebíčků, nakonec jsem udělala pomazánku z vařené zelniny (kostičky) zamíchané do pochoutkového salátu, klasika. na to debrecinku a paprikový salám, vajíčko, ementál, okurek a kápie :-) a tvarohový koláč s mandarinkami (Käsekuchen) a malinový dort. Takže může přijít armáda k obědu.


 #363 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:38:39 | #366 (10)

a jaká že je adresa? *30434*


 #364 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:16:30 | #361 (7)

To už to máš hotový?? *30434* Jestli je to tenké, tak není potřeba to spařovat, ono to vlivem soli a oleje změkne.


 #359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:23:38 | #362 (8)

jo, je to výborné. všecky košťály jsem vyřezala a vyhodila.


 #361 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:36:14 | #365 (9)

jj, ono toho do rána trochu ubyde na objemu a pustí to šťávu


 #362 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 15:02:06 | #367 (10)

Možná ubyde, jak ratka bude chodit okolo *17904*
Tedy vážně, ty jsi si mákla, ratko, klobouk dolů.


 #365 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 16:57:05 | #368 (11)

to já ráda :-)) baví mě to. a je snězeno.


 #367 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 17:14:35 | #369 (1)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #367 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 17:54:12 | #370 (2)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #369 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 17:59:10 | #371 (3)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #370 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:02:53 | #372 (4)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #371 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:05:03 | #373 (5)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #372 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:12:42 | #374 (6)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #373 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:14:08 | #375 (7)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #374 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:18:33 | #376 (8)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #375 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:25:36 | #377 (9)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #376 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.01.21 11:58:46 | #394 (7)

Já mám robůtka Bosh,který i báječně krájí.Je to nutnost,protože si takto připravuji kořenovou zeleninu do mrazáku,aby byla stále při ruce do polévek a třeba na svíčkovou. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.01.21 13:30:03 | #401 (8)

jj, to je dobrá věc, tyhle věci


 #394