zítra bych chtěla udělat salát z červeného zelí. Koupila jsem hlávku 6 kilo, polovinu jsem spotřebovala ke kachně a polovinu hlávky mám.
Máte někdo zkušenosti?
zítra bych chtěla udělat salát z červeného zelí. Koupila jsem hlávku 6 kilo, polovinu jsem spotřebovala ke kachně a polovinu hlávky mám.
Máte někdo zkušenosti?
Umíš hodně tence nakrouhat? Jinak bývá tvrdé. Dala bych cibulku, ne sůl, ale sojovku, citron, pepř, dobry panenský olej.
chtěla bych do něj nastrouhat jabko a mrkev. taky mám zavařenou kukuřici... tak možná přidám. a žádnou majonézu, jen ocet, sůl, cukr a trochu olivového oleje.
My jsme kdysi dávno dělávali takový šopský salát se zelím.
Servírovali jsme to v misce, že dole byli kopečky salátu z červeného zelí
(zelí, sůl, cukr, citronová šťáva, oliv olej) a bílého zelí (zelí,
sůl, cukr, citr. šťáva, oliv. olej, mrkev, nasekaná petržel) a na to se
udělal klasický šopák: rajčata, okurky, papriky a nahrubo nastrouhaný
balkánský sýr.
Zelí a mrkev byli nakrouhané na VS kráječi. Salát z červeného se dělal
sladší a z bílého kyselejší, a měli by se nechat aspoň hodinu odstát,
aby to zelí změklo.
tak to nemám, nebo mám ale někde založeno. Zkusím to normálně postrouhat.
Nakrouhat by se to mělo dát na klasickém struhadle, které má krájedlo pro okurky na plátky
inspirovals mě a našla jsem ruční plastové struhadlo bubínkové s klikou a udělala to hned :-)) krásně se to nakrouhalo, přímo vzorně. ještě se musím rozhodnout jestli to tak nechám nebo spařím.
tak jsem to nasolila, nacukrovala, nalila do toho vodu ze strlizivaných kápii a trochu oleje. a j to mňamka, dám to do ledničky postát a ráno uvidím jestli přidám jabka a mrkev. je to vynikající
zítra k tomu dělám hovězí ptáčky (závitky) s bramborovou kaší. pro vybrané jedince bez zubů budou závitky z kuřecích prsíček :-)))
a mám asi sto chlebíčků, nakonec jsem udělala pomazánku z vařené zelniny (kostičky) zamíchané do pochoutkového salátu, klasika. na to debrecinku a paprikový salám, vajíčko, ementál, okurek a kápie :-) a tvarohový koláč s mandarinkami (Käsekuchen) a malinový dort. Takže může přijít armáda k obědu.
To už to máš hotový?? Jestli je to tenké, tak není potřeba to spařovat, ono to vlivem soli a oleje změkne.
Možná ubyde, jak ratka bude chodit okolo
Tedy vážně, ty jsi si mákla, ratko, klobouk dolů.
Já mám robůtka Bosh,který i báječně krájí.Je to nutnost,protože si takto připravuji kořenovou zeleninu do mrazáku,aby byla stále při ruce do polévek a třeba na svíčkovou.