normy ještě dnes existují ?
Jasně že jo, ty budou existovat vždycky. Jenom už dneska nejsou závazné, protože stravovací zařízení už nevlastní stát.
opravdu...nikdy jsem za svůj život neslyšela, že by někdo dával do svíčkové hořčici, ale jak se říká..."jiný kraj, jiný mrav"
To je jedno, jestli jsi to slyšela nebo ne... u lidí, co nemají kuchařskou školu, ani nelze očekávat, že budou mít všechny potřebné znalosti.
nemam kuchařskou školu, ale někdy se mi zdá, že vařím líp a chutněji než některé kuchařské celebrity...je to jen věc názoru a chuti strávníků
Tak o celebrity tu nejde. Ty jsi někdy s nějakou kuchařskou celebritou vařila? S kterou?
Tak kdo vaří chutněji se prokáže tak, že oba uvaříte stejné jídlo a ta se pak posoudí. Podle pouhého pohledu se chuť nezjistí.
Jenže objektivně se to stejně změřit nedá. Na špičkové úrovni už vůbec ne. Leda kdyz vaři nějaké fakt prase
Určitá objektivita tu je: jestli není maso vysušené, jestli není zelenina převařená apod. Ale jinak pravděpodobně bude obecně víc chutnat jídlo, které je plnější chuti, které má vyváženou skladbu chutí, které není hořké apod.
To je to - zdá.
Je to z tvého pohledu a podle tvé chuti .
Kolik lidí, tolik ....
Správná kuchařka by měla být přesvědčená, ze je nejlepší, a jestli to lidem kolem ní chutná, tak je to pravda .
to určitě, nedávno jsem byla u snachy se naučit její korpus na roládu (a dort). Má ho výtečný
Tak člověk by si měl věřit, ale zas by se to nemělo přehánět. Měl by si zachovat soudnost.
Normy nejsou vůbec špatné, uz jsem psala o normě na vánočku. Bylo to vymakané.
jj, normy (receptury teplých a studených pokrmů) jsou standardizované postupy přípravy jídel, které říkají, jak má to dané jídlo vypadat a jak se má postupovat, aby tak výsledek vaření opravdu vypadal.