to zní výborně, zejména ta příprava ve téměř vařící vodě.
to zní výborně, zejména ta příprava ve téměř vařící vodě.
při nejbližší příležitosti to zkusím. Mám doma filet z pstruha losoosovitého. to udělám ještě klasicky na másle al příště bude zmražené filé
Aha, tak to mas výhodu. Ja mam par balicku oloupanych nakrajenych v mrazáku.
už mám plán, udělam takovou divočejší verzi svíčkové :-))) doliju to Souvignonem.
tak jsem nakonec udělala toho divočáka nadivoko tedy zelenina, koření, víno a bez smetany. Ale protože toho bylo málo tak jsem udělal ještě jednu větší roládu z krůtích prsou a šoupla ji k tomu kancovi. A vida, všichni byli nadšeni z té rolády, kanec chutnal taky ale ta roláda prý byla luxusní. Protože ta šťáva z kance tomu dodala grády. JInak je krůtí roláda fádní.
Takovéhlemu způsobu vaření se říká pošírování. Klasicky se ale předtím udělá tzv. pošírunk: v té vodě se aspoň 15 minut povaří koř. zelenina s kořením (bobk. list, nové koření, zázvor, tymián apod.) + třeba bílé víno, a do něj se pak vloží ta ryba a nechá se pošírovat - táhnout, přesně jako když se dělá vývar.
rodina, tedy zejména ta asijská ale i manžel chtějí k všemu hodně omáčky
Mně to připadá, že v tomhle prvním vývaru jsou takové ne moc voňavé látky, a možná i škodliviny a nečistoty, jak se to zpracovává.
Ono je to podobné, jako dělat omáčku z marinády. Z ní taky nevznikne
moc dobrý výsledek.
Ale koneckonců, zkusit to můžeš.
tak asi to nebudu zkoušet :-)) podobně jako dršťky nebudu nikdy zkoušet.
Tak to jsem neznala, a je to vyborne vylepšení i tohoto receptu.
Ta voda se pak samozřejmě vyleje, ratko, co jiného s ní .
Tohle se používá u ryb a mořských plodů. Obdobnou metodou je konfitování - to je to samé, jen se ta potravina "vaří" či peče (nebo prostě konfituje) v husím sádle. Používá se to na drůbeží maso - problém může být kaloričnost a možná nezdravost, ale to maso je výtečné.
je tam koření a vývar z ryby, řekla bych že se pak udělá nějaká omáčka k rybě a zaleje se tím ta ryba :-)
Tak dá se to takhle nějak zužitkovat, ale protože je to nálev, tak by se to muselo zředit, protože je to docela silné a musela by se ta omáčka udělat rychle, aby ta ryba nevystydla.
A má to výborný efekt - ryba pak nepustí vodu, na pánvi nebo na pekaci s tou zeleninou.
zkusila jsem a bylo to výborné, velice chválím a budu to tak dělat i příště.