Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 100639x
Příspěvků:
1146

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #542

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
13.01.21 17:04:10 | #542
Reakce na příspěvek #540

to zní výborně, zejména ta příprava ve téměř vařící vodě.


 #540 

| Předmět: RE: RE:
13.01.21 17:23:25 | #543 (1)

Manžel uz rybu jinak nechce *17904* .


 #542 

| Předmět: RE: RE: RE:
13.01.21 17:28:35 | #544 (2)

při nejbližší příležitosti to zkusím. Mám doma filet z pstruha losoosovitého. to udělám ještě klasicky na másle al příště bude zmražené filé


 #543 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:36:48 | #545 (3)

Místo rajcat, kdyz je nemam, davam trochu protlaku.


 #544 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:43:37 | #546 (4)

mám svoje rajčata ve sklenicích


 #545 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:50:04 | #547 (5)

Aha, tak to mas výhodu. Ja mam par balicku oloupanych nakrajenych v mrazáku.


 #546 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 17:51:23 | #548 (6)

to je podobné. O víkendu přinese syn kančí. Přemítám co s ní :-)))


 #547 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 18:06:05 | #549 (7)

To jsem v životě neměla *17904*. Tak to jsem zvědavá, jak si s tim poradíš.


 #548 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 18:22:28 | #550 (8)

to jsou ty vraždy :-)


 #549 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 18:38:26 | #551 (9)

Tohle ti ale nezávidím, nevěděla bych si rady.


 #550 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.01.21 18:41:40 | #552 (10)

už mám plán, udělam takovou divočejší verzi svíčkové :-))) doliju to Souvignonem.


 #551 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.01.21 18:43:07 | #553 (11)

No, to čumím. To může být paráda.


 #552 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.01.21 22:52:37 | #554 (9)

udelej gulas.....je luxusni



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.01.21 07:36:36 | #557 (10)

to bych udělala kdyby to nebylo i pro děti. Ty s nad gulášem kroutí.


 #554 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.01.21 13:34:08 | #560 (10)

Taky bych radši guláš, bez smetany *9394* .


 #554 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.01.21 21:24:45 | #592 (11)

tak jsem nakonec udělala toho divočáka nadivoko tedy zelenina, koření, víno a bez smetany. Ale protože toho bylo málo tak jsem udělal ještě jednu větší roládu z krůtích prsou a šoupla ji k tomu kancovi. A vida, všichni byli nadšeni z té rolády, kanec chutnal taky ale ta roláda prý byla luxusní. Protože ta šťáva z kance tomu dodala grády. JInak je krůtí roláda fádní.


 #560 

| Předmět: RE: RE:
14.01.21 01:20:23 | #555 (1)

Takovéhlemu způsobu vaření se říká pošírování. Klasicky se ale předtím udělá tzv. pošírunk: v té vodě se aspoň 15 minut povaří koř. zelenina s kořením (bobk. list, nové koření, zázvor, tymián apod.) + třeba bílé víno, a do něj se pak vloží ta ryba a nechá se pošírovat - táhnout, přesně jako když se dělá vývar.


 #542 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 07:35:47 | #556 (2)

a co s tou vodou pak?


 #555 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 13:46:16 | #561 (3)

Ta se vylívá


 #556 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:44:01 | #569 (4)

rodina, tedy zejména ta asijská ale i manžel chtějí k všemu hodně omáčky


 #561 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:53:31 | #570 (5)

Jenze ono to z tech ryb vypadá spíš jako voda z nádobí.


 #569 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:56:10 | #571 (6)

záleží jak to chutná :-)) a zda s to nedá zahustit bešamelem.


 #570 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 15:07:07 | #572 (7)

Mně to připadá, že v tomhle prvním vývaru jsou takové ne moc voňavé látky, a možná i škodliviny a nečistoty, jak se to zpracovává.


 #571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 16:09:38 | #575 (7)

Ono je to podobné, jako dělat omáčku z marinády. Z ní taky nevznikne moc dobrý výsledek.
Ale koneckonců, zkusit to můžeš.


 #571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 17:06:43 | #577 (8)

tak asi to nebudu zkoušet :-)) podobně jako dršťky nebudu nikdy zkoušet.


 #575 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.05.21 18:02:15 | #769 (9)

Dršťková polévka dělám z hlívy.


 #577 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 13:31:23 | #558 (2)

Tak to jsem neznala, a je to vyborne vylepšení i tohoto receptu.
Ta voda se pak samozřejmě vyleje, ratko, co jiného s ní *17833*.


 #555 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 13:53:06 | #564 (3)

Tohle se používá u ryb a mořských plodů. Obdobnou metodou je konfitování - to je to samé, jen se ta potravina "vaří" či peče (nebo prostě konfituje) v husím sádle. Používá se to na drůbeží maso - problém může být kaloričnost a možná nezdravost, ale to maso je výtečné. *29716*


 #558 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 14:42:13 | #568 (3)

je tam koření a vývar z ryby, řekla bych že se pak udělá nějaká omáčka k rybě a zaleje se tím ta ryba :-)


 #558 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.01.21 15:58:42 | #573 (4)

Tak dá se to takhle nějak zužitkovat, ale protože je to nálev, tak by se to muselo zředit, protože je to docela silné a musela by se ta omáčka udělat rychle, aby ta ryba nevystydla.


 #568 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.01.21 13:33:21 | #559 (2)

A má to výborný efekt - ryba pak nepustí vodu, na pánvi nebo na pekaci s tou zeleninou.


 #555 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.01.21 21:25:26 | #593 (2)

zkusila jsem a bylo to výborné, velice chválím a budu to tak dělat i příště.


 #555 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.01.21 00:55:53 | #596 (3)

Jéé no bezva *29716*


 #593