Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 116452x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #722

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.05.21 14:01:38 | #722
Reakce na příspěvek #719

Aha, tak to jo. Když žaludek poručí, tak se člověk musí přizpůsobit. Já myslel, že je to jenom nějaký takový ten náš móres *29716*


 #719 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.05.21 15:18:51 | #723 (1)

vůbec ne móres, kdysi jsem celkem zvládala cokoliv. Pak jsem si v Jižní Americe urvala šílenou srajdu z mořských plodů a už jsem se toho nezbavila nikdy. No a v Asii jsem trpěla z jejích jídla taky, dokonce jsem to jednou nestihla doběhnout domů, nesla jsem dítě v náručí a ve výtahu se potento....


 #722 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.05.21 15:21:31 | #724 (2)

Ono nakonec z pohledu asijské kuchyně, tedy pokud tam člověk žije a nakupuje pak zjistí jaká vzácnost je mouka, chleba, cibule, mrkev, brambory.... nebo i mléko, smetana. To jsou ty nejvyhlášenější dobroty ze všech, a to co se nazývá asijskou kuchyní, je fakticky východisko z nouze, protože jíst se musí. Tak se jí tofou a různé houby, a různé sušené nevímco, protože kus čerstvé brambory nebo cibule není


 #723 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.05.21 17:28:06 | #725 (3)

Podle mě tradiční asijské kuchyně jsou vysoko nad moderními západními.
Mleko, to je kapitola sama pro sebe. Už jsem sem myslím davala studii o vzniku nádorů po mléčné bílkovině.


 #724 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.05.21 19:06:47 | #726 (4)

To asi záleží jak kde. Myslím že v Japonsku má jídlo velice vysokou úroveň. Tradiční Čína je smažená, tedy většina jídel se smaží v pánvi na oleji. To kvůli dezinfekci.


 #725 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.21 19:18:44 | #727 (5)

Ano, to je pravda, Japonsko ma vysokou úroveň a jídlo je i zdrave, viz dlouhověkost. Akorat nevim, jestli by mi chutnalo.
To Čínske smažení mě zaráží, trochu odrazuje, vždyť to neni zdrave...


 #726 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.21 19:20:19 | #728 (6)

Oni moc nepoužívají ledničky, nechávají jídlo stát nebo jen tak viset někde na šňůře. Kolem lítají muchy. Takže všecko vysmažit. I salát.


 #727 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.21 19:25:01 | #729 (7)

Taky se v Ásii tradičně chodí jíst ven, mají takové jídelní vesničky. Jsou to budky v který se vaří (smaží) jídla a lidé sedí uprostřed na lavicích a jedí to. Je to levnější než si nakoupit v supermarketu a uvařit doma. Ale také je to riziko, že člověk sní něco co nezná či nikdy neviděl :-) ale ono je to nakonec jedno když to pořádně usmaží. Po krátké době mi definitivně stávkovalo trávení a vařila jsem doma z toho co bylo k dostání.


 #728 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.21 19:38:28 | #730 (7)

To mě nikdy nenapadlo, ze tohle je důvod toho smažení *17833*. A toho, ze nepoužívají moc zeleninu syrovou, myslim. Tohle mě odradilo od makrobiotiky. Syrove povazuju za nejzdravější.


 #728 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.21 19:42:15 | #731 (8)

Syrové je určitě zdravé, v Asii tedy tam kde jsem byla se to alespoň hodí do vařící kuřecí polévky. Nejí se nic co by neprošlo varem.


 #730 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.21 10:56:51 | #734 (6)

Japonskou kuchyni znám jenom z kuchařky, a co jsem koukal, tak je to úplně jiná kuchyně než čínská. Oni mají třeba i dušená a vařená jídla, což číňská kuchyně asi moc nedělá, i když na druhou stranu čínská kuchyně je daleko pestřejší než jenom to, co známe ze zdejších čínských restaurací.


 #727 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.21 11:20:04 | #735 (7)

Ta pestrost čínské kuchyně spočívá v tom že snědí úplně všecko co se pohne


 #734 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.21 13:58:29 | #742 (8)
*27179*

 #735 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.21 13:10:19 | #736 (7)

Já znám vlastne všechny asijské kuchyně jen z kuchařky, a útržkovitě. Na té japonské jsou zrejme nejzdravejsi syrové ryby. Jenze k tomu mam odpor, nevim, jestli bych se to naučila mit rada. Protoze zdrave to určitě je. My se ale stejne k čerstvým mořským rybám nedostaneme, takže to máme vyřešené.


 #734 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.21 14:18:16 | #747 (8)

Já jsem čerstvé ryby jedl jako sushi a to je opravdu výborná záležitost. Jinak oni ty ryby předtím než je dají do pusy, namáčí v sojové omáčcce, a to proto, že prý má desinfekční účinek (ta japonská tedy, ne ta naše).
S těma rybama máš pravdu, ryba se za čerstvou považuje do 24 hodin po zabití, což je ohledně mořských ryb vzhledem k naší zeměpisné poloze trochu problém.


 #736 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 10:51:54 | #733 (4)

Tak ono taky mléko je biologicky určeno mláďatům, dospělí jedinci by neměli mít potřebu ho pít (člověk je prý jediný živočišný druh, kde ho dospělí pijí).


 #725 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.21 13:25:25 | #738 (5)

Jiné druhy ovšem nevyrábí sýry a jogurt..



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
12.05.21 10:48:59 | #732 (3)

No je fakt, že kromě mrkve jsem se s těmito surovinami v čínské kuchyni nesetkal. Thajská kuchyně akorát používá kokosové mléko, ale to nebude asi vyráběno z živočišného mléka. Jinou asijskou kuchyni z praxe neznam.


 #724