Ahoj..a jak děláš ty dalamánky...ze směsi na chleba do domácí pekárny a nebo máš nějaký svůj recept?
Ahoj..a jak děláš ty dalamánky...ze směsi na chleba do domácí pekárny a nebo máš nějaký svůj recept?
přesnej recept bych musel vyzvědět u přítelkyně, dělá je ona. jen vím, že jsou z chlebový mouky, tu kupujeme na netu
Přidávám recept na své dalamánky.
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek žitné mouky
1 hrnek mléka
1 kvasnice
1 lžička octa
1 lžička cukru
2 lžička soli
2 lžička kmínu
2 lžíce oleje
2 lžička vody
hrubozrnná sůl na posyp
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto a necháme kynout cca 3/4 hodiny.
Z těsta vytvoříme cca 15 dalamánků, necháme na pečícím papíru do kynout cca 10 minut a potřeme vodou. Posypeme hrubozrnnou solí a kmínem.
Pečeme cca 20-25 minut na 180-200°C.
Hmm...vyzkousim, uplne citim tu vuni cerstvych dalamanku..diky za recept :-))
Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky