Proto jsem laktoovovegetarian poněvadž vím že takto i dle doktorů je správné stravování kde stále máš dost bílkoviny vitamínů B12 a kyseliny listové.
Proto jsem laktoovovegetarian poněvadž vím že takto i dle doktorů je správné stravování kde stále máš dost bílkoviny vitamínů B12 a kyseliny listové.
doktori biochémii stravy nerozumejú, podstatné je, aby v strave bolo v bielkovinýách) všetkých 20 aminokyselin...ostatné už nie s strava, ale doplnky stravy (vitamíny, minerály, antioxidanty, omega 3 a 6, či 9 mastné kyseliny, a iné) pre správny metabolizmus (detoxifikácia a pre katalizátory - enzýmy) pre metabolizmus...opakujem v strave ide hlavne o bielkoviny s 20 aminokyselinami . musia byť všetky/20 (čo vo vega strave nie je) pre stavebné zložky orgánov...
I když mléčné výrobky obsahují určité množství B12 stále je to málo pro dení potřebu organizmu.
Mléčné výrobky, zejména plnotučné, obsahují vysoké množství
nasycených tuků, které mohou přispět ke zvýšení hladiny cholesterolu a
riziku srdečních onemocnění. Pokud laktovegetariáni konzumují velké
množství plnotučných mléčných výrobků, mohou mít vyšší riziko
vzniku těchto problémů.
Ačkoliv některé rostlinné zdroje, jako jsou lněná semínka nebo chia
semínka, obsahují omega-3, jejich forma (ALA) není tak účinně
přeměňována na formy využitelné pro tělo (EPA a DHA), které se
nacházejí především v rybách.
Někteří laktovegetariáni se mohou při absenci masa a vajec více spoléhat
na mléčné výrobky jako hlavní zdroj bílkovin a živin. Nadměrná
konzumace mléčných produktů může vést ke zdravotním problémům, jako
jsou zažívací potíže, intolerance laktózy, nebo problémy spojené s
vysokým příjmem nasycených tuků a kalorií.
vegetariánská natož veganská strava pro člověka není přirozená ať
si to omlouváš jakkoli.
samozřejmě je třeba se nepřežírat.
Pro člověka ne .-)))
O tom, co je pro živočicha přirozené, rozhoduje jeho metabolismus,
enzymy
třeba kráva je vegetarián, neboť její tělo nedokáže maso
zpracovat.
dravci zase většinou nezpracují býlí.
a člověk se naučil žrát všechno, protože to pro něj mělo význam.
například díky řicočišným proteinům se mu zvětšila mozkovna a začal
myslet.
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/cholin-veganstvi-rizika-vyvoj-mozku-tehotenstvi.A190902_144249_ekonomika_fih
atd atp
vegetariáni jsou navíc často "starci a stařenky" už ve 40 :-)))))) opticky samozřejmě :-))))
Tak já vypadám na věk mladší dost lidí mi to říká a nejsem vegan jsem laktoovovegetarian a toto spojení i lékaři říkají že je dobré.
tak určitě je lepší než vegan, kterej dlabe jen zrní .-))))))
ale jinak je to taky o zdraví .-)