Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5407148x
Příspěvků:
148953

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #111584

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: To to trvalo!
19.07.23 19:40:24 | #111584
Reakce na příspěvek #111554

Pokud jsme registroval, už to měl jeden odvolací soud a ten rozsudek potvrdil, stejně jako skutkovou podstatu trestného činu. Takže už se dohaduješ se dvěma soudy. může přijít další, potvrdí, zamítne, stačí počkat, ale když dva soudy se shodly, rozhodně to nebude nic až tak nejasného.

„Je to vyzývání k násilí proti členům parlamentu a vlády České republiky v úmyslu působit na výkony jejich funkcí. Máme za to, že právní kvalifikace je naprosto správná,“ konstatoval Lněnička.
Stejně tak i uložený trest podle odvolacího soudu není nepřiměřeně přísný, už jen z toho důvodu, že je uložen při samé spodní hranici trestní sazby a jde o trest souhrnný.

navíc jsme v článku registroval, že se sám čermák omlouval, že to tak nemyslel.

"„Ani jeden z členů senátu žádnou nadsázku v tom videu nenašel. Video bylo velmi opravdové, projev obžalovaného velmi rozhořčený, velmi zlý, vulgární. Dosáhlo intenzity a společenské škodlivosti takové, že se jedná o trestný čin, veřejně podněcoval ke spáchání teroristického činu,“ uvedl v odůvodnění rozsudku soudce Tomáš Bouček."

Pět a půl roku ve vězení za podporu a propagaci terorismu stráví Tomáš Čermák. Tedy nikoli za terorismus.


 #111554 

| Předmět: RE: RE: RE: To to trvalo!
19.07.23 19:57:33 | #111596 (1)

Pět a půl roku za stupidní postoj je trest přehnaný a k ničemu dobrému nepovede.
(Soudce Lněnička byl r.19 potrestán Nejvyšším soudem.)


 #111584 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: To to trvalo!
19.07.23 20:04:56 | #111603 (2)

Soudci tam jsou většinou, možná vždy, 3. tady plus odvolací

já vycházím jen z uvedneého, nevím, o co přesně šlo (souhrnný trest? měl toho tedy víc a už to samotné mohlo znamenat přesun mezi trestné činy),
už to vím :
"Čermák byl už loni v prosinci pravomocně odsouzen k desetiměsíční podmínce za podněcování k nenávisti a hanobení národa. V současnosti je také u Obvodního soudu pro Prahu 8 obžalován spolu s Patrikem Tušlem z výtržnictví."

byl souzen za podněcování a propagaci k terorismu, což slova o vyházení do řeky a zbavení s ejich jednou provždy, bez ohledu na mírová řešení a právo (Případně: „Nemůžeme chodit každý týden někam protestovat a mrznout tam… Uděláme plán, musíme se spojit všichni a udělat pořádný uragán… Musíme těm dobytkům zarazit tipec… Vyneseme je za rypáky a naházíme je do řeky a zbavíme se jich jednou provždy. Nějaká mírová cesta, nějaké právo, neudělá nic.“)

Prostě parchant s opakující se recidivou. nebudu hodnotit, respektuji soudy. ještě to ctějí dát k nejvyššímu, tak uvidíme pak.


 #111596 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: To to trvalo!
20.07.23 05:32:08 | #111668 (2)

Dal bych mu podmínku, max. půl roku. Na finanční pokutu asi mít nebude. Ten trest je neadekvátní. Je to jen žvanil, jakých se najde v hospodě v každém městě několik. Měl se vykecat v hospodé, na na sociální síti. Trestat by se mělo za to, co se stalo a ne za to, co se mohlo stát.


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: To to trvalo!
20.07.23 09:04:46 | #111674 (3)

Jen podotknu :
už byl v podmínce - uvedneým jednáním ji zjevně porušil
a současně je trestně stíhanej ještě v další věci

pakliže naplnil skutkovou podstatu uvedeného trestného činu "propagace a podpora terorismu", což se v tomto případě stalo (čili ne že se dopustil teroristického činu, o tom v rozsudku řeč není, ale dopustil se propagace a vybízení k - a to se stalo a máme to jako paragraf v trestním právu,

  1. ve velkém rozsahu.

§ 312e
Podpora a propagace terorismu
(1) Kdo veřejně podněcuje ke spáchání teroristického trestného činu, nebo
kdo veřejně schvaluje spáchaný teroristický trestný čin nebo pro něj veřejně vychvaluje jeho pachatele,
bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.

můžeme diskutovat, jestli to tam patří - nebo jestli naplnil skutkovou podstatu.
Současně ale tedy porušil podmínku, kdy nevíme, já to nevím, jakou na kolik měl a za co
Ten trest však má být souhrnný, což být musí, pokud dostal 5,5 roku a v článku se píše, že je to na hranici spodní sazby, která jen u té propagace terorismu je ale 2 roky (zajímavé je, že tam je rovnou natvrdo)

Rozhodně ale podle mne neplatí, že dostal 5,5 roku jen za tu propagaci, ale připojil si k tomu nějakou předchozí podmínku

že klasifikace toho trestného činu byla v pořádku potvrdil už jeden odvolací soud, uvidíme, co na to ten nejvyšší. nezdá se mi ale, že by dva zcela různé soudy jely v nějakém holportu, a nerozlišily až tak, že pokudu, podmínku namísto 5,5 roku natvrdo. ale je pravda, že mají pro svoje verdikty prostor


 #111668