Rozcestník >> Politika >> Krakistán

Informace

Název: Krakistán
Kategorie: Politika
Založil: Shadow_of_Krak
Správci: Shadow_of_Krak
Založeno: 10.08.2023 15:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 825865x
Příspěvků:
28386

Toto téma sledují (8):


Předmět diskuze: Krakistán - Jen pro lidi, kteří nemají potřebu si stěžovat a kteří se neposerou z občasného vulgárního slůvka, pokud, sdělí to veřejně a pokusíme se to vyřešit dohodou. Zde se tvrzení dokládají.
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #7429

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
13.11.24 16:26:10 | #7429
Reakce na příspěvek #7424

Ono v těch mlíčnejch, co obsahujou zoufalý procento kakaa, je stejně cukru, jak v těch 90ti procentních. Stejně cukru má i čokoláda na vaření. Ta má ale na rozdíl od těch mléčných vyšší procento kakaový hmoty. Bohužel dětem to nejede, takže ty mlíčný sračky vedou. Pravda ale. Sežeru toho taky nejvíc


 #7424 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 16:36:43 | #7433 (1)

Obvykle cokoladu vychutnavam. Ty ji zeres jak pises. V tom je rozdil. *12736*


1  
 #7429 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 16:38:15 | #7434 (1)

Ten rozdíl ale tvoří nekakaový tuk, tedy levná vycpávka nevalné výživové hodnoty.


1  
 #7429 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 17:00:07 | #7438 (2)

Píšu snad něco jinýho? Mlíčný čokolády maj cca třeba 40 % kakaovýho tuku, sušiny. čokoláda na vaření 60, no a kvalitní čokolády 80,90. Cukr je ve všech(množství), cca stejnej. Když jde o cukr. Často se používá glukózofruktózovej sirup


 #7434 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 17:02:49 | #7440 (3)

Ne, jen poukazuju na to, že měřítkem kvality je množství kakaa, což bylo původní téma.
GF sirup je taky cukr.


 #7438 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 17:09:38 | #7445 (4)

Hlavně je to sračka. Není cukr jako cukr


 #7440 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 19:33:40 | #7498 (5)

Cukr jako cukr sice není, ale GF sirup není o nic větší sračka než normální řepnej cukr. Přesnější je říct, že má prakticky stejný složení, jako cukr v medu.


 #7445 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 19:39:43 | #7502 (6)

GF je horsi, zpusobuje ve vetsim mnozstvi resistenci proti insulinu, tudiz je spoluvinny na vzniku Diabetes typu II. Krome toho fruktoza ztezuje odbouravani tuku , takze se po nem tloustne vic a je i hure stravitelna.


 #7498 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.24 20:27:03 | #7531 (7)

No to ale není rozdíl od řepného cukru.


 #7502 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.24 20:39:20 | #7542 (8)

Repny cukr obsahuje sacharozu , coz je disacharid, slozeny z glukozy a fruktozy, nejlepe stravitelny je cukr hroznovy, coz je glukoza, pri traveni se disacharid stepi a glukoza se dostava rychle do krve, fruktoza je obsazena jen v polovicnim mnozstvi, velke mnozstvi vede k poskozeni jater


 #7531 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.11.24 10:17:48 | #7601 (9)

Fruktosa je obsažena v polovičním množství jak v sacharose, tak i v tom GF sirupu, ale taky třeba v medu. V sacharose a medu je to s glukosou přesně 1:1, v GF sirupu zhruba.
Glukosa je nejlépe „stravitelná“ proto, že trávit vůbec nepotřebuje, vstřebá se tak, jak je. Zrovna tak fruktosa. A sacharosu ve střevě musíš napřed na tyhle dvě rozštěpit, což je ale celkem rychlý proces, takže pořád nevidím ten zásadní rozdíl. A ano, velké množství může vést k poškození jater. Jak sacharosy, tak GF sirupu.


 #7542 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.11.24 10:30:26 | #7603 (10)

arecuk --- to je zajimave co pises --- nevis nahoou z ceho je slozena moravska slivovice a jak pusobi jeden frtan denne na jatra? Sirup nepiju med pouze -- manuka - tak lzicku za tyden.


 #7601