Rozcestník >> Věda a technika >> Nový koronavirus Sars-Cov2 - "Rozum do hrsti = porážka epidemie".

Informace

Název: Nový koronavirus Sars-Cov2 - "Rozum do hrsti = porážka epidemie".
Kategorie: Věda a technika
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Mnichal
Založeno: 25.10.2021 21:04
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 64556x
Příspěvků:
880

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Nový koronavirus Sars-Cov2 - "Rozum do hrsti = porážka epidemie". - Na diskuzi Covid 19 už nějaký čas nelze dohledat opravdu seriozní ,důležité a hodnotné informace o této nemoci ,prevenci ,léčbě a vůbec boje s ní kvůli tomu že to tam nikdo nemoderuje. Tato diskuze vznikla právě proto aby už nebylo možné zahltit diskuzi konspiracemi a dezinformacemi o Covidu a vakcínách . Diskuze samozřejmě bez provokací ,urážek a dalších podobných jevů . Ten kdo šíří dezinformace o Covidu a vakcínách je VRAH
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #214

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.21 12:27:22 | #214
Reakce na příspěvek #212

Jiš pohanku? To je úplný zázrak na cévy! Jen si dej pozor až ji budeš kupovat. Buď je světlá, tak trochu nazelenalá anebo hnědočervená. Tak tu červenou ani náhodou! Když zelenou neseženeš tak ti ji pošlu, tady je pohankový mlýn, kde se prodává loupaná, ne pařená. (mlýn Šmajstrla Frenštát pod Radhoštěm) a ta je fakt nejlepší.
S pohankou se dá různě kouzlit. Je to superpotravina! Já ji používám do všeho možného. Můj dědeček ji celý život jedl k večeři, uvařenou v osolené vodě a pak se studeným či horkým mlékem. Nám dětem ji stařenka pocukrovala a omastila máslem. Vždycky ji vařila při vaření oběda, na kraji sporáku a pak dala na štokrle vychladnout, chodili jsme ji uždibovat *2457*
Našla jsem tady pár receptů ale na rodíl od nich ji vždycky nejdřív vysypu na cedník a propláchnu vřelou vodou z varné konvice (stejně jako rýži) a pak ji teprve hodím do kastrolu, do odměřené vařící vody, osolím, nechám přejít varem, přikryju poklicí a nechám dojít. (když mám v kuchyni chladno tak ji zastelu do postele tak jako dušenou rýži) někdy se totiž stane že na povrchu zůstanou tvrdá zrníčka. Mně to nevadí, já pohanku klidně pokřoupávala i syrovou *2457* ale co mám zuby "na pokladnu" tak je to horší!
https://www.kucharkaprodceru.cz/pohanka-recepty/


 #212 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.21 12:53:03 | #215 (1)

Zajímavé. Kdysi jsme si ji dávali do těsta na chleba, pochopitelně už namletou. (jsme si pořídili mlínek na zrní). Sranda je, že v obchodech stojí zrní, ať pohankové, ječmenné, nebo žitné násobně víc, než mletá mouka v supermarketu.
Co soudíš o ovsi? Máme občas ovesnou kaši, vločky vařené v mlíku. Syrové mi také chutnají, ty si vylepšuji rozinkami a oříšky. Jinak manželka používá ovesné vločky i do jiných pokrmí.


 #214 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.21 16:53:50 | #218 (2)

Oves obsahuje hodně sacharidů ale jinak je také vynikající. Kaši z vloček si také pravidelně vařívám (hihihi, protože jsem v karanténě tak jsem ráno napsala dceři nákupní seznam, tam byly 3x vločky. Volala z obchodu jestli se bez nich obejdu že je nemůže najít *27179* ale nakonec je přivezla *27179* )
Kdysi, když ještě bydlel nejmladší syn doma, si řekl o ovesnou kaši k večeři. Já neměla vločky doma ale on sedl na kolo a pro vločky zajel. Přivezl tehdy půl kila za devět korun. Kaši jsem uvařila z poloviny sáčku, všechnu jsme snědli a zůstali sedět u stolu. Ani se nám nechtělo vstávat. Ogar se na mne podíval: "Mami, chceš mně řécť, že zme sa oba tak PŘEŽRALI za devět korun?" A já na to: "Za devět korun neééé, enem za štyři padesát" *2457* Po čase jsme to nějak vzpomněli a vykecali jeho manželce, chechtala se taky. Ovesnou kaši vařívá taky a na otázku "co bude k večeři" synovi odpovídá "štyři padesát" a i vnoučata už vědí že to bude ovesná kaše *2457*


 #215 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.21 17:44:32 | #219 (3)

Většinou se ovesná kaše má jíst ráno právě ty sacharidy, základ dne , já mám vypočítaný kolik mám sníst sacharidů denně,ale nedá se to ,ale ovesná kaše ráno na pánvi,s přidaným mlékem a skořicí a nastrouhané jablko na to dát je super a nejen to i jiné ovoce se může dát.Delam také a to si nepamatuji jméno,ale popíši postup:rozmackam si banán, přidám skořici a vejce , promícháme a dám vločky, dám do hrnku a asi na tři až čtyři minuty do mikrovlnky,kdo nemá rád mikrovlnné vlny tak stačí do trouby.Nedelal jsem to tak,ale taky dobré.Preklopite na talíř a přidáte i to jablko, buď nastrouhané nebo pokrajene.


 #218 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.21 22:06:20 | #220 (4)

Mugcake se to jmenuje *10238*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.21 23:33:40 | #221 (5)

Já vím jak jsem to psal zapomněl jsem si,jen neuměl napsat.Diky za doplnění.


 #220 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
13.11.21 23:39:56 | #222 (6)

🙂taky si to občas udělám



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.11.21 15:07:46 | #217 (1)

Ahoj děkuji jsem vegetarián a v pondělí a v neděli pohanka byla k obědu,jako rizoto,lutein máš i v ovoci a zelenině,ve slupkách.Jim pohanku raději světlou,kupují jí u kamarádky v bio krámku.Mlynek mi kdysi doporučovala kamarádka jedná,abych si mohl jakou koliv obilovinu mlet,i když pohanka není obilovina, dá se z ní vyrobit i mouka.Pohanku vařím jedna ku dvou dilkum a to v poměru jeden dílek pohanka a dva voda 5 minut ve vodě a pak nechávám odstát, nejšetrnější je pohanka pouze namočená přes noc kdy lutein je kvalitnější, rád si dělám k snídani pohanku na sladko a to s medem a ovocem.Dalsi nešetrný je pohanku pouze vařit a to 30 minut.Na všechny způsoby se nikdy nesmí voda solit,aby se nevytratila účinnost pohanky.Samozrejme se pohanka musí propláchnout pod vodou to je samozřejmé. *5762*


 #214