Obsah příspěvku byl smazán.
Obsah příspěvku byl smazán.
:)))
Tak já bych to tady předělal ve stylu těch diskusí na lidech,cz, plus bych
k tomu nechal to přidávání těch fotek a odkazů na videa, to je
hezké:)
jinak, chceš li, aby to bylo vidět... obrázek, pak zmáčkni ten čtvereček s názvem obrázek nad obdelníkem pro text příspěvku... vlož odkaz nahoru a dole vyber zda to chceš na střed a pak to potvrď... ještě musíš potvrdit,... poslat příspěvek:)
Koval jsem kdysi moc rád... nejsem umělecký kovář, ale šlo mi to docela dobře:)
Taky se nám líbí kovářská práce, máme i u udírny soupravu ke sporáku vše na etapy...
Moje babička dělala služebnou ve 14 letech českému učiteli v
předválečném období na Slovensku a tento recept jsi od nich odnesla:
Magdalenky:
12 1/2 dkg másla
3 vejce ( po jednom dávat a dobře promíchat /
20 dkg cukru / po jedné lžíci /
a
20 dkg mouky / po jedné lžíci /
štipka soli, kypřící prášek
Plech vymazat a moukou vysypat, masu vylejeme na plech a mletýma ořechy s
cukrem po vrchu posypat.
Teplé vykrajujeme. / vykrajují se kolečka, - jelikož jsou zbytky krájíme
kostky/
Podobně - hezčí, neumím dát foto ze skla, musí být v nějaké složce a to já nedržím ve virtualitě...
Hezké, moc se mi to líbí.
Jsou ta kachlová kamna funkční, připadají mi dost malá.
Moji prarodičové po otci měli také kachová kamna, ale babička je nechala
zbourat a koupila sporák (šporherd, jak to jmenovali na Slovácku).
Prarodičové po matce na Vysočině měli zděnou pec bez kachlí, na té peci
mi, coby dítěti, v zimě ustlávali.
Moje zatím nee, mě se to zdá moc přehnané věcmi i když možná já taky mám, ale snažím se krotit...
Obsah příspěvku byl smazán.
To je moc dobře... Květa Fialová říkala, že děkuje za každý den, kdy se probudí:)