Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2423202x
Příspěvků:
67781

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49463

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: ...
04.10.23 20:52:25 | #49463
Reakce na příspěvek #49440

A u tebe se katolíci zajímali jestli máš vaginu, když si si brala katolíka? *925*


 #49440 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: ...
05.10.23 11:43:10 | #49484 (1)

To si piš že se zajímali! Vagína a majetek. Jenže: z vagíny lezly jedno za druhým děti, o které se bylo potřeba postarat a majetek mých rodičů byl neprodejný. A i když pak prodejný byl, moji rodiče jej neprodali a nevyplatili mně obrovské věno, které katolíci očekávali.
Když pak katolíci došli k názoru, že péče o děti jsou jenom a jenom MOJE věc, rodiče a sourozenci mně pomohli děti katolíka vychovat a dát ji vzdělání.
Katolíci se neobtěžovali s nějakým výživným na děti! To přece byla MOJE starost! Penízky si ukládali a když už měli rovný milion, dali to na opravu nějakého kostela.....
Když se to moje děti dověděly (asi před třemi lety), nijak jim to nevadilo. Řekly, že se z nich stali dobří a soběstační lidé i bez péče katolíků - a - že ty peníze dali katolíci na dobrou věc a tím to zhaslo...Dobře jsem děti vychovala!
Mně děti oplácejí každodenní péčí a láskou.
Katolíky navštěvují pouze 1x ročně......


 #49463