Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2426247x
Příspěvků:
67811

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #64556

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: Pravda o biblických…
06.04.24 00:01:25 | #64556
Reakce na příspěvek #64552

ad jonatan1:
.."to je známy argument stažený z internetu"..
*27179* ackoliv jsem neformuloval zadny "argument", jak nikoliv nahodou jakozto cistokrevny primitiv pises, ale uvedl dany text jakozto informacni bazi pro mou implikaci, ze visitoruv Buh je BIPOLARNI KOKOT, tak je na druhou stranu dost dobre mozne, ze na internetu lze tuto kontradikci dohledat - samozrejme nejsem jediny clovek, ktery cetl Pismo a teto do oci bijici diskrepance si vsimnul - predpokladam vsak, ze jestli nekecas a mnou citovane pasaze jsou nekde k dohledani, nebude se s vysokou mirou pravdepodobnosti jednat kuprikladu o "katolicke" stranky.. mam totiz pocit, ze vetsina ovecek, iracionalne vericich, si techto veci ve sve zaslepenosti ani nevsimne - bud chvilku uprimny, ani tobe to nebylo divny, vid? *27179*


 #64552 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Pravda o biblických…
06.04.24 00:29:28 | #64558 (1)

Na YouTube je cely kreslený filmeček a těch údajných rozporů včetně tohoto je tam doslova tuny.
Pokud je něco v rozporu čistě slovně nemusí to znamenat, že je to v rozporu fakticky. A už sem ti to tu psal 3x že bereš Bibli podobně jako kreacionisté. Si ateista a nikdy Bibli rozumět nebudeš, není to z technických důvodů možné a to i kdyby si se upřímně snažil ji porozumět.


 #64556 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pravda o…
06.04.24 05:04:49 | #64563 (2)

Pobožní věřiči dokáží správně interpretovat.
Například popis metody výroby elektrické energie z uhlí. Věřič si řekne "Kašlu na kotelnu, na turbínu na generátor a jiné nepotřebné zbytečnosti. Pro boha stačí strčit do sokolovské brikety dva dráty připojit žárovku a ta se lusknutím prstů rozsvítí" Proč si lámat hlavu technikou a přírodními zákonitostmi, když boha-tě jen věření ve všemocnost boha. Že je to tak, milý jonatáne. Víra hory přenáš í a z brikety rozsvítí žárovka.

Vše je nutno správně, po božsku interpretovat a vysvětlit. Nevěřícímu pak vtlouct do hlavy.

Znáš přece boží zázraky, née?
To jedou dvě jeptišky autem libou boží krajinou. Náhle motor zakucká a auto se zastaví. Inteligentní abatyše mrkne na palubní desku a praví "nemáme benzín, ale kilák vocaď je pumpa, tak tam sestro skoč, stačí jen litr". Jo ale v čem ten litr přinést? Inteligentní abatyše dostala boží vnuknutí a mrkla do kufru a co tam nevidí? Úplně novej, ještě nepoužitej církevní nočník. Dá ho tedy sestře do ruky a pošle ji k benzínce. Sestra doprovázena bohem jde k pumpě, tam dostane ten litr coby votivní dar a vrací se nazpět k autu a k inteligentní abatyši. Mezitím přišel jeden neznaboh a kouká celý vyjevený, jak lije sestra tu nažloutlou tekutinu do nádrže, jak inteligentní abatyše nastartuje a jak s autem odjedou.
Neznaboh je z té scény vyděšený, ale pak se podrbe za uchem a praví "ahá, tak takhle to dělají" , z fleku pozná boha a pokřtí se štěstím úplně bez sebe.


 #64558