Rozcestník >> Politika >> Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes

Informace

Název: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes
Kategorie: Politika
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 25.04.2020 15:59
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2117258x
Příspěvků:
42288

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: Jak se žilo za socialismu, a jak se žije dnes - Vzpomínky dobré i špatné na konkrétní věci minulého režimu. Ty osobní nás pamětníků, nebo přímé vyprávění rodičů a prarodičů. A také o tom, jak žijeme dnes. Pište příspevky k tématu fóra, nikoho nenapadejte a neurážejte. Nezatahujte sem problémy z jiných fór a nezmiňujte lidi, kteří se zdejší diskuze neúčastní.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: ..... jak se žilo
30.09.20 23:47:25 | #4349

Jestli pak se také někdo zamyslí nad tím naším Českým národem … pravda je už celá staletí si ten náš národ neuměl vládnout sám ke spokojenosti lidí … vždycky nad sebou musel mít hůl která mu dávala směr …. a bohužel ač někdy utlačován tak to fungovalo, protože lidi se hlavně k sobě chovali jako lidi …. ať už to bylo za France Josefa, za Němců nebo za Rusů …. pořád jen museli nad sebou cítit bič …. Před 30 lety se ukázala pravá nátura našeho národa … jen lid dostal svobodu, začal se chovat jako do...… , nesnášenlivost, arogance, závist atd. …. jak je možné že najednou patnácti, osmnácti letí výrostci si klidně dovolí zavraždit babičku, dědu nebo zmlátit nějakého nemohoucího důchodce jen pro pár korun na ten jejich fet … parky jsou plné ožralých a sfetovaných výrostků kteří když táhnou ožralí k ránu ulicemi tak je to jako trestní komando … jen kde co rozbít, poničit nebo někoho zmlátit … a tomuhle máme říkat národ ???? národ absolutně bez zájmu o cokoli jen abych nemusel nic dělat a měl se božsky …. chtěl bych jednou tam ze shora pozorovat kam až to tenhle národ se svobodou dotáhl …. ale zatím je tahle generace na blbá a nezajímá je to … možná jejich děti už budou sloužit různým cizákům za kousek chleba a když bude hodně makat tak si ho možná bude moct i namazat …. je to smutné když se nad tím člověk zamyslí a vzpomíná na ty naše dědky a táty jak dřeli aby něco vybudovali ...



| Předmět: RE: ..... jak se žilo
01.10.20 08:29:54 | #4350 (1)

Tohle je typický pesimistický pohled.Na poloprázdnou lahev lze ovšem nahlédnout i optimisticky a uznat,že je vlastně poloplná! *25810*
Češi jsou totiž ve své většině umírnění,mají smysl pro spravedlnost a snad pro svou rozlohu mají sklony k sympatickým levicovým idejím,ale i k sebezáchovnému pragmatismu.Kdysi o nás největší nacista prohlásil,že jsme smějící se bestie.A taky je známo,že se sice dokážeme ohnout,ale nezlomit.



| Předmět: RE: RE: ..... jak se žilo
02.10.20 14:01:03 | #4387 (2)

To je dobrý si říkat i v autě s poloprázdnou nádrží a v první zatáčce do kopce je v mžiku z řidiče optimisty akorát nasranej chodec na krajnici:))


 #4350 

| Předmět: RE: RE: RE: ..... jak se žilo
02.10.20 15:42:29 | #4389 (3)

*29716* S poloprázdnou nádrží holt jenom po rovině k nejbližší pumpě.(Nebo vozit pro sichr plný kanystr.)



| Předmět: RE: ..... jak se žilo
01.10.20 08:33:14 | #4352 (1)

je to pravda...bohužel a netěší mě to



| Předmět: RE: ..... jak se žilo
01.10.20 12:37:17 | #4364 (1)

Ja k tomu něco přidám, tu českou povahu dokresluje i to, jak svatořečime svatého Václava:

Knize Václav nyní řečený svatý byl nepoužitelný zmrd. Babička Ludmila, nyní též řečená svatá, z něj vychovala sráče, slabocha a defétistu. Druhorozený bratr Boleslav byl jinej matroš. Odmala nechápal, proč má být vládcem země takový hovnař. Naštěstí se nehrálo zase o tak moc, protože knížectví bylo velké asi jako Středočeský kraj a kousek. Kníže Václav byl tedy něco jako Jermanová. Způsob, jakým Václav vládl, byl příšerný. Provázela ho zcela absence jakékoli strategie a vlastního názoru, o všem se radil s biskupem a zpovědníkem. Početné sbory poradců, které implementoval jeho jmenovec ve funkci prezidenta, tedy ještě asi nebyly in. Ačkoli bývá často vyobrazován ve full gearu nebo na koni, údajně trávil čas spíše modlením. V nějakém okamžiku, který nedovedu přesně určit, naznal hovnař Václav, že bude lepší zradit vlastní lid a obětovat svobodu, než by riskoval nějaký konflikt, poníženě platil vládci Bavorska a Saska Jindřichu Ptáčníkovi „daň z míru“. Byl to poplatek za to, aby ho Jindřich nechal na pokoji. Konkrétně se jednalo o sto dvacet volů a padesát hřiven stříbra, které posílal ročně do „kohezního fondu“. Sorry za možná nepřesný výklad, mně baví spíš moderní dějiny, na které taky dojde.

Jak to bylo dál? Čím dál víc čím dál vlivnějších lidí se na toho sráče nemohlo dívat a Boleslav stál v jejich čele. V předvečer známého zkráceného soudního řízení u vrat kostela v Boleslavi pozval Boleslav svého kapitulantského bratra k sobě do Boleslavi, aby mu promluvil do duše. Boleslav mu měl nabídnout, aby se Ptáčníkovi šprajcnul, že budou stát při něm a nakopou germánovi prdel. Nejspíš se během těch diskusí taky dost vykropili a nakonec nikdo tak docela nevěděl, co dělá. Václav ale nepovolil, prostě kolaborovat se bude a basta. Druhá strana naznala, že nezbývá nic jiného, než se toho sráče zbavit, protože dohodnout se s ním nedalo. Každopádně Václav se nad ránem odebral do kostela a cestou ho napadl Boleslav se svými lidmi. Boleslav ho bodnul někam do ruky a pak řekl ostatním, ať ho dorazí, což bylo následně vzorně vykonáno. Boleslav se stal knížetem, smlouvy s Němci roztrhal a žádné další voly neposlal. Nasrat Ptáčníkovi až do krku. S jeho následníkem Otou vedl 14 let trvající vítězný konflikt a zajistil české zemi slávu ohněm a mečem, o čemž se Václavovi ani nesnilo. Vládl třicet let, územně zvětšil a konsolidoval říši a za jeho vlády byla naše země pravděpodobně mezinárodně nejrespektovanější za celou svoji historii.

Václav byl pohřbený v Boleslavi a nikomu několik let nechyběl. Pak z něj církev začala dělat symbol a patrona české země. Vytáhli ho z hrobu, zahrabali v Praze a několik generací trvajícím ohýbáním reality z něj vytvořili to, co je nyní, včetně sochy na Václaváku. Václavovi je údajně také svěřeno vedení blanického task force, co má vyjet, až bude zemi nejhůř, takže doporučuji z těchto míst mnoho neočekávat.

Na Boleslava se zapomnělo. Neví se ani, kde je jeho hrob. Kdyby neudělal, co musel, dopadli bychom jako Polabští Slované. Škoda, že se podobně nepodařilo včas vyřešit Beneše, čímž by se definitivně zakotvilo v systému našich hodnot, že appeasement škodí zdraví.

Kolaborant Václav zažil v moderních dějinách dvakrát comeback. První byl za protektorátu, kdy byl svatý Václav coby věrný leník velkoněmecké říše a první kolaborant oprávněně vyzdvihován, protože jako první pochopil význam spolupráce s Němci. Symbolika byla jasná a všudypřítomná. Kdo měl zásluhy o říši, „pro vyznamenávání příslušníků protektorátu, kteří se osvědčili vzorným postojem nebo plněním povinností a stálou pohotovostí k nasazení“, toho potkal danajský dar v podobě vyznamenání se svatováclavskou orlicí. Vyznamenání bylo graficky vcelku odporné, vyobrazovalo jakéhosi vychrtlého rozcapeného fógla připomínajícího rozježděného holuba a když se na něj dívám, myslím, že z něj dostatečně vyzařuje, kam podle okupantů český národ náležel. V tomto kontextu překvapí, že vyznamenání navrhl Čech, pozdější národní umělec Max Švabinský. Poslední vyznamenávání se odehrálo koncem roku 1944, kdy byly metály už spíše v outletu a rozdávaly se po okresech vybraným dělníkům a rolníkům úspěšným v práci pro říši (později se tomu říkalo úderník). Německý náměstek pražského primátora Josef Pfitzner si zaznamenal do deníku: „Vyvoleným nebude nic nepříjemnějšího než propůjčení těchto štítů“, které v případě německé porážky budou „jakousi volnou jízdenkou na Sibiř“. Pfitzner se ve svých odhadech mýlil, většina vyznamenaných dělala kariéru i v následné verzi socialismu a Sibiř jim nehrozila. Druhý comeback se stal nedávno, kdy byl na Václava vyhlášen státní svátek a volný den, nejspíš z politických důvodů.
http://dfens-cz.com/dve-dnesni-vyroci/


 #4349 

| Předmět: RE: ..... jak se žilo
01.10.20 13:20:50 | #4365 (1)

K tomu všemu snad dodám jenom smutný fakt- neexistuje národ,který si tak rád kálí do vlastního hnízda! *833*



| Předmět: RE: RE: ..... jak se žilo
01.10.20 13:27:46 | #4366 (2)

To myslíš toho svatého Václava? Náhodou tohle je uvedení na pravou míru. Boleslav byl samostatným skvělým vládcem, na kterého se zapomnělo, kdezto Vaclav byl německým prisluhovacem. Fakt nechápu, proč ho uctívat.


 #4365 

| Předmět: RE: RE: RE: ..... jak se žilo
01.10.20 13:46:20 | #4373 (3)

To myslím obecně.Kladné hodnocení téměř neexistuje- občas to jistí akorát chvála přírody.
Víc toho dobrého náhledu se nám paradoxně dostává od cizinců.




| Předmět: jak se žilo ...
30.09.20 01:57:07 | #4323

…. jak to tu tak pročítám, tak jsem konečně našel lidi kteří by od revoluce měli sedět ve vládě místo té bandy zlodějů co se tam drží od revoluce ….



| Předmět: RE: jak se žilo ...
30.09.20 11:42:10 | #4326 (1)

To by se musel změnit systém. Lidmi to ani tak není.


 #4323 

| Předmět: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 14:11:52 | #4329 (2)

Především bys musela aktivně vstoupit do politiky. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 15:43:05 | #4335 (3)

Byla bych rebel, kterého by rychle zlikvidovali. Kdybych do toho tedy šla. Spis asi ne. Je to boj s větrnými mlýny. U nas v obci odešli ti stari, co ještě byli slušní, a nastoupili mladi, dravi, bezohledni. Ničí les, přírodu, zavádějí průmyslové zóny a prodávají pozemky, samé kšefty.


 #4329 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 15:52:48 | #4337 (4)

Poctivce vyštvou - znechutí jim politiku napořád - příkladů by se dalo dohledat dost - stačí jen vyhledat ty, kteří to vzdali do půl roku (jakože bezdůvodně, nebo ze zdravotních důvodů).
*65* *145*


 #4335 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 17:35:57 | #4338 (4)

Škoda,že se starší nedomluví a nepřeválcují je. *25810*
Mě by bylo líto proschůzovaného času,který můžu raději věnovat rodině.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 18:38:51 | #4345 (5)

Kdyz on ten les, louky a pole, rybník a potok, to je taky pro rodinu, pro děti, pro budoucnost. A staří, to jsme my, slušní lide vycepovani komunismem k poslušnosti, nezvykli se rvat. My stare babky a dědci nemáme proti těm gaunerum sanci.


 #4338 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 19:37:24 | #4348 (6)

Nejsme vycepovaní komunismem!!
Bylo víc slušnosti, tolerance, lásky v rodině, dobrá výchova.
S tím neměli komunisti nic společného.
*65* *65*
A dnes??
Kolem se to všechno rozvádí, krade se ve velkém, mládež? - to je neskutečný - děti si nectí rodiče - už vůbec nezáleží jak byli vychované - okolí je "zku..í", atd., a atd..
*33684*


 #4345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo…
01.10.20 08:37:16 | #4353 (7)

S tím souhlasím.Pokud jsme byli slušní,pak bolševikům navzdory.A slušní lidé existují stále,jen nejsou tak hluční a tudíž viditelní.A rozhodně bych nezobecňovala-jsou rodiče,kteří svoje děti vychovali a vychovávají skvěle-to jim ale musí jít příkladem především oni sami.Nelze to svádět na špatný příklad politiků,na učitele,nebo špatnou partu....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo…
01.10.20 12:26:12 | #4360 (7)

To nedává logiku. Co se změnilo je systém, lide zůstali ti sami. V socialismu měli morálku lepší, než mají teď. Proč?


 #4348 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se…
01.10.20 12:32:35 | #4363 (8)

Jeden příklad, který na to odpoví.
Je dle tebe normální so se děje ve školách a učitel s tím nic nemůže udělat, když se i stěžuje u rodičů??
A z velké části dostáva odpověď, že ať se stará o učení a o výchovu se postarají oni.
A takhle je to všude - hra mocných.
Ještě, že se nedožiju toho, co bude dnešní "mládež" budovat.
*65* *65*


 #4360 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak…
01.10.20 13:30:49 | #4368 (9)

A není to náhodou chyba těch rodičů,jejich výchovy a příkladu? *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 11:18:32 | #4385 (10)

Ale vždyť právě to píšu *2527*


 #4368 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 15:44:24 | #4390 (11)

Takže žádný režim,ale my sami. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak…
01.10.20 13:32:41 | #4369 (9)

Ale vždyť právě to píšu - tohle za komunistů nebylo.


 #4363 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se…
01.10.20 13:29:28 | #4367 (8)

Udeřila svoboda,otevřely se hranice,nastoupil Klaus s tou svojí sbírkou kravat a podivuhodným hodnotovým žebříčkem,ve kterém se vysmál zákonům i špinavým penězům,všechny šibaly s tučným kontem povýšil do pomyslného šlechtického stavu a našinci nestačili zírat.A protože jim bylo řečeno,že kritika není IN a řadí je aut.do jakési nižší kategorie,volili ODS jako o život.Tyhle polistopadové základy byly v mnohém určující.



| Předmět: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 15:49:29 | #4336 (2)

Stačilo by jim dat průměrný plat,8 hodinovou prac. dobu - žádná jiná funkce mimo parlament a pod.
Jinak by se dívali na obyčejné lidi.
*65* *81* *145*


 #4326 

| Předmět: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 17:39:37 | #4339 (3)

Platy bych jim nechala,ale jakékoliv další funkce neplacené.Veškeré náhrady by museli vyúčtovat a jakoukoliv neomluvenou účast sankcionovanou.



| Předmět: RE: RE: RE: jak se žilo ...
30.09.20 18:33:58 | #4344 (3)

Bingo! To by byla dobrá cesta, zkrouhnout jim platy. Aby to stačilo na slušný život, to jo, ale nic víc.


 #4336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
01.10.20 08:43:40 | #4354 (4)

Zastupitele si volíme my sami,tudíž jsou to lidé vzdělaní,úspěšní ve svých soukromých životech=platově vysoce nad průměrem.Pokud bychom je po zvolení "zkrouhli" ,kandidovali by pak už většinou jen ti,kteří nemají co ztratit. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
01.10.20 12:28:16 | #4361 (5)

No a? Kvalita člověka závisí na tom, kolik vydelava? Někdy je to naopak.


 #4354 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo ...
01.10.20 13:34:45 | #4370 (6)

Máš snad pocit,že kvalitní člověk zůstává programově nevzdělán a tudíž s trvale průměrným platem? Bity jsou akorát některé ženy,které u dětí a u plotny své vzdělání nemají šanci uplatnit.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se žilo…
01.10.20 17:54:38 | #4375 (7)

Vzdělání s tím nemá co dělat. Clovek si proste vybere činnost, kterou má rad, ne která vynáší. Muze to byt i právník nebo jiná profese, co pomáhá lidem i zdarma nebo hodně levne.


 #4370 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: jak se…
02.10.20 08:48:58 | #4377 (8)

Vzdělání s odměnou za práci souvisí hodně.Ve hře je pak pochopitelně schopnost jej uplatnit,praco­vitost.
Proto mají děti ze sociálně vyloučených oblastí a "nepřizpůsobivých" rodin svoji neblahou budoucnost předurčenou již tehdy.
(Ani právník ex offo není zdarma-je placen státem,který vymáhá peníze zpětně po odsouzeném.Bez­platnou právní pomoc lze využít v případě krátké informativní porady od advokátů sdružených v ČAK.Obecně pak platí,že zdarma jsou služby neziskovek,ale jejich zaměstnanci zadarmo nepracují.)



| Předmět: RE: jak se žilo ...
30.09.20 11:46:38 | #4327 (1)

Vy jste starý chlap, tak jistě máte přehled. Myslíte asi nukleární Ko, Ko, Ko *16094* ko, ko. *5076* KO.


 #4323 

| Předmět:
29.09.20 14:10:32 | #4312

Václava Havla, na rozdíl od Karla Kryla, většina lidí nikdy nepřijala. Jeho hry ani eseje nikdy „nezlidověly“, ani nepřesvědčily. Jeho adorace nevychází z mínění veřejnosti, ale je systematicky budována skupinou lidí kolem neziskových skupin a sdělovacích prostředků.

Karel Kryl oslovil a „připravil“ generaci pro listopadové změny, a pokud je někdo, kdo by měl právo mluvit o pravdě, byl by to Kryl, ne Havel. Pokud by se děti měly učit o někom, kdo se zasloužil o změnu poměrů, byl by to právě Karel Kryl.

Česká republika, tak jako v minulosti, opět zapomíná na svoje skutečné hrdiny a to, že se tak děje, determinuje kvalitu naší společnosti.

https://outsidermedia.cz/nepohodlny-hrdina-karel-kryl/



| Předmět: RE:
29.09.20 16:56:56 | #4313 (1)

Jak vyplývá i z jiného článku,autor evidentně VH nemusí,což by rozhodně nevadilo,pokud by se nepustil do této vážně míněné analýzy.Srovnávání je už samo o sobě věc ošemetná,ale tvrdit,že se K.Kryl mnohem více zasloužil o změnu režimu,je naprostý nesmysl.Pravdou je,že K.Kryla lidé milovali -před r.89 i po něm.Samozřejmě na rozdíl od politiků-předlistopadoví jej nenáviděli natolik,že se rozhodl emigrovat,polis­topadovým byl "jen" na obtíž.
V.Havla znal před r.89 málokdo-jen lidí z undergroundu a kultury.Jeho hry se logicky hrály pouze na Západě a byly hlavním finančním zdrojem.Naprosto nikdo z jeho kritiků by s ním však neměnil! Život neustále perzekuovaného člověka s jednou nohou v kriminále,nebyl žádný med.Jeho věznění nebylo "fešácké",jak někdo lživě tvrdí,ale právě naopak!Byl nešikovný,neplnil normy,byl často v "díře" a jako intoš většinou bachařů značně neoblíben.
V.Havel mohl kdykoliv emigrovat(jako K.Kryl) a přesto to neudělal.Byl jedním z mála odpůrců režimu,kteří tak projevili svoji statečnost.



| Předmět: RE: RE:
29.09.20 16:59:56 | #4314 (2)

život neustále perzekuovaného člověka...to mě tedy fakt dostalo



| Předmět: RE: RE: RE:
29.09.20 17:32:28 | #4319 (3)

A jak sis to představovala jinak? StB si dovču nebrala,ani když se veselil na Hrádečku.Měli "úkryt" hezky naproti a občas je všechny drobet prolustrovali.



| Předmět: RE: RE:
29.09.20 17:10:22 | #4315 (2)

Kdyz lide Havla neznali, tak byl logicky neúčinny (nechci psát k ničemu, aby to nevyznelo hanlive). Proste on nebyl tim bojovníkem v čele, za kterým lid šel, tím byl Kryl.
Jak to bylo s jeho kriminalem, k tomu by stačilo prokousat se Dopisy Olze. Já neco tenkrat četla, on mel přísun peněz a z toho výhody plynou v jakemkoli režimu.


 #4313 

| Předmět: RE: RE: RE:
29.09.20 17:14:31 | #4316 (3)

já jen nevidím důvod, proč tohoto člověka pořád vzpomínat, kromě třeba výročí narození nebo úmrtí



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.09.20 17:34:52 | #4320 (4)

Kdyby se aspoň vzpomnělo objektivně.Nepět ódy (to by ani sám nechtěl),ale ani zle nepomlouvat.



| Předmět: RE: RE: RE:
29.09.20 17:29:53 | #4318 (3)

Ale velmi dobře jej znali papaláši,protože jim nastavoval zrcadlo a režimu dělal špatnou vizitku v zahraničí.O to tady šlo.Kdyby emigroval,měli by od něj konečně pokoj.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
29.09.20 18:28:04 | #4321 (4)

nastavovat zrcadlo...to už bylo v jednom filmu.. *32299*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 17:51:10 | #4343 (5)

Byla bys dobrý cenzor.Příspěvky bys mě krátila a odkazy + rozmanitým způsobem nevhodná slova mazala. *29713*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 18:48:56 | #4347 (6)

nebyla bych žádný cenzor....tebe bych jistě s tou květnatou češtinou nijak neomezovala....bát se mě fakt nemusíš... *30683* *30683* *30683*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.10.20 08:47:57 | #4356 (7)

V životě jsem měla strach jenom o zdraví svých blízkých. *6364*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.10.20 08:50:59 | #4357 (8)

to asi každý normální člověk



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 11:11:40 | #4324 (4)

To je pravda, Havel byl znamy ve svete, vedelo se o nem, ze vzdoruje rezimu, Krylovo jmeno se v novinach vubec neobjevilo, nemel lehky osoud, zvykl si na popularitu a na zapade zapadl. Vratil se do Ceskoslovenska plny nadseni, ale zjistil, ze uz ma jine smysleni, zaspal jaksi dobu, coz se stava vsem emigrantum, kteri nesmi dlouhou dobu domu. Ztrati kontakt s realitou, samozrejme i on se na zapade zmenil, aniz by chtel, ziskal na celou situaci trochu jiny pohled , ale mezitim to doma slo dal a on asi uz moc nerozumel, proc se deje to a ono. V podstate jedna lidska tragedie, takovych je na svete plno..vsichni emigranti prozivaji podobna zklamani..


 #4318 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 11:38:20 | #4325 (5)

Kryl smýšlel stejne, jako většina lidí této země a mluvil jim z duše. Lidem se odcizil naopak Havel.


 #4324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 12:16:06 | #4328 (5)

řekla bych to asi trošku jinak....ze zklamání se prostě uchlastal



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 14:14:51 | #4330 (6)

*29716* Kladný vztah k alkoholu měla většina disentu,ale jde o to,včas zabrzdit.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 14:26:04 | #4332 (5)

Za obrovský paradox pokládám okolnost,že se Krylem zaštiťují komunisté,kteří jej před r.89 z duše nesnášeli. *29716*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 15:37:36 | #4334 (6)

To je jen tvoje nepochopení skutecnosti, kterou sis přihnula podle svých šablon. Neber to ve zlém, ani jako výtku, spis bys to mohla brát jako fakt, jehož pochopeni te posune dal - ano, i mnoho komunistu Kryla uznávalo a milovalo. Tak to proste je.


 #4332 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 17:42:03 | #4340 (7)

Jistě,jako potají chodili do kostela.Na takovou lásku se každý vykašle.Faktem je,že byl perzekuován,za­kazován a vyhnán. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 18:44:18 | #4346 (8)

Oficiálně ne. Nebyl žádný takový předpis. Tak jsme ho v SSM hráli. Všichni jsme znali jeho písně zpaměti. Kdo by kaslal na takovou lásku naroda?


 #4340 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.10.20 08:51:38 | #4358 (9)

Láska národa se ovšem v praxi projevovala,bo­hužel,právě tím vším,co jej vyhnalo do emigrace.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.10.20 09:13:58 | #4359 (10)

a jsme zase u té emigrace......kdo ho tak úporně nutil, aby emigroval ? to je asi to samé jako Landovský a ještě další a další



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.10.20 12:30:29 | #4362 (10)

On ten narod toho moc dělat nemohl. A Tara má pravdu, Kryl mohl zůstat.


 #4358 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.10.20 13:42:34 | #4372 (11)

A jsme zase u toho,že zůstat byla tehdy pro dost lidí skutečná odvaha. *29716*
K.Kryl vždycky zdůrazňoval, že v r.1969 neodešel do emigrace (tedy jeho důvody nebyly ekonomické), ale do exilu (politického vyhnanství). I proto si nikdy nepožádal o německé občanství a všem hrdě ukazoval svůj vyhnanecký pas.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.10.20 13:52:29 | #4374 (12)

no jistě.....zůstat tady byla odvaha...to pak jsme tak šíleně hrdinný a zocelený národ, když tady drtivá většina zůstala, jen ti tzv. sralbotkové museli utéct..a ten pas asi ukazoval zřejmě po německých putykách, protože tam bylo asi každému šumák, jestli utekl nebo ne



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 08:53:17 | #4378 (13)

Doufám,že nechápavou jenom hraješ a dobře víš,že mám na mysli "jen" aktivní odpůrce režimu. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 09:01:29 | #4379 (14)

ne, na nic si nehraji, dobře si ten čas pamatuji a také si to přeberu svým rozumem...jinak­...žádní "aktivní odpůrci režimu" nebyli, protože by byli hned pochytání a odesláni někam na "uran " a pod. Jestli myslíš těmi "aktivními" ten profláklý disent, tak k tomu opravdu já nemám co říci



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 09:53:50 | #4382 (15)

Ani nemusíš.On ten minulý režim nebyl za zločinný prohlášen bezdůvodně.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 14:26:11 | #4388 (12)

Takhle zjednodusene se to rici vubec neda. Nekteri, kteri se angazovali proti rezimu , meli odvahu, ze zustali a ti, kteri odesli do zcela neznameho prostredi , prokazali odvahu taky. Privilegovani komunisti, znali zapadu, co znamena odejit, nemeli treba odvahu se vratit, zrovna tak pomyleni komunisti, co sympatizovali s Dubcekem, se bali vrtait, byi odvazni, nebo ne, kdyz odesli? K emigraci je treba odvahy, o tom, zadna, zustat bylo pro mnoho lidi pohodlnejsi, nez odejit, byli tedy odvazni? Prhlasovat, ze vsichni, kteri zustali , byli odvazni vlastenci, je nesmysl, zrovna tak je nesmysl, myslet si, ze vsichni, co odesli a nemeli poneti, kam jdou a co tam budou delat, byli odvazni, byli treba naivni, mysleli si, ze vsechno dostanou zadarmo, zpatky nemohli a tak jim nic jineho nezbylo. Kryl byl jiste lepe informovany, ale byl si jiste vedom, ze nemecke publikum nebude z neho cele pryc, jednak by byl musel tvorit v nemcine, coz jiste neni snadne, pak i by musel oslovit Nemce, kteri jsou tez jini a meli zcela jine problemy. Jiste mel sam velke problemy, vykopli ho a jemu se to nelibilo, byl nejspis zklamany a po 89. uz byly jine pomery.


 #4372 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 15:51:03 | #4391 (13)

O tom,že emigrace není žádná sranda,jsme už mluvily.Jít do neznáma,ztratit rodinu,přátele,vy­trhnout kořeny,bez znalosti řeči a navíc třeba s malými dětmi!
Aktivní odpůrci režimu a jejich rodiny,zde ale prokazovali úplně jiný druh odvahy a mnozí z nich taky draze zaplatili.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.20 16:41:54 | #4393 (14)

Bylo to každého rozhodnutí, ne ? Já nějak nevidím důvod, proč se tady tak často musí vzpomínat něco, co bylo velice aktuální před 50ti lety. Já svůj názor na toto nezměním.....



| Předmět: RE:
29.09.20 17:26:34 | #4317 (1)

Sametová revoluce se stala alibismem, kdy komunisté převlékli rudé pláště za modré- tak hodnotil Karel Kryl poměry v Československu po revoluci v r.1989.Pil krev komunistům už v šedesátých letech.Jeho píseň "Bratříčku, zavírej vrátka" se stala symbolem po vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Skladba byla nakonec zakázána a K.Kryl poté emigroval do Německa.



| Předmět: RE: RE:
29.09.20 18:30:55 | #4322 (2)

já za mě musím napsat že K.Kryla jsem nikdy moc nemusela, moc ho neznám, ale uznávám, že jeho texty zlidověly.....jinak asi začal ze všech problémů pít a skončil...asi si to představoval po 89 jinak



| Předmět: RE: RE: RE:
30.09.20 14:22:38 | #4331 (3)

Nejspíš jej znám lépe kvůlivá tomu věku.Jeho písničkami jsme tehdy žili.Mrzelo mě,když v r.69 emigroval.
Neměl jednoduchou povahu,mindrák z malého vzrůstu jej vždy dost trápil a v Mnichově se mu hodně stýskalo po roudné hroudě.Řekla bych,že si tam Československo zidealizoval a od změny režimu čekal nereálné.(Ještě víc,než my.) *29716*



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 14:56:36 | #4333 (4)

to asi bude můj problém, že nemám skoro nikdy ráda to doporučované a vychvalované.­....ale že by KK velebili komouši, to mi nějak ušlo



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
30.09.20 17:47:29 | #4342 (5)

Problém s Krylem když byl zakazován? *29713*
No a komouši jej pochopitelně začali velebit až po r.89,kdy se z něj stal kritik nových poměrů.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nehrajte-kryla-chce-jeho-vdova-od-radia-komunistu.A050909_234756_domaci_bih



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.10.20 17:58:42 | #4376 (6)

Omyl. I přesvědčený komous miloval Bratříčka, Anděla, Velicenstvo kat a dalsi - Kryl se nikde proti ideji komunismu nevyjádřil. Jen proti nešvarum a v tom mluvil z duše i komousum.


 #4342 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.10.20 09:02:36 | #4380 (7)

Tak za tyhle pokrytecké povídačky by tě Kryl vážně miloval.Možná bys ho donutila i pochybovat o nutnosti svojí emigrace. *833* Přesvědčený komouš,milující Krylovy písničky,byl totiž na základě stranických pohovorů ihned z KSČ vyloučen. Do října 1970 prošlo prověrkami 1 508 326 členů KSČ, z nich bylo 67 147 vyloučeno, 259 670 komunistům bylo členství zrušeno. Počet členů KSČ se tak na konci roku 1970 ustálil na 1 217 246, ve srovnání s rokem 1968 klesl početní stav strany o 28%. Je ale potřeba podotknout, že nezanedbatelná část členstva KSČ vystoupila ze strany dobrovolně ještě před zahájením čistek.



| Předmět:
26.09.20 15:10:52 | #4291

Belorusko je v mnohem podobne tomu, jak se u nas žilo za socialismu. Bezpecno, beze strachu na ulicích, vsichni chodi do práce, nejsou zebraci a bezdomovci. Ale nemají DEMOKRACII.

https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757847



| Předmět: RE:
26.09.20 17:24:49 | #4292 (1)

Dovolím si tvrdit,že ani vnímavý a inteligentní člověk,nemá šanci poznat Bělorusko z letmých návštěv.
Ostatně o Bělorusku se můžeme dočíst i objektivní zprávy od lidí,kteří tam žili delší dobu a v kostce říkají totéž ,co p.Větvička,ale navrch i mnoho jiného.My si už naštěstí ani neumíme představit,že by nám za projevení odlišných polit.názorů hrozily nějaké sankce a za účast na demonstraci třeba i věznění.Už dávno jsme odvykli nutnosti,snášet mocné papaláše s totalitními sklony.
Na Bělorusech je mi sympatická jejich umírněnost i objektivní vztah k Rusku.Nepodlehli módě- raději se mýlit s Amerikou,než mít pravdu s Ruskem.Chtějí vycházet s oběma stranami.



| Předmět: RE: RE:
26.09.20 17:54:13 | #4294 (2)

Ale oni nemají nic proti Rusku, jak se to tady pořád hlásá zejména ve veřejnoprávní televizi



| Předmět: RE: RE: RE:
27.09.20 12:29:36 | #4295 (3)


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 13:38:07 | #4296 (4)

Samozřejmě, vždyť v Rusku studovali. Prošli stejnou ideologickou školou.


 #4295 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 18:29:15 | #4300 (5)

To přeci ve všech zemích bývalého SSSR a přesto je vnímání Ruska hodně odlišné v Bělorusku a Ukrajině i Pobaltí.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 14:45:34 | #4298 (4)

jojo...ty aby sis neodpustila hned odkaz....na potvrzení pravdy



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 18:26:26 | #4299 (5)

Sorry,jinak mohu stěží tvrdit,že i v našich médiích lze najít pravdu. *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 19:28:56 | #4302 (6)

v našich médiích moc pravdy a hlavně objektivity nalézt nejde



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.09.20 09:23:29 | #4309 (7)

Těžko ti mohu ukázat výjimku,když nečteš odkazy. *29716*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.09.20 09:26:13 | #4310 (8)

já ty výjimky znám, kde nelžou, ...a s těmi odkazy máš pravdu



| Předmět:
26.09.20 14:13:41 | #4284
| Předmět: RE:
26.09.20 14:25:06 | #4285 (1)

jasně...jen ať demonstrují



| Předmět: RE: RE:
26.09.20 14:35:20 | #4286 (2)

Asi jsou to chvilkari, nevím přesně. Protože ti bedovali, ze je covid zahubil.


 #4285 

| Předmět: RE: RE: RE:
26.09.20 14:49:47 | #4287 (3)

co jsem tak pochopila z výkřiků na FB, tak se chce demonstrovat proti omezování svobody, proti píchání "sraček" do těla (ovšem jakých jsem se nedozvěděla), to jako asi že by někomu násilně dávali vakcínu proti covidu, prostě to nechápu



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
26.09.20 14:55:20 | #4288 (4)

Tu ruskou jsme odmítli, nevím proč a asi nám ji ani nenabízeli. Nějak se o ni v našich médiích podezrele mlčí.


 #4287 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
26.09.20 15:00:22 | #4289 (5)

já myslím, že nám ji ani nenabídli, ovšem Slovákům ano.....přece víš, že nás Rusko a Čína jen ohrožují, ne ??? *30683*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
26.09.20 15:06:40 | #4290 (6)

Ohrožují, ale já se stejně vic bojím našich "pratel" *3939* .


 #4289 

| Předmět: RE:
26.09.20 17:26:56 | #4293 (1)

Z toho může mít Babiš akorát radost,protože na to opozice doplatí ztrátou preferencí.



| Předmět: RE: RE:
27.09.20 13:53:28 | #4297 (2)

Dnes zatím nikde nic. Že by zítra?


 #4293 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 19:31:43 | #4303 (4)

ti protestující to asi nemají v hlavě moc v pořádku...nevím, co je to v poslední době tady za módu, hned proti všemu protestovat i když je to úplně na hlavu postavené.....ale co se mě týče, říkám to klasické...v Pze ať se třeba po*erou



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 19:38:47 | #4304 (5)

vše bude jinak, bude tolik demonstrací, že se nestačíme divit a obrátí se svět


 #4303 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 19:45:40 | #4305 (6)

možná...ale beze mě



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 19:48:15 | #4306 (7)

i stebou se to potáhne, než umřeš


 #4305 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 19:59:19 | #4307 (8)

o mě nemusíš mít fakt péči



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.09.20 20:10:44 | #4308 (9)

si myslím, když tak píšeš


 #4307 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.09.20 09:26:55 | #4311 (6)

Našinci jsou umírnění,takže žádné krajnosti kolem nějakého demonstrování nehrozí.To by už museli jó rýt držkou v zemi,aby v nějakém zásadním množství demonstrovali. *25810*



| Předmět:
21.09.20 13:11:57 | #4258

Adama včera dorazil Moravec, to bylo nechutne, co předváděl. Za minulého režimu nemyslitelné, aby televize ovládala politické dění. I když Moravec chce odstrelit Babise, to má jako svůj životní cíl. *17904*



| Předmět: RE:
21.09.20 13:42:05 | #4259 (1)

tak OVM jsou hnusné každou neděli, asi jen masochisté to mohou shlédnout až do konce...na tento pořad nekoukáme už tak dobré 3 roky...vlastně na ČT nekoukáme skoro vůbec, hlavně že za to jako pitomci platíme



| Předmět: RE:
21.09.20 16:02:13 | #4260 (1)

Nedorazil,protože v tu dobu už bylo rozhodnuto.Dokonce i o Vojtěchově nástupci. *25810* (Konkrétně od pátku).
Moderátor polit.diskuzí má přímo v popisu práce,aby do politiků "šil". Podmínkou ovšem je,aby to nebylo jednostranné.Aby se stejnou vervou naděloval opozici.Většina našich polistopadových moderátorů to,bohužel,ne­dokáže.



| Předmět: RE: RE:
21.09.20 17:12:30 | #4264 (2)

ty jsi opravdu jasnovidka



| Předmět: RE: RE: RE:
21.09.20 19:24:52 | #4265 (3)

Žádné jasnovidectví,jenom poslech Radiožurnálu.Kdyby o tom po Vojtěchově oznámení neinformoval Babiš i Hamáček,pocho­pitelně bych to nevěděla.I proto byl tak rychle nahrazen Prymulou.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.09.20 20:04:14 | #4268 (4)

Jo, asi už to bylo rozhodnute v té době. A Moravec se snažil Vojtěcha vytěžit, jak se dalo, proti Babisovi. Jenže on je opravdu slušný clovek a nedal se zmanipulovat.


 #4265 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 09:01:28 | #4273 (5)

Moravec o tom neměl tušení,což dávalo Vojtěchovi zaslouženou výhodu.Mohl zůstat v klidu a nad věcí.
(Bohužel,to s tou jeho deklarovanou slušností mi nabourávají určité skutečnosti.)
https://www.forum24.cz/velmi-zavazna-kauza-vojtech-mel-pro-babise-tajne-shanet-kompro-do-jeho-slozek/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 12:40:31 | #4277 (6)

Tak jestli to Moravec nevěděl, tak se pěkně seknul *17904* .


 #4273 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.09.20 20:37:39 | #4269 (4)

aha, to pak ano.....radio neposloucháme, nějak není čas



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.09.20 23:20:46 | #4270 (5)

:-)
nápodobně

Svoboda začíná tam, kde končí signál ČT a jiných Bakalobabišovských médií, včetně Radiožurnálu.



| Předmět: RE: RE: RE:
21.09.20 23:28:29 | #4271 (3)

Z kavárny jsou ty nejjasnovidnější, To je jasné.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 09:07:50 | #4275 (4)

Jasnovidectví je stále lepší varianta,než tupost. *833*
On totiž ten Radiožurnál živě přenášel Babišovu tiskovku,kde ta informace o jeho pátečním rozhovoru s Vojtěchem zazněla.



| Předmět: RE: RE:
21.09.20 20:00:04 | #4267 (2)

Proti siti do politiku nic nemam. Pokud to není ubohý osobní boj. Babis ho ponizil, tak mu to vrací takovým způsobem, že OVM by se mohly přejmenovat na strefování do Babise. To je proste hnus fialovej. A to Babise fakt nemusím.


 #4260 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.09.20 23:34:10 | #4272 (3)

Jani,
to jsi opravdu tak krátkozraká, nebo si na to jen hraješ s cílem přitáhnout lidi na Tvá fóra?
Je to všechno jedna velká lumpárna, v které jede i Zeman.
Oni na nás celou dobu hrají divadlo.
Scénář jim napsal někdo jiný.
Loutkoherci jsi místy i umní.

"To jsme jim to přes čumkastnu dali!"
Národ přiblblých ovčanů.
Pak v kantýně si připijou a nikdo nikoho víc neřeší.

Dobrou



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 12:41:29 | #4278 (4)

A kdo napsal ten scénář?


 #4272 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 13:28:30 | #4279 (5)

Možná jde o staré,známé židovské spiknutí-fake o Protokolech sionských mudrců. *25810*

https://manipulatori.cz/protokoly-sionskych-mudrcu/



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 13:47:24 | #4280 (6)

To je mi vždycky podezrele *17833* *17913*


 #4279 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
22.09.20 14:02:33 | #4281 (7)

Oprávněně,protože jde o falzum původního satirického pamfletu Maurice Jolyho," Dialog v pekle mezi Machiavelem a Montesquieu" z r.1864 *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.09.20 08:07:35 | #4282 (7)

Ale prd.
:-)

I ti, kteří vlastní cca 95% světového kapitálu jsou jen loutkami, včetně jejich pokladníka Soroše.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.09.20 12:09:59 | #4283 (8)

Tak ten prd konečně objasni. *29716*



| Předmět: Jak se žilo za socialismu a jak se žije…
12.09.20 23:58:13 | #4186

Člověk až žasne jak to mají ti ...ceti letí Havlojdi vyGooglované .... kdyby tak ti Vaši pradědové, dědové a otcové, kteří za války bojovali a umírali, po válce dřeli přes týden v práci jako muklové a o víkendech ještě chodili po brigádách aby tuhle republiku postavili na nohy a připravili svým dětem lepší budoucnost věděli, co jste s tou republikou za 30 let udělali, asi by vzali ty lopaty co s nimi chodili na brigády a umlátili by Vás s nimi .... neměli sice chytré telefony a Pc ale zato měli mozek v hlavě ... hold jiná doba jiný mrav.



| Předmět: RE: Jak se žilo za socialismu a jak se…
13.09.20 08:28:20 | #4188 (1)

Havloidi nevolili Klausovu ODS,která stavěla polistopadové základy a v éře privatizace utíkala před právníky.



| Předmět: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a jak…
13.09.20 14:13:01 | #4190 (2)

A koho tedy havloidi volili? Nikdo jiný, než Klaus, tu přece nebyl. To, že se potom Klaus s Havlem nesnášeli je jiná věc.


 #4188 

| Předmět: RE: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a…
14.09.20 12:21:20 | #4195 (3)

KDU-ČSL,ODA,ČSSD,Re­publikáni,Komu­nisté,Moravané-ostatní bych si musela vyhledat. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 14:04:17 | #4196 (4)

Pochybuju, že by havloidi volili republikány nebo komunisty *17904* . To ostatní nevím, ČSSD asi taky spíš ne, a pak už toho zbývá málo. A že by havloidů bylo tak málo, to se mi nezdá. Prostě početně mi to nesouhlasí.


 #4195 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 17:40:09 | #4202 (5)

Nejenom já jsem názorným příkladem,že havloid a soc.dem se docela dobře rýmuje. *25810* Mimochodem,Havel a Zeman si rozuměli.
Nejvýraznější baštou havloidů však byla ODA a KAN.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 20:18:00 | #4222 (6)

Já bych spíš řekla, že Zeman Havla šikovně využíval jako štít. Když mu pro něco nadávali, tak řekl, že Havel to dělal taky, a tím jim vzal vítr z plachet. Ve skutečnosti si myslím, že jím pohrdal, nebral ho vážně.


 #4202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
15.09.20 09:03:19 | #4223 (7)

Skoro bych řekla,že se tak MZ chová ke každému.Každopádně si v té konkrétní době rozuměli natolik,že Klaus Havla nazýval levičákem.Pravdou ale je,že M.Zeman s odstupem času(v r.2004) řekl : "Havla jsem obdivoval jako disidenta, prezident byl ale špatný."
MZ před rokem ve svém projevu :
„Rád bych proto s úctou a obdivem vzpomenul Václava Havla, který stál v čele listopadové revoluce a který byl i v čele Charty 77. A onen dvanáct let trvající oblouk mezi Chartou a vznikem Občanského fóra byl naplněn vězněním, nemocemi, ale také vytvořením celé řady přátel, kteří pak byli jeho spolupracovníky a kteří se podíleli na jednání s komunistickým režimem. Jednání, které bylo úspěšné a během něhož nebyla rozbita jediná tabulka a prolita jediná kapka krve.“



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 16:09:34 | #4257 (8)

Chápu tu situaci. Na Zemana plivou, ať udělá cokoli, přestože se snaží být dobrým prezidentem, vybrat kandidáty, kteří si to zaslouží, ale ignorují ho, kopou do něho. Použije tedy těžký kalibr, chválí Havla, schovává se za něj.


 #4223 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
21.09.20 16:07:22 | #4261 (9)

Nad tohle je MZ povznesen.Kdyby si Havla nevážil,s gustem by kritizoval právě onu "modlu".MZ se nikdy moc neohlížel na to,co si o něm kdo myslí.Dobře věděl,že své příznivce neztratí ani po Lánském puči,či neustálých intrikách. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.09.20 19:53:23 | #4266 (10)

Myslím, že nad chytrost, která nic nestojí, je zbytecne byt povznesen. Je to šikovný tah, nic víc.


 #4261 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.09.20 09:11:33 | #4276 (11)

Zemanova chytrost se mísí i s mnoha jinými vlastnostmi,vč­.obyčejné sympatie.Zeman s Havlem byli svého času spojenci a na to MZ nezapomíná.Zvláš­ť,když už to nemůže VH ničím pokazit. *25810*



| Předmět: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a jak…
13.09.20 21:48:37 | #4191 (2)

Nechci se Vás nikoho dotknout ale pravda někdy bolí a nechceme si ji přiznat. Pravda je že ten pán v krátkých nohavicích byl jen nastrčená figurka aby měli lidi koho oslavovat. Lidem se dala volnost jakou 50 nepoznali ale to byl také záměr. A to jenom proto, aby tehdejší slavné ODS ve spolupráci s nejlepšími právníky mohlo v tichosti připravit tu největší rozkrádačku ( zvanou Privatizaci ) století a lidi se o ně moc nezajímali. Do revoluce všechno vlastnil stát, dnes stát nevlastní nic. Všechno prodané rozkradené a zašantročené. Kdyby se k po revoluci dostali opravdoví politici kterým záleží na lidech, dnes by na nás v Evropě nikdo neměl. Jenže lidi kterým na lidech opravdu záleželo byli nenápadně odstraněni a umlčeni a nebo, protože s tím rozkrádáním nesouhlasili tak raději odešli sami. Tak že majetek už nemáme tak se v tichosti rozkrádájí státní peníze po stovkách miliónů a Evropské peníze jak by smet. Tu dobu kdy jsme tuhle republiku po revoluci mohli zachránit, tu už jsme vlastní blbostí prošvihli. Ale s tím mi už nic nenaděláme a pocítí to až další generace. Hezký večer.



| Předmět: RE: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a…
14.09.20 12:08:23 | #4194 (3)

Jen připomenu- VH nevládl,ani neměl moc zákonodárnou.Jeho síla někoho ovlivňovat svými myšlenkami a názory se v průběhu času prakticky vytrácela.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 14:05:52 | #4197 (4)

Prezident má dost velkou sílu, pokud je to osobnost. Viz Zeman, ten ovlivňuje dění dost.


 #4194 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 17:42:09 | #4203 (5)

M.Zeman překračuje veškeré ústavní zvyklosti a rozhodně se nespokojuje s pouhou reprezentací vl. zahr.politiky navenek.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 18:01:38 | #4206 (6)

VH byl "ikonou" porevolučních let - co "doporučil" to se událo.
*65* *145*


 #4203 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
14.09.20 18:12:46 | #4210 (7)

Jak pro koho! Měl i výrazné odpůrce a rozhodně mu to nebylo jedno.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 20:14:20 | #4221 (6)

Kdyby Zeman nějaký zákon porušil, už dávno by ho smetli.


 #4203 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
15.09.20 09:07:17 | #4224 (7)

Sice mluvím o ústavních zvyklostech a nikoliv zákonech,ale i tak se mýlíš.Prezident může být souzen pouze za velezradu.Jak známo, prezident republiky požívá imunity, takže nemůže být souzen za žádný trestný čin ani přestupek, skutek velezrady je jedinou výjimkou.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 14:00:37 | #4252 (8)

Já zase nemluvím o souzení, ale o odstranění pod nějakou záminkou. A ústavní zvyklosti si každý vykládá jinak. Dva to udělají přede mnou, a hned je to zvyklost? A když tu zvyklost poruší Havel, tak je to OK, vznikne nová zvyklost, ale když Zeman, tak se spustí řev.


 #4224 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
15.09.20 15:07:18 | #4254 (9)

nez zacnes psat blbosti, tak si alepon precti, co je to " ustavni zvyklost"



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 16:00:57 | #4255 (10)

Myslíš někde vygooglit slátaniny, co vyplodili nějací zoufalci *17904*.


 #4254 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.09.20 16:13:04 | #4262 (11)
| Předmět: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a jak…
13.09.20 23:50:24 | #4192 (2)

Troufnu si Vám odpovědět. Máte pravdu že Havlojdi nevolili ODS, s tím souhlasím. Ale také rychle zapomněli na základní lidské vlastnosti jako jsou poctivost, ohleduplnost, mít nějakou povinnost atd. Nejsem žádný moralista ale vidíme to dnes a denně. Ať už v soukromém životě, na silnicích, v tramvajích atd. Dnes se žije systémem - hlavně po mě nic nechtějte, hlavně žádnou zodpovědnost, teď jsem tady já a žádný jiný a státe koukej navalit prachy a já ti ukážu jak se žije. A co Vaše děti a ti co přijdou po Vás. Nad tím asi moc nepřemýšlíte že. Ano, správný dnešní názor Havlojdů je - teď žiju já a po nás potopa. Nebo se mýlím ? Mějte se.



| Předmět: RE: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a…
14.09.20 12:05:52 | #4193 (3)

To uznávám,ale rozhodně bych za to nevinila V.Havla! Vzpomeňte na Jeho Rudolfínský projev. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 14:07:56 | #4198 (4)

U něj se rozcházela slova s činy. Sám koukal hlavně si nahrabat.


 #4193 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 17:44:20 | #4204 (5)

To je nesmysl.Jeho slabinou byly ženy a veškerý majetek dávno přepsal na manželku Dagmar.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 20:12:53 | #4220 (6)

A že ho bylo, toho majetku. Koloval soupis, to člověk žasnul.


 #4204 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
15.09.20 09:08:55 | #4225 (7)

Jistě by vše vyměnil za zdraví.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 13:57:14 | #4249 (8)

To je jiná otázka. Ale bral, co mohl. Což bych udělala taky, ale snažila bych se z toho pomoct lidem, kteří to potřebují. Nebo třeba zvířatům, nebo bych opravila kostel, nebo vyčistila potok.


 #4225 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
15.09.20 09:37:34 | #4231 (7)

Zdedil ho po rodicich a ti byli evidentne bohati..ukradl mu ho stat..Havel deti nemel, mohl mu byt tedy ukradeny, mel na nej pravoplatny narok.


 #4220 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 13:58:01 | #4250 (8)

O právoplatném nároku nejsou pochyby.


 #4231 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
21.09.20 16:14:53 | #4263 (9)

Takhle se majetek vracel mnoha dědicům a zdaleka kvůli tomu nemuseli čelit represím minulého režimu. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: Jak se žilo za socialismu a…
14.09.20 15:54:06 | #4199 (3)

Tak že Babiš je typický Havloid, ba dokonce přímo šéf havloidů *27179* To, co píšeš, sedí na babišáka jak hrnec na prdel.


 #4192 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 17:08:13 | #4200 (4)

Možná je. Jenže liší se v tom, že si nahrabal vlastními silami, nedostal majetek v restituci.


 #4199 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 17:13:07 | #4201 (5)

Velká část havloidů jsou restituenti. I když je mezi nimi hodně středostavovských měšťáků, čím dál tím chudších. Do těch počítám i "umělce". Ti si stále myslí, že jsou něco víc, tuhle pozici vyjímečnosti jim dali komunisté, a oni jim za to dodnes nemůžou přijít na jméno *17904*


 #4200 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 18:03:45 | #4207 (6)

1* *3484*


 #4201 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 18:14:29 | #4211 (6)

Prosím o konkrétní jména.Kromě Schwarzenberga si nevzpomenu na žádného.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
14.09.20 18:19:29 | #4213 (7)

a co třeba taková paní Chadimová, ostuda ohromná, že to nakonec musel VH "utnout" ...ta by se byla "napakovala".­..nevzpomínáš ????



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 09:18:28 | #4226 (8)

To byl jediný případ,který jsem měla VH za zlé a vůbec jsem jeho postoji nerozuměla.Cha­dimová nevysoudila ani korunu(naopak musela platit náklady soudu i pokuty) a VH tou abolicí dost ztratil.Chadimové udělil v r.95 milost z humanitárních důvodů,přestože připustil, že není přesvědčen o její nevině. Poukázal na to, že řízení trvá nepřiměřeně dlouho a vzniká nepřekonatelný dojem, že soud je v rozpacích a z jeho jednání jsou patrny procesní nedostatky, například porušení zásady presumpce neviny. V.Havel neprozradil, na čí žádost milost udělil.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/chadimova-po-letech-vyuzila-milost.A031031_123202_domaci_jan



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
15.09.20 10:23:42 | #4235 (9)

a co jeho četné milosti různým hajzlům, což nikdo kromě něho také nechápal ????



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 12:23:36 | #4239 (10)

Řeč byla o jeho údajném vlivu na získání majetků.Abolice,či amnestie je už něco jiného a můžeme je v podstatě vytýkat oběma prezidentům.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 12:28:03 | #4240 (11)

to jde ssebou nějak ruku v ruce



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
14.09.20 20:11:28 | #4219 (7)

To nemůžu sloužit, poznala jsem takové v kruzích, co dostali třeba domy a pronajímají je, nějakou půdu a podobně. Takové neznámé osobičky, co je jmenovat nebudu.


 #4211 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 09:19:59 | #4227 (8)

Restituční zákony nestvořil V.Havel a majetky nebyly vraceny pouze "havloidům".



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
15.09.20 13:53:18 | #4248 (9)

O tom není řeč, kdo stvořil restituční zákony.


 #4227 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 17:49:12 | #4205 (5)

Takže ty stavíš komunistu a spolupracovníka StB,který ke svým majetkům přišel velmi nestandardním způsobem,nad člověka,který byl nejlepší léta svého života pronásledován komun.režimem,res­p.její výkonou složkou=StB,aniž by vůbec tušil,zda se lepších časů vůbec dožije!! *833*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 18:06:27 | #4208 (6)

X lidí se do toho(spolupracovník StB) - dostalo tak, že o tom ani nevěděli - je těžké se očistit.
*65* *33444*


 #4205 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
14.09.20 18:20:02 | #4214 (7)

Tohle člověk dovede pochopit u lidí,kteří byli komunistickým režimem pronásledováni a zlomeni.U mnohých se to podařilo v průběhu věznění.Úplně jiná kategorie jsou však ti,kteří ze spolupráce jednoznačně a výhradně profitovali.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
14.09.20 20:06:54 | #4218 (8)

Nedokázali mu to, pokud vím.


 #4214 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
15.09.20 09:29:48 | #4229 (9)

AB se rád soudí,přestože už i Evropský soud pro lidská práva odmítl před dvěma lety jeho žalobu na Slovensko ve sporu o evidenci ve svazcích StB.Soud rozhodl o nepřijatelnosti stížnosti 20. listopadu, taková rozhodnutí jsou obecně konečná. Babiš ale reagoval tak, že spor nekončí. Pokračovat podle něj bude na Slovensku.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-stb-svazky-slovensko-ondrej-krajnak-ustav-pameti-naroda-soudy_2001190600_kno



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 13:52:02 | #4247 (10)

Mě to nějak zvlášť nebere a nesleduju to. Co vím s jistotou je, že kdyby něco jasného v tomto smyslu bylo, už by to bylo vylepené na každém rohu obrovskými písmeny a desetkrát denně v televizi *17904*


 #4229 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 18:09:35 | #4209 (6)

o tom pronásledování bych raději nějak spíše pomlčela...nakonec se s komunisty domluvil a s jejich pomocí byl zvolen



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
14.09.20 18:16:57 | #4212 (7)

Pomlčet o všech letech před listopadem 89 a argumentovat posledním úkonem končících komunistických poslanců? *29713*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
14.09.20 18:21:33 | #4215 (8)

ty si přece všechno všude najdeš tak se divím, že ses nedopídila těch svědectví nezávislých osob o VH...a že to psal pak jeho dobří přátelé.....ale dost o této osobě, co je již dlouho mrtvá



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
14.09.20 20:03:43 | #4217 (8)

Léta před listopadem byl západem podporovanou figurkou proti režimu vlastní země. A to zvolení komunisty o něčem taky svědčí.


 #4212 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
15.09.20 09:35:40 | #4230 (9)

Podpora spočívala především v uvádění jeho her,které měly kupodivu v záp.zemích úspěch a disentu přinesly ekonomický zisk,z něhož byly sponzorovány rodiny uvězněných a stíhaných.Disent jako takový požíval podporu známých emigrantů.Celé to svědčí především o statečnosti.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 10:25:57 | #4236 (10)

teď ruku na srdce.....viděla jsi hry VH ? jestli ano, tak smekám, protože to může, nebo mohl přežít jen člověk se silnými nervy nebo žaludkem...nehodící se škrtnout



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 12:03:00 | #4238 (11)

No jo abstraktni divadlo neni pro kazdeho..taky mu moc zrovna neholduji..


 #4236 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 12:29:00 | #4241 (11)

Mně jeho hry nelákají,ale to není rozhodující.(Viděla jsem jen Audienci a jeho film Odcházení).Ne­holduji totiž ani Kafkovi,jehož díla mají obdobnou atmosféru a v zahraničí jsou obrovsky ceněné.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 13:05:24 | #4244 (12)

Muj dojem je, ze si ho v zahranici ceni vic, nez doma, doma neni nikdo prorokem a v Cesku obzvlast ne...


 #4241 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 14:00:32 | #4251 (13)

jasně, to je tvůj dojem



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 10:27:43 | #4237 (10)

co se týká ty podpory ze strany emigrantů, ještě asi teď si "drbou hlavu" a třeba takový prof. Janouch ze Švédska se dodnes nedočkal nějakého vyúčtování, kam vlastně ty jeho velké peníze sem šly.....



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
14.09.20 20:00:21 | #4216 (6)

To bude tím naším rozdílným názorem na minulý režim *17904* . A možná i na skutečnost, že se někdo nechá platit cizí zemí, proti vlastní zemi, pro to existuje velmi ošklivé označení. Vždycky se na všechno dá podívat z různých úhlů.
A jaký je ten nestandardní způsob přijití k majetku? Normální fungující kapitalismus.


 #4205 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
15.09.20 09:38:29 | #4232 (7)

Placen byl za uvádění svých her.Za "exkluzivitu" svého tehdejšího postavení zaplatil dlouholetým vězněním a podlomeným zdravím.Samozřejmě nebyl sám.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 10:21:14 | #4234 (8)

podlomené zdraví měl ze svého životního stylu a ne až tak z nějakého věznění, jen tak "na oko"



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak…
15.09.20 12:33:57 | #4242 (9)

To jsou strašné lži,na které by inteligentní člověk neměl naskakovat!
Doporučuji aspoň skvělou knihu Marka Švehly-"Magor a jeho doba"
https://archiv.ihned.cz/c1-65978780-marek-svehla-magor-a-jeho-doba-torst-kniha-recenze



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.09.20 12:42:22 | #4243 (10)

diky za doporučení, ale určitě tu knihu číst nebudu.....a lži to nejsou, jen pohledej, co se o tom psalo a píše a rozhodně to nepsali nepřátelé VH



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se…
15.09.20 13:48:43 | #4245 (8)

"Placen byl za uvádění svých her"
No právě, po těch by jinak pes neštěknul *17904* . Taková zástěrka. Ale posílali mu i dary do vězení, a sám přece psal Olze, aby se v ničem neuskromňovala, peněz měli i přes to věznění kupodivu dost. Což je zvláštní, normálního člověka vězení zruinuje.


 #4232 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
15.09.20 09:24:56 | #4228 (4)

to je ale velka blbost



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
15.09.20 09:39:13 | #4233 (5)
*25810*


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
15.09.20 13:49:38 | #4246 (5)

Marikova, ještě kdybys tak napsala aspoň oslovení a náznak, na co reaguješ. Takhle aby se v tom prase vyznalo *17904*


 #4228 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
15.09.20 15:06:14 | #4253 (6)

peskuj si svoje soudruhy, z meho prispevku je videt, na co jsem reagovala :

MarikovaKaja Uživatel je offline | Předmět: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo za…
před 6 hodinami | #4228
Reakce na příspěvek #4199
to je ale velka blbost



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jak se žilo…
15.09.20 16:04:47 | #4256 (7)

Marikova, utrhuj se na lidi jinde, na mém fóru to nezkoušej. Je tu sice málo lidí, takže vítám každého příchozího, ale to, co tady předvádíš ty, tolerovat nebudu. Vynech urážky a osobní poznámky, a jestli i potom něco z tvých komentářů zbyde, budeš vítána.


 #4253 

| Předmět: RE: a co takhle něco z historie
12.09.20 14:15:54 | #4185 (1)

Smutný osud. Nedivím se, že mu pak v emigraci chyběla Šumava.


 #4183 

| Předmět: RE: RE: a co takhle něco z historie
13.09.20 08:34:42 | #4189 (2)

Konec dobrý,všechno dobré. *25810* ¨
Všem emigrantům chybí domov.Prožitky z dětství a mládí - pevné kořeny s rodnou hroudou.Vzpomínky na vězení aj. radovánky jej ale jistě opět postavily na nohy.



| Předmět:
07.09.20 15:22:21 | #4180

Za minulého režimu držel pan Vystrčil ústa i krok. Dnes si hraje na hrdinu. A víte proč? To je jednoduché - protože dneska už se to může *17904* .
A nic neriskuje, on sám žádné důsledky neponese, doplatí na to jiní.



| Předmět: RE:
12.09.20 09:26:27 | #4182 (1)

A hodně nevkusné je,když to celé prošpikuje slovy o demokraticky zpožděné EU a nerovné páteři našinců! *833*



| Předmět: RE: RE:
12.09.20 14:11:53 | #4184 (2)

Stoupla mu do hlavy vlastní "důležitost" *17904*


 #4182 

| Předmět: RE: RE: RE:
13.09.20 08:26:23 | #4187 (3)

S předsedou ODS to především pojali jako silný předvolební tahák.



| Předmět: RE: a co s tim
04.09.20 13:26:13 | #4174 (1)

No, tak rakovinu vyléčit stejně neumí. Přežívají spíš ti, co se je nepodaří "lékařskou pavědou" odchytit.


 #4167