Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 4777897x
Příspěvků:
119310

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #32307

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:09:28 | #32307
Reakce na příspěvek #32306

Včera jsem četl článek o probiotikach a psali tam vědecký článek o tom že máme dva mozky,ten v hlavě a ten v těle probiotika, který spolupracují a díky myšlením i je v lidském těle propojený.Tedy mozek vysílá a propojuje se s celým tělem ohledně potřebám těla řídí a dává pokyny.S těmi probiotiky když mozek vyšle že musí doplnit energii tedy myšlenkově se musíme připravit.Tedy myšlenka dá impuls mozku, který vysílá signál, připravte se budeme vysílat energii,tedy všechny orgány v pohotovosti.Stane se i že člověk bezhlavě se jde najíst a je zmatek nepřipravenost organismu a i probiotika a nervová soustava je díky tomu zatížena.Cetl jsem to , poněvadž jsem dostal z těla signál že mi chybí probiotika a tak se teď léčím, tělo komunikuje nádherně už mi je po příjmu probiotik které jím týden lépe. *29716*


 #32306 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:13:03 | #32310 (1)

Máš ještě jeden mozek něde v těle, jo? To měli brontosauři a dinosauři obecně, ale to mělo důvod v rozměrech. Kde ho máš ty?


 #32307 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:23:34 | #32320 (2)

Nervový systém včera jsem to četl.Komunikuje s mozkem.Pockej dám sem odkaz.Jinak jim normálně zdravě,jen jsem před 3 týdny jedl antibiotika byl jsem nachcypany a nechtěl jsem být doma.Tedy chřipka léky z lékárny bez receptu a je vymalováno.


 #32310 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:42:20 | #32340 (3)

antibiotika bez receptu?


 #32320 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:40:36 | #32352 (4)

Některá jsou i bez receptu třeba erdomed v sáčku,jinak prášky už jsou silnější erdomed a ty ti dá nasadí doktorka jen že budeš doma a na recept.


 #32340 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 21:50:33 | #32366 (5)

tak to jsem ještě neměl, co to asi bude za antibiotika a hlavně ta jsou přeci na záněty a tak, ne na prostou chřipku, ne?


 #32352 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:47:55 | #32343 (3)

Nervový systém v těle je bidirekcionálním systémem přenosu informací. Mozek přijímá z těla informace a také rozesílá informace (povely) do těla. Souhlas.


 #32320 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:02:49 | #32345 (3)

Chřipka je virové ochoření a na viry jsou antibiotika neúčinná.
Chřipka a chřipální infekty s teplotou nad 37°C, ale jinak lehkým průběhem (bolesti hlavy, malátnost a pod.) je nutno vyležet, tedy klid a nezapomenout na tekutiny, jinak si člověk může ublížit i dlouhodobě a trvale ublížet. Se chřipkou nejsou žerty, je to velmi vážná choroba..


 #32320 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:07:37 | #32346 (4)

Třeba předtím musel antibiiotika s něčím vážnějším a teď chřipka a leky z lekárny.


 #32345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:41:48 | #32353 (5)

To je možný taky


 #32346 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:14:48 | #32311 (1)

Kdyby si žral norálně, nemusíš se "léčit" probiotikama


 #32307 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:46:36 | #32327 (2)

Existují i vrozené poruchy zažívání, nejen ty získané nějakou moderní vegetariánskou tůrou. Člověk je všežravec a na to "všežraní" má nastavené zažívání. Kdo tohle neakceptuje si přivozuje problémy. Vis třeba problémy s obezitou, nebo s anorexií.


 #32311 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:50:51 | #32328 (3)

Přesně obezita,ale s tím vegetariánstvím nesouhlasím poněvadž vegetariáni jedí jídla fermentovaná a ty jsou dobrá na probiotika.Spise nezdravý styl života i to mohou dělat léky,beru třeba léky na žíly dříve na tlak před dvěmi lety se díky zdravému stylu zlepšil už je neberu a do toho nordic walking praktikuji.


 #32327 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:51:03 | #32329 (3)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:53:55 | #32331 (3)

Ale už je to dobrý já si totiž v Penny koupil balkánský sýr a v pátek zjistil dle stolice že to udělal on .Ale to neznamená ze6si probiotika nedám teď si dávám kefír a ráno a večer si dávám probiotika v prášku a jím vitamín D3 s podporou K2 už asi 5 let ten D3 myslím a nedávno začal jíst reishi.


 #32327 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:38:56 | #32337 (4)

Jak sji to z toho hovna poznal? .-))))))))))))))


1  
 #32331 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:43:35 | #32341 (5)

ten sýr možná vypadal stejně :-) ale díkybohu ho vykakal. Manžel dostal z fermentovaného salámu záchvat slinivky a odvezli ho vrtulníkem zavěšeného na laně.
Takže fermentované je možná zdravé, ovšem nikoliv pro každého. Někdo k tomu nesmí ani přičichnout :-)


 #32337 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:37:55 | #32351 (6)

Balkán byl ok když v Penny ho měli v akci a na něm do 15 května.Fermentace je zdravá,jinak nikdy jsem salám fermentovaný neviděl, dělal jsem jeden čas na jatkách vím jak se salámy dělají né fermentací to nejde bohužel.


 #32341 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 20:07:12 | #32354 (7)

myslím že trvanlivé salámy jsou fermentované. třeba uheráky. ale chuť vyzrálého salámu či klobásy poznáš bezpečně

viz. třeba tady
https://radimejak.cz/fermentace-masa-klobas-salamu/


 #32351 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 21:01:58 | #32360 (8)

Dobře pokud se fermentují tak ok,ale fetmentaci doporučuji právě že jídlo pomáhá udržet probiotika v těle.


 #32354 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 21:37:47 | #32362 (9)

u slinivky to neplatí... ta reaguje na vše co není čerstvé, někdy má fermentace opačný účinek. Nelze všechno brát přes jeden hřeben. Pokud bys jedl jen čerstvé potraviny, myslím tím tepelně upravené, mléko, chleba, máslo, brambory, vařenou zeleninu, taky nic nezkazíš :-) není nutné to nechávat někde měsíc kvasit.


 #32360 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 22:50:36 | #32373 (10)

Ono někdy i nevarena jídla sýrová tedy hlavně zelenina může rozhodit slinivku viz můj otec. Fermentace a úprava je šetrnější,u fermentace obvzlaste, což jsem nedávno zažil, když jsem omezil fermentovaná jídla mojí hloupostí jsem tím pádem snížil ve střevech probioticke látky které pomáhají člověku nastolit harmonii v těle.


 #32362 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:30:13 | #32348 (5)

Když jsem se otíral toaletním papírem viděl jsem na něm semínka z housek které jím večer a tři dny jsem jedl balkánský sýr s houskami.


 #32337 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 21:54:12 | #32368 (6)

a z toh ose dá nějak usoudit, že za ty zažívací problémy nebo jaký mohl ten balkán??????
nedržíš nějakou dijetu? bez lepku? bez laktozy? ... ?


 #32348 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:01:23 | #32375 (7)

Né nedržím bezlepkove dělám jídla pouze že zahušťují omáčky, laktózu jím však píšu jsem lakto ovo vegetarián.Tedy jím vajíčka i mléčné výrobky.Ted i začal opět dodávat do těla i kefír opět, úplně zapomněl už jak chutná,kdysi jsem ho pil asi 5 možná 4 roky zpět kvůli vitamínu B12 a kyselině listové. Takže dietu nemám jen žiju zdravý životní styl, už důvodně že jsem měl kdysi strach a prst nahoru že léky na vysoký tlak a jiné, které mi přivodila obezita že s tím musím začít něco dělat.Pred 6 lety na mou výšku 179 cm jsem měl 132 kg a nyní 90 plus mínus a snažím se udržet jí dát tedy aspoň na 85 kg i trochu méně. *29716*


 #32368 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:13:10 | #32382 (8)

no pokud jedinej lepek konzumuješ díky zahušˇování omáček, ale nejíš třeba klasické pečico, chleba, ..... tak to můžeš mít i z toho


 #32375 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:19:02 | #32386 (9)

Jím žitné pečivo občas i pšeničné jídla kde je klasická pšeničná mouka,ale jen zřídka.Si myslím že mi to udělalo cokoliv jsem hledal příčinu a našel byl to ten balkánský sýr.Dalsi den už se to stabilizovalo a víkend už dobrý.


 #32382 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 03:51:51 | #32394 (6)

Některá semínka jsou odolná proti žaludečním kyselinám, evoluce rostlin, viš?
Semínka některých rostlin ani nevyklíčí, neprojdou-li trávícím traktem.

Takže je lidé vaří, nebo rozemelou a jinak tepelně upravují, aby byla stravitelná.


 #32348 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 04:53:54 | #32396 (7)

Jasně že jsem kuchař,jsme se učili o potravinách. *29716*


 #32394 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 11:10:52 | #32429 (8)

Taky jste měli předmět "Potraviny a výživa"? *29716*


 #32396 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 17:51:47 | #32533 (9)

Ano učili jsme se jak se vaří pivo a i ohledně potravin jen je škoda, zajímalo mě to , škoda že jen první rok v prvním ročníku.


 #32429 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 22:56:23 | #32544 (10)

jo i výrobu vína, to bylo podstatně jednodušší než pivo. *30434* Já se domnívám, že jsme tento předmět měli i v dalších ročnících, jestli se tedy nepletu.


 #32533 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.04.23 10:10:52 | #32571 (11)

Nevím jak jsi starý,ale za mě v roce 2002 zhruba byl jen první ročník


 #32544 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.04.23 10:30:14 | #32583 (12)

Tak to já chodil o deset let dřív, a učili jsme se ještě podle komunistických osnov. Teď jsem koukal na sešity, co jsem si schoval a mám sešit z 1. i 3. ročníku. A ještě jsem našel předměty Hospodářské výpočty a Technika provozu. *30446*


 #32571 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 17:52:46 | #32534 (9)

Ano ,i stolniceni,techno­logie a jiné.


 #32429 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.04.23 23:00:53 | #32545 (10)

jo jasně, obor kuchař-číšník *29716*


 #32534 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:40:27 | #32324 (1)

*15238* No, to že probiotika jsou druhý mozek čtu poprvé ... a když dovolíš, tak se zachechcu.

Lidé, kteří mají porouchané zažívání, třeba pří a po léčbě nějaké choroby antibiotiky, si musí doplnit střevní flóru probiotiky, což jsou v principu bifidobakterie. V klinicky vážných případech se používá - jak nechutné - "naočkovaní" nefunkřní střevní flóry přípravkem získaným z hovínek zdravého člověka.
Zkrátka probiotický jogurt většinou pomůže a také neuškodí ani zdravému.

Dr.med. Erich Rauch napsal několik knížek pro lidi se zažívacími problémy, založené na učení Dr.med. Franz Xaver Mayr, který přirovnal střevo zvířete, tedy i člověka, ke kořenu stromu. Když tento kořen života neplní svou funkci, tak chřadne celek, jak strom, tak zvíře. Mohu při zažívacích potížit vřele doporučit F.-X.-Mayr-Kur (kůru podle Mayra). *20634*
Poznámka: v době F.-X.-Mayra se pilo hlavně mléko nesterilizované !!!, tedy s různými bakteriemi (probiotiky).


 #32307 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:42:23 | #32325 (2)

Raucha jsem četl něco málo.


 #32324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:44:05 | #32326 (2)

Dobrý jsou mléčné produkty,jako jogurt, kefír, mléko, či fermentované jídla,jako Mito,tempeh, či zelí sterilované i kimci.


 #32324 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:53:52 | #32330 (3)

Mezi fermentovaná jídla patří i sýry. Jenže ty z obchodu jsou z bezpečnostních důvodů sterilizované. Kdysi jsem si několikrát dělal kysané zelí doma.


 #32326 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:55:41 | #32332 (4)

Kysané zelí dělám doma také.Ten tempeh je sójový produkt a už léta se zajímám co jím a věř že bych se nestal vegetariánem kdyby mi to mělo škodit, spíše i pomáhá.


 #32330 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 17:56:51 | #32333 (4)

No jogurty také, jenže vyrob si doma jogurt to jde,ale může se do něj dostat něco špatného tam je vše za přísných podmínek vyráběné.


 #32330 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:26:59 | #32335 (5)

Přesně tohle se mi s vlastním kysaným zelím po zhruba dvou letech přihodilo - smrdělo. Takře kupuji opět sterilizované v pytlíku a nebo ze sudu v supermarketu.


 #32333 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 18:37:06 | #32336 (5)

Kdysi jsme si dělali kefír, to fungovalo dobře až se to také tak po roce nějak pokazilo.


 #32333 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 19:28:34 | #32347 (6)

Kefír je houba ta furt roste znám mnoho lidí co to druhým rádi dávají.Zeli se mi letos taky nepovedlo příčina zateplení i sklepů, takže letos musím vymyslet jak na to.


 #32336 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 21:55:49 | #32369 (7)

otevři okno :-))))


 #32347 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:03:56 | #32377 (8)

Hele to je ono okno jen bydlím v paneláku a mám tam debilni sousedy , takže doufám že jejich debilita se neprojeví tím že mi to okno zavřou.Ale vlastně nemohou, poněvadž by museli prelest 2 metry zamčené dveře kovové.


 #32369 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:11:32 | #32381 (9)

pokud je to okno ve sklepě, tedy společných prostorách, si piš žeti ho zavřou, proč by měli za tebe platit topení :-))


 #32377 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.04.23 23:16:32 | #32384 (10)

Dole se netopí a do mého sklepa nikdo nesmí vztoupit, když je zamčený tam se dělali zateplení hlavně stropů aby ti co bydlí dole neměli studené nohy ono u toho zelí jde o to že max měsíc potřebuje chladnější prostředí.


 #32381