Ráno jsem měl volská oka, to dáte na pánev kousek másla a kapku
olivového oleje. pak na to klepnete vajíčko a necháte smažit, mám rád
volská oka ještě tak jako nedodělaná. Proto je raději nedávám do
lívanečníků. Pak jsou moc suchá. Nakonec je vložím na talíř a lehce
posypu žloutky trochou kvalitní sladké papriky. Pak přidám nastrouhaný
parmazán nebo eidam:)
kdyby náhodou někdo nevěděl proč ten olivový olej... je v tom kouzlo -
máslo se pak nepřipaluje:-)))))
Kdo nemá rád kouzla použije řepkový:-))))
Kdo chce ztracené vejce, tak ten ho neztratí někde venku cesto domů, ale
vezme hrnec a dá do něj vodu osolí, aby byla slaná, může přidat kmín,
třeba mletý, pepř. Až to začne vřít tak vrazí rozklepnuté vajíčko.
Oparně ho otevře, Já bych to udělal rychle, na výsledném tvaru mi
nezáleží. Ještě je jeden způsob, kdy použijete třeba gratinku a frknete
to do ní a sní to ponoříte to té horké vody, třeba velkou
lžicí:-))))
Jinak si to pak strčíte do hu - pusy a jíte:-)