Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)

Informace

Název: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: -
Správci:
Založeno: 11.01.2021 08:08
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 79224x
Příspěvků:
1027

Toto téma sledují (1):


Předmět diskuze: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:) - Také peče, ochutnává, okopává, sází, chová, staví, uklízí a udržuje:) Vše o tom, co se dělá na chalupě, kterou bych chtěl jednou mít a kterou ještě nemám:) A neb sousedovic Toníček nemá žádný koníček:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
01.02.21 20:38:45 | #301

Mám takový pocit, že končíte ve stejnou chvíli:))))))))))
Budu Vás sledovat:))))



| Předmět: RE:
02.02.21 12:55:36 | #313 (1)

Kdo končí ve stejnou chvíli ? :)



| Předmět: RE: RE:
02.02.21 16:24:22 | #318 (2)

Vy a pán na koni:)



| Předmět: RE: RE: RE:
02.02.21 17:05:37 | #324 (3)

Ale my se s pánem vůbec neznáme , znám ho jen z vidění :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 20:34:32 | #331 (4)

Pán je sympatický i mně... dá se sním normálně pokecat:)
Byl to jen vtip:)



| Předmět: RE: RE: RE:
02.02.21 17:07:54 | #325 (3)

A on je jako na koni ?:))



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 20:34:59 | #332 (4)

Já nevím, je to kůň, nebo ne?



| Předmět:
01.02.21 20:18:15 | #264

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE:
01.02.21 20:24:07 | #273 (1)

A víš, že jsem se z toho fakt poučil? Nejsem kuchař a proto dělám jednoduché jídla. Bez nějakého složitého dochucování a tak.


 #264 

| Předmět: RE: RE:
01.02.21 20:27:41 | #281 (2)

Já, když vařím, nikdy nevím, jak to skončí... často se mi stává, že něco doma nemám a improvizuji. Zajímavé je, že to skoro vždy chutná:)))



| Předmět: RE: RE: RE:
01.02.21 20:30:55 | #288 (3)

Já právě ty improvizace nemám rád. Nejlepší jídla jsou do pěti ingrediencí. To mám doma vždycky a není na tom co zkazit *27179* Ale uznávám, že i improvizace může chutnat.


 #281 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:34:58 | #294 (4)

Tak už popřeji oběma hezký zbytek večera a pak dobrou noc , práce volá :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:36:25 | #296 (5)

Tak at' to ubíhá. Mě volá knížka, takže se taky loučím. Dobrou noc.


 #294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:38:04 | #299 (5)

Mějte se krásně a bezproblémovou směnu:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:35:38 | #295 (4)

Hm, mně to nevadí... jednou jsem dělal hovězí kližku... říkám si bude guláš a tak připravuji na jednou jsem zjistil, že nemám papriku... tak jsem nahrazoval a nahrazoval a skončily tam i houby a nakonec to ochutnala jedna moje kolegyně z práce a povídá, takový hovězí jazyk jsem v životě nejedla:DDDDDDDD­DDDDDDDDDDDDD



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:38:45 | #300 (5)

Jo, když tam nenahážeš, co ti příjde pod ruku, tak se to dá. Chce to trochu citu pro kombinaci.


 #295 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 13:07:06 | #314 (5)

Já si občas koupím vepřový jazyk :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 16:25:22 | #319 (6)

Ten je dobrý, když jsem měl doma prase, dával jsem ho do tlačenky... já vím, je to škoda, ale tlačenka vůbec netlačila:DDD



| Předmět: RE: RE: RE:
02.02.21 00:01:30 | #302 (3)

to je rozdil mezi nama a zenskyma, nejlepsi kuchari jsou muzi a to z duvodu ze umi improvizovat a maji fantazii, kdezto nase polovicky kdyz klohni, tak vetsinu kuchyne zaberou recepty a kdyz jim neco chybi nebo neco nemaji, tak to za staleho michani vyleji do kose nebo slepicim na dvur. U nas muzu, jsou chutove bunky vice citlive na jazyku, uz jen to porekadlo,.. polizej a nepolykej *27179* mluvi za vse ze? *2*


 #281 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 09:23:04 | #308 (4)

Pak jsou u toho hrozně nervózní, když jim chceš dát dobrou radu. Často sníš amorfní hmotu, jen proto, aby si neurazil, protože, kdyby si to solil či pepřil, vzniklo by podezření, že ti to nechutná:)



| Předmět:
01.02.21 20:13:15 | #254

Děláš mi chutě, ale já zajtra budem robit halušky:)
S kapustou (se zelím).



| Předmět: RE:
01.02.21 20:13:28 | #255 (1)

Už ani neumím psát:)



| Předmět: RE:
01.02.21 20:17:55 | #263 (1)

Já mám ráda halušky , ale zas jen s cibulkou :)



| Předmět: RE: RE:
01.02.21 20:20:25 | #267 (2)

tohle jsou pravé, bramborové... všichni jedí brynzové... vaječné. Pak borovičku. U nás byl zvyk jiný... bramborové se zelím a pak slivovičku:)



| Předmět: RE: RE: RE:
01.02.21 20:27:21 | #280 (3)

Však já dělám jen bramborové :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:28:42 | #284 (4)

Výborně, konečně to někdo umí:)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:31:28 | #289 (5)

To umí lidí :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:32:50 | #292 (6)

Nemyslete si, buď je rozvaří a nebo jsou hrozně tuhé...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 13:07:46 | #315 (7)

Už si to tedy myslet nebudu :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 16:26:06 | #320 (8)

Můžu Vám říci, že se povedly a byly skvělé a budou i zítra...:DDD



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 16:58:21 | #323 (9)

Hm :)



| Předmět: RE:
02.02.21 00:03:57 | #303 (1)

delavam 3 druhy, kapusta , nebo tvaroh, nebo skvarky, tedy spise uzene skvarecky lehce prismahnute, dokonce jsem zabodoval u meho americkeho modelu, ma rada vsechny druhy *7263*


 #254 

| Předmět: RE: RE:
02.02.21 00:06:11 | #304 (2)
| Předmět: RE: RE: RE:
02.02.21 00:07:10 | #305 (3)
| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 00:08:44 | #306 (4)

ty dolni kapusta a uzene kousky


 #305 

| Předmět: RE: RE: RE:
02.02.21 09:27:06 | #310 (3)

Jo vypadají dobře... ale mám raději ty zelné... pak jsou takové čvančavé.
Počkej, ještě jsem nenapsal, že je po uvaření opékám na sádle, musí být trochu přismahnuté a pak je jím:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 13:09:26 | #316 (4)

Čvančavé, takové slovo slyším poprvé :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 16:27:04 | #321 (5)

Čekal jsem, že vás zaskočí... tak ljabavé:))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 16:57:28 | #322 (6)

Ljabavé , opět slyším poprvé :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 20:32:56 | #329 (7)

Naučil bych Vás několik jazykových obratů:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.02.21 20:33:27 | #330 (8)

Chtěl jsem napsat slovních, tohle zní hrozně:DDD



| Předmět: RE: RE:
02.02.21 09:24:54 | #309 (2)

Já dělám klasiku, zelí škvarky bramborové halušky... když mám chuť dám tam kus prorostlé slaniny:)
A když už mám čtvrtý den chuť a změnu, vynechám zelí a líznu do toho tři vejce:)))



| Předmět:
01.02.21 15:42:49 | #238

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE:
01.02.21 15:43:22 | #239 (1)

Dám Vám sem kuřátko, dobrou chuť:)



| Předmět: RE: RE:
01.02.21 16:20:24 | #240 (2)

Vypadá dobře , ale já mám nejraději křidýlka :)



| Předmět: RE: RE: RE:
01.02.21 19:50:19 | #242 (3)

To já také... obalené v trojobalu a s bramborovou kaší:)
Když Vidím to kuře ve Vašem profilu, tak abyste to nebrala osobně:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:03:12 | #246 (4)

A to já je mám zase ráda v takové naložené pikantní marinádě a pak pečené



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:10:12 | #250 (5)

No proč, ne? A pozvete nás na ně tady s kamarádem?:))))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:16:50 | #260 (6)

Aby jste mi to všechno snědli a já neměla nic ? ))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:17:24 | #261 (7)

Třeba:)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:18:51 | #265 (8)

No toto :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:20:44 | #269 (9)

Nová doba:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:26:03 | #276 (10)

Vidím :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.02.21 20:28:18 | #283 (11)

Zkracování:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:12:00 | #251 (9)

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:22:12 | #271 (7)

Nám stačí půlka prasete a dva řádky brambor *27179*


 #260 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:25:30 | #274 (8)

Vy jste nějaký skromný když jen půlka :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:26:09 | #277 (8)

:DDDDDDDDDDDDDDD *8158* *8158* *8158* *8158* *8158*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:26:36 | #278 (8)

to se pozná, že jsi z vesnice:))))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:28:08 | #282 (9)

Já jsem z vesnice :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:30:32 | #287 (10)

To já taky. Vlastně bych měnil, jen za tu samotu. Teď už tu máme pouliční osvětlení a asfaltovou silnici. Ale bývaly časy, kdy se tady nechalo parádně v noci koukat na hvězdy a nehrozil světelný smog. Dokonce byly i sovy...to už jsem tu jednou probírali.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:30:05 | #286 (9)

To bylo asi na pána :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:31:49 | #290 (10)

Omlouvám se:)
Ale stalo se mi už několikrát v minulosti, že to spadlo jinam. pak z toho byl dokonce malér. myslím ,že se to prostě stane... možná je chyba jinde:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:32:41 | #291 (9)

Jsem městská náplava. Už dvacet let.


 #278 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:34:24 | #293 (10)

A neměnil bych, vesnice je dobré místo k životu.


 #291 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.02.21 20:37:21 | #298 (11)

Také to říkám:)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:36:58 | #297 (10)

Aha, na to se snadno zapomene, pokud to máš v krvi... třeba po rodičích, kteří bydleli někde na vsi



| Předmět: RE:
01.02.21 20:00:54 | #245 (1)

Kachnička by nebyla? Zrovna jsem dodělal červené zelí.


 #238 

| Předmět: RE: RE:
01.02.21 20:04:02 | #247 (2)

Jo kachnička se Vám zachtěla :)



| Předmět: RE: RE: RE:
01.02.21 20:07:31 | #248 (3)

Obejdu se bez ní. V lednici je naložená kýta, zítra ji upeču a se zelím a bramborama bude určitě chutnat.


 #247 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:13:00 | #253 (4)

I bramborový knedlík by byl dobrý :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:20:42 | #268 (5)

Ten neumím. Ale třeba se jednou naučím.


 #253 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:22:40 | #272 (6)

Není to nic složitého , to se naučíte , tak jako tu bábovku :)



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:26:46 | #279 (7)

Jenže kdo má jíst ty nepovedené pokusy? Přece to nebudu vyhazovat.....


 #272 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:29:19 | #285 (8)

Ale zas tak hrozné to určitě není



| Předmět: RE: RE:
01.02.21 20:09:31 | #249 (2)

Víš, že bych si jí ani nedal?:)))
To kuře mám krásnou kůrčičku:)
Máš naložené v kamence?:)



| Předmět: RE: RE: RE:
01.02.21 20:12:10 | #252 (3)

Nedávno jsem viděl nějaký recept, jak naložit maso před pečením. Ve vodě rozpustíš sůl, cukr, přidáš bobkový list, nové koření a myslím, že ještě něco. Vložíš maso a necháš jeden den. Pak okořeníš a pečeš.


 #249 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:13:52 | #256 (4)

I cukr se tam dává ?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:15:07 | #258 (5)

Stačilo by pár Vašich sladkých slov, madam:)


1  

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:16:42 | #259 (5)

Psali i cukr, tak ho tam dávám.


 #256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:19:31 | #266 (6)

Tak to jo



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:14:16 | #257 (4)

asi nějaký ocet vinný a tak nové koření... to bych zkusil:)))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
01.02.21 20:17:38 | #262 (5)

Já myslím, že hlavní je pomalé pečení. Třeba na 140°C, ale dlouho.


 #257 

| Předmět:
01.02.21 15:42:23 | #237

Obsah příspěvku byl smazán.




| Předmět:
01.02.21 15:41:56 | #236

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
01.02.21 15:41:36 | #235

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
01.02.21 15:41:15 | #234

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
01.02.21 15:40:38 | #233

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
01.02.21 15:40:08 | #232

Obsah příspěvku byl smazán.