A chutnalo?
O tohle nestojím, radši klasicky z talíře málem padající knedlo vepřo zelo. Tohle na mě nepůsobí ani esteticky, a už vůbec na to nemám chuť. Jenže při různých soutěžích bez poloprázdného počmáraného talíře to prostě není in. Vysmívají se talířům prý jako z minulé doby za komunistů.
myslela jsem že dává na odiv nějaké své dílo, divila jsem se ale proti gustu ...
To bych mě musela hanba fackovat, tímhle se chlubit .
Když to vidím, napadá mě jako první, jak se bude ten talíř blbě
mýt.
Já to poslední dobou vždycky dřív zblajznu, než abych myslela na focení.
Á škoda, ale je fakt, že blajzat je jednodušší, než to nechat pózovat, to se mnohdy nedá vydržet ;-).
Dělal jsem, když jsem vařil v takové restauraci. Tohle vypadá na nějaký předkrm, jestli to je nějaká paštika, nevim. Ale takhle se typicky předkrm servíruje, i když na ten je to zas docela velká porce, stačili by dva komínky....
Komínky? já mám celou dobu za to že jsou to uřízlá kolečka párku. Bez srandy.
Jo tak jsem se teď ten obrázek pokusil vyhledat a fakt je to nějaká
klobása. Má to být sranda, kdy si někdo udělal haute cuisine z párků či klobás
https://twitter.com/AVBoets/status/1525228371638116355
https://vk.com/wall295826177_16911
Přesně to mě napadlo jako první :-) Někdo nakrájel párek, nazdobil talíř a dal to jako obrázek. Legrácka. Myslela jsem že to byla Jessi, která moc maso nejí
Takovéhle "obrázky" se dělají v tzv. luxusních restauracích. To je standardní servírování, jídlo tam nemá být naházené na talíři, ale nějak vkusně upravené.
No popravdě se ve mě taky objevili pochyby díky některým nesrovnalostem (kapanec na okraji, převrácený salát atd.), spíš jsem to ale tipoval na nějakou obyčejnou restauraci, která se o takovýto způsob servírování (říká se tomu prezentace) pokouší.
Jenomže tomuhle já neříkám vkusně upravené.
Podle mě úprava musí vždy vycházet z toho, CO to je, podtrhnout konzistenci
a chuť, párek je párek, pořádný lákavý voňavý kus, a nepředstírá,
že je něco jiného. A omáčky a hořčice mají lákat k namočení, a ne
dumat, jak to budu na talíři honit.
Tohle byla taky recese, párky se v luxusních restauracích nepodávají. Tam se mimochodem nepodává nic, co dostaneš v běžné restauraci.
Však ano, myslela jsem že to tak všichni berou :-)) ani ve snu by mě nenapadlo že to může někdo vzít vážně. A to tedy humoru moc nerozumím, ale tady mě praštil párek přes oči. Kdo by takhle zdobil tři kolečka párku? Jen recesista :-)
No mě tohle také nic neříká, ale zase nic úplně nezatracuji, kdyby někdo měl jiný názor a zalíbení.
Sak to by ty talíře byly prázdný.. kdyby to bylo jako za komara.. pánbůh zaplať za rozšíření gastronomických obzoru :))
To jsi na omylu, za komara byly naopak talíře nádherně plné, tohle se jim upřít nedá. Jak se říká, s prominutím: "Minulý režim nás naučil jen žrát".
já si dávala vždycky oběd dvakrát abych se najedla a ještě pak palačinky :-) tedy jdnou jsem si dala řízek 3x abych se najedla. takže žádné velké porce :-) dnes dám půlku a jsem přecpaná
Žrát nekvalitní Remo plátky a podobný pitomosti.. a díky tomu jsme na špici v rakovině střev...
No idea. Nějaký fejkovy maso. To asi soudruzi vymysleli chvíli po té, co podpořili kozla
Fakeový maso je dnes na každém kroku, a daleko naplněnější chemickými dochucovadly a preparáty.
Pokud člověk nekupuje hotovky tak se s tím nesetká. Pro mě je to novinka. Koupím si flák masa, upeču krkkovičku nebo hovězí polévku z žebra a dál neřeším.
Tak mě přijde trochu ujeté svádět rakovinu střev dnes na minulý režim. Ta je všeobecně spojená s životosprávou a špatným výběrem potravin, a je jedno jestli to bylo předtím nebo to je teď, jedů je všude dost a dost. Přijde mi, že pořád se dá vybrat, a nejíst odpad.
Spíše nestranný, na všem se snažím najít to dobré i to špatné, a hlavně se snažím občas používat mozek, toť asi celé. Co osobnost, to názor, zase nemůžou být všichni stejní.
Kvalita potravin, to už je zas jiná kapitola:
Nejen rybí a kuřecí maso, ale i vepřovou kýtu lze v řadě supermarketů zakoupit napíchanou vodou. Upozornil na to šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk ve svém pořadu Peklo na talíři. Ten zakoupil v Albertu třeba čerstvé hovězí s tímto složením – maso 80 procent, zbytek pitná voda, jedlá sůl, glukózový sirup, citronan sodný, octan sodný a uhličitan sodný. Jedná se přitom o regulátory nutné k tomu, aby se v mase voda udržela. Informoval o tom Radiožurnál.
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1110839-cerstve-maso-obcas-prekvapi-z-petiny-ho-tvori-voda
Máme rozum, měli bychom rozlišovat co chceme nebo co nám chutná. Nedovědu si představit žeby někomu chutnalo mlété maso příměsí obilovin, vody a éček.
No ona je spíš otázka, co výrobci skutečně přiznají, a nebo co až zjistí např. chemická analýza při případné kontrole potravin.
Dělala jsem krátce v potravinářském průmyslu. Zjistila jsem že je nejjednodušší kupovat základní potraviny. Moc to nepitvat. Myslím že tam se toho moc zkazit nedá :-) Mám manžela slinivkáře a ten je dobrý indikátor, když něco je staré nebo těžko ztravitelné, když ho to nafukuje a nejde to ani tam a ani jinam.
Nejjednodušší je kousek chleba, máslo, vajíčko, marmeláda, mléko, dobře uvařená zelenina a pokud maso tak kousek. A není co pokazit.
U nebalenyho masa u řezníka máš informaci o tom, že je napíchlí vodou a chemií, která ji v něm má udržet?
Já? Já nedávala informaci o napíchlém masu. Já o tom nic nevím. Pokud s tím někdo má problém, pak asi ví kde. Já to neřeším, koupím kus masa a sním.
Problémy to má dva základní. K antibiotikum, kterými je jateční dobytek dopován, přibudou chemikálie napichané do masa společně s vodou, aby se v té flakote udržela. Ten druhej problém: voda se tam dává pro větší váhu masa a tim dochází k okradani spotřebitelů. Ovšem typický český spotřebitel sní cokoliv, hlavně, když je to lacinější. Řekl bych, že i tohle je nešvar, kterej si ta starší generace přinesla z totáče.
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/nejvetsi-potravinove-skandaly.A140328_112700_zdravi_pet
Je tam zmíněná i česká metanolova aféra 2012, to byla prohibice, to jsem trpěl - na víně. :-D
Jo to tehdy před osmi, devíti lety opravdu tak bylo, sám jsem si takovouto
kýtu i plec v Albertu několikrát koupil a vždycky mi tehdy bylo divný, že
to maso na pánvi při opékání tak prská. Pak až jsem ho přestal kupovat,
když jsem zjistil, co je to zač.
Ale nevim, jestli se to dělá ještě dnes. Snad už ne.
Myslím že to dělají s rybama. filé a různé mražené tresky. Je to obalené a nasáté vodou. To nevím jak připravit protože z toho v pánvičce teče voda. Mám raději lososa nebo pstruha lososovitého i když vím že je to taky nadopované kdečím. Ale aspoň to jde udělat.
Hm, u mražených filé je to pravidlo, to jo. I když nevím, jestli je to zrovna něčím nadopováno, ale vody je to plné dost. Obecně ale platí, že zmrazená ryba je znehodnocená ryba. Zmrazením ryba ztrácí křehkost, šťavnatost, i zčásti chuť.
To je pravda, ale zase na druhou stranu, kup si zmraženou rybu, a nebo si jí zmraz sám, obrovský rozdíl v chuti.
říkají že to není kvalitně krmeno. Nebo krmeno něčím, aby ten chov přežil.
No právě - při různých soutěžích, nebo se takhle servirujou předkrmy v luxusnějších restauracích. V normální dobré restauraci dostaneš dneska luxusní vepřo knedlo, svíčkovku, kachnu i další klasiku.
Ono mít talíř přeplněnej slichtou s kusem flaxy a prusvitnyho řízku přes půlku talíře, navíc vše podle jednotných norem RaJe, pod který spadla většina restaurací, taky zrovna není žádná hitparáda.