Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3187442x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #86113

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 18:04:59 | #86113
Reakce na příspěvek #86092

Kamení je také zdravé, aspoň jsem se nedočetl, že by mělo, nebo mohlo mít nějakou chorobu. Voda je též zdravá , olovo a ostatní atomy jakby smet.
Prostě výraz "zdravý - nemocný . chorý" se dá použít jen pro reálnou bytost, ale ne na věci. Automobil, když nejde nastartovat není chorý, ale pokažený.

Sůl není chorá, nebo zdravá, ale k základu NaCl může obsahovat jiné prvky, jak prospěšné (jod), tak škodlivé (olovo). A co se týče jiných prvků, jako je železo, vápník, nebo magnezium, tak je důležité, aby tyhle prvky byly vázány na jiné atomy takovou vazbou, kterou máš metabolizmus dokáže štěpit a přijmout.

Zkrátka když trpí někdo chudokrevností, tak tato může být ovlivněna nedostatkem železa, ale seškrabaná rez z rezavého blatníku auta, nebo olizování rezavých hřebíků nebude mít léčivé účinky.

Takzvaná "zdravá studánka" je studánka s nezávadnou vodou a ani studánka se závadnou vodou nemůže ochořet, nebo být nemocná.


 #86092 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 18:11:17 | #86116 (1)

A tibetská sůl je v tom zdravá a lékaři doporučují jen jako vegetarián jí nepoužívám raději mořskou sůl kvůli jódu z ní.Ale měl jsem jí doma mlel jsem si jí a co tvrdí cítil jsem se super jinak proč je zdravá můžeš s ní solit ve velkém a o čem píšeš ohledně škodlivosti soli ve velkém u této je minimální, akorát je výrazná chuťově ohledně solení a ve finále když se jí naučíš používat tak nemusíš tolik solit. *29716*


 #86113 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 18:24:34 | #86119 (2)

Nezlob se, ale sůl, jako sůl - moc soli škodí a to zdravé v ní to nevyváži.
Taky mám tu himalájskou, ale preferuji mořskou - množství snižuji bylinkami a kořením(kurkuma) - snižují pocit neslanosti. *34087* *34087* *34087* *34087*


 #86116 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 18:28:19 | #86121 (3)

Kurkumu používám na krve tvorbu kdysi jsem si z ní dělal zubní pastu.Moc ano ale tibetská jí má těch škodlivin stále míň, mořskou používám a vím jak solí stačí drobek jinak solím shoyu a nebo fermentovaným octem ze švestek.


 #86119 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 18:53:18 | #86123 (4)

kurkuma je jediná vedecky schválená plodina pre liečbu rakoviny...Izrael ju má i v medicínskych protinádorových liečebných protokoloch...patrí medzi 11 najzdravších prírodných bylín..
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000653/2745577/Toto-je-11-najzdravsich-byliniek-a-korenin-na-svete--Mate-ich-doma-a-viete-ich-spravne-pouzit-


 #86121 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 19:36:53 | #86126 (5)

Vím v indické kuchyni a v ájurvédě je dána víc jak 2000 let.


 #86123 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:11:49 | #86129 (5)

Já ji dávám všude, kde se hodí - ale i s pepřem - zvyšuje účinnost. - denně si dávám kávovou lžičku směsi s medem - preventivně *34087* *34087*


 #86123 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:17:54 | #86131 (6)

Dobrá je i Garam Masala schválně koukni co vše obsahuje


 #86129 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:27:48 | #86133 (7)

Zajímavé složení - já používám hlavně karí.
*6476* *6476*
Koupím si ho - už teď si vybavuji vůni podle složení - uvidíme.
*17619* *17619* *17619* *17619*


 #86131 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:30:07 | #86134 (8)

Také miluji Indickou kuchyni dle nich podobně vařím vege jídla *29716*


 #86133 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:53:27 | #86135 (9)

Já neřeším, co je z jaký kuchyně - vařím si podle svého - takové koření si dávám i do karbanátek a la JA *5087*


 #86134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:01:24 | #86138 (10)

Taky třeba kurkumu dávám skoro všude i do veganskeho perkeltu


 #86135 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:57:21 | #86137 (9)

ľudia sa dajú nahovoriť pre indické/pikantné jedlá - ale pečeň a ledviny + črevný systém sú len jedny, nimi sa tieto orgány ničia, ľudia zomierajú dřív, ako je priemer...treba pripravovať jedlá, a dávať len uvedených 11 bylín, všetky ostatné, dávané do ázijskej kuchyne síce dobre ochucujú, ale tieto orgány a zažívací trak sa postupne devastujú..


 #86134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:04:45 | #86140 (10)

Zázvor dělám sirup,česnek dávám všude,kurkumu také, pepř a další co jsi dal odkaz většinou také. *29716*


 #86137 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:08:44 | #86142 (10)

luďia se dajú nahovoriť aj na ruský terorismus vládnoucí mafie a ještě to budou vykládat jako svatou válku proti dekadentnímu západu, luďia sú kokoti... *4487*


 #86137 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 12:14:44 | #86166 (9)

Já teda jen do prvního stupně pálivosti, dál nejdu, nedávam to


 #86134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 12:19:43 | #86167 (10)

človeka to pokúša jít dál, ale telo to musí biochemicky spracovať, a to je v "pikantérii" problém....


 #86166 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:04:01 | #86171 (11)

Mně už nic nepokůša. já končím na Tikka Masala a i to mi dává zabrat.
Jednou jsem zkusil vindaloo a nedojedl jsme to. No vlastně jsem to ani jíst enzačal.


 #86167 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:02:16 | #86170 (10)

Já ano z ájurvédy vím že pálivé pomáhá na zahřívání těla.Stejne jako v zimních obdobích když mrzne nejvíc tělo spaluje tuky.


 #86166 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:05:35 | #86172 (11)

Tak já tu mám naštěstí topení, i v těch restauracích bývá, ale abys ci přivozoval záchavty kašle, rýmy aproudy slz, - já se tam jdu najíst, ne sám sebe mučit.
ale jinak ano, ta moje druhá polovička, ta si dá phaal a pomalu si stěžuje obsluze, proč to nepálí ...


 #86170 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:06:53 | #86174 (12)

Já i u tý masaly musím dávat postupem času po pár soustech přestávky a zapíjet.


 #86172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:10:28 | #86176 (12)

Já šel vymrzli do indické kuchyně dal si hodně pasty pálivé která se dává jen milimetrik a já si dal dvě polévkové lžíce a samotné snědl,jsem hořel že Indové se mě smáli a řekli mi že toto jí k něčemu jako capaty apod.Vysel jsem ven a cítil jak ruce krásně teploucke jde o to že to zahřívání je že zilně tě nakopne, já si dělám doma ostrá jídla furt a tvou ženu chápu protože teď jsem udělal ostré jídlo okolí ho ochutnali a že moc ostré pro mě akorát.


 #86172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:31:43 | #86179 (13)

Prostě ti shořelo kus vnitřností.
A jednou to poznáš .-))))


 #86176 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 14:11:39 | #86187 (14)

Pálivé pomáhá také,ale všeho moc škodí právě.


 #86179 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:46:20 | #86180 (13)

kámoš pozval na grilovačku stehna ty se nedalí jíst prostě oheň prtřela si koutek oka když se dotkla toho kuřete hned ji začalo pálit všechny omáčky pálví maso grilovanáý taky pálivý ten člověk nepochopil že nemá každej plechovou hubu. Já kolikrát vařím v parním hrnci třeba maso a bez ničeho jen na páře. tady ty plechový huby neznají pořirozenou chuť potravin. Brambory taky nesolené.


 #86176 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 18:51:43 | #86248 (10)

kolika procent kapsaicinu v jídle (třeba polévka) to asi tak odpovídá?


 #86166 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 11:56:41 | #86165 (7)

pred nedávnom s bol v jednom obchode , kde predávaj sná8d všetky byliny sveta, i tie tie do ázijskej u chyne, i indickej kuchyne, včetne Garam Masalasom, pozrel som si ich zloženie - OK, jedlá chutné, pikantné, ale opakujem, je len jedna pečeň, ledviny a črevný systém (tieto orgány sú citlivé na všelijaké chutné, ale i hodne toxifikujúce byliny) - ako biochemik poznám metabolizmus a úlohu týchto orgánov v metabolizme/roz­klade, detoxifikáci, i degradáci škodlivých látok + ich vylučovanie - ako pracujú biochemicky), a tak som asi po mesiaci všetky tieto "ázijské" byliny vyhodil, a nebudem špekulovať, a vrátil som sa len k tým 11 uvedeným, - oni sú zárukou biochemickej ochrany uvedených orgánov, ...chuť je jedna vec, ale ochrana zažívacieho metabolizmu druhá vec...a je fakt, že ľudia, ktorí sa dlhodobo "pikantne" stravujú, zomierajú mladší na problémy s pečeňou, ledvinami a s črevom...


 #86131 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 12:38:00 | #86168 (8)

a: a zabudol som spomenúť pancreas/podža­lúdková žľaza/slinivka břišní, ten je v prípade pikantných jedál (ázijskej kuchyne, či mexickej kuchyne) nesmierne zaťažený (pankreas vylučuje do tenkého čreva pre trávenie desiatky enzýmov a hormónov), a pri dlhodobom jedení pikantných jedál často už v mladšom veku kolabuje - pankreatitídy, a čo najhoršie rakovina pankreasu, čo je najhoršia rakovina - má najkratší krutý priebech (asi pol roka), nedá sa liečiť ani protinádorovou terapiou (chemoterapia, rádioterapia, imunoterapia)­...všímajme si, ako pomerne mladí ľudia (často umelci, herci, a pod.) zomierajú na tumor pankreasu, hlavne tí, ktorí si "užívajú" život pikantnými jedlami, nebodaj ešte drogy....


 #86165 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:06:04 | #86173 (9)

Tam jde spíše o čištění střev v dnešní době má mnoho lidí zanesena střeva dnešní stravou že na stěnách střev bys koukal co se ti usadilo i za 20 let, doktoři by mohli vyprávět,od střev zanesených se pak vytváří všechny nemoci poněvadž střeva zanesená hnijou a propouští do těla jedy , které se ukazují na celém těle.


 #86168 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:09:32 | #86175 (10)

Mně na vyčištění střev stačí grilovaný kuře z jednoho pojízdnýho stánku se šťávou.
snim to, a do hodiny chčiju prdelí i 6x za sebou (s přestávkama, dojdu z hajzlu k pracovnímu stolu, otočím se a jdu zpět na wc.

to pálivý mne takhle nepročišťuje. leda že by to koření samo o sobě nějak čistilo ty střeva, ale nevím. žádnou informaci o tomhle jsme nečetl
jo, možná to vindaloo a výš by mne protáhlo, kdybych ho dojedl a hlavně přežil ...


 #86173 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:11:55 | #86177 (11)

Většinou pomáhá pivo a zelenina s ovocem prostě vše zdravé.


 #86175 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:30:44 | #86178 (12)

Pivo je zdravé, jo? .-))))))
u některé zeleniny také ?


 #86177 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 14:10:12 | #86186 (13)

V malém množství prý ano co jsem se o tom bavil to pivo. No zelenina a ovoce ano ,ale víš co , ty postřiky na nich nevím no . Ve Španělsku když stříkají zeleninu a ovoce chodí ve skafandrech. *29716*


 #86178 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:20:22 | #86206 (14)

v malém množství ale nikdo neví v jakém u koho konkrétně


 #86186 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:11:57 | #86200 (13)

Ano je - hlavně to bez alkoholu.
*34087* *34087* *34087*


 #86178 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:14:20 | #86201 (14)

Pivo bez alkoholu je pivo?
Zdravé není ani jedno, ale jde jako vždy o množství.


 #86200 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:26:06 | #86208 (15)

Představ si, že je. *5087* *5087*


 #86201 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:42:12 | #86215 (16)

No, člověku, co prošel několik brigád prazdrojem a gambrinusem nelze vysvětlovat, co je pivo .-)))))

Ono pivo je koneckoců i frisco a tak, radler ap., že? .-))))

no není, obarvené vody s příchutí piva, a je mi jedno, jak to kdo nazývá :-)))))


 #86208 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:27:45 | #86210 (15)

Přesně o množství má vitamíny a je prospěšné.


 #86201 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:39:54 | #86212 (16)

To Béčko nebo co v něm je seženeš i jinak.

Ale jinak jak jsme už psal, vždy je to o pestrosti a vyváženosti a hlavně uměřeném množství.

to všehcno si člověk musí hlídat - vegetarián hledat náhražky proteinů, bílkovin, ti co žerou všechno si musí hlídat primárně množství.


 #86210 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:50:49 | #86217 (17)

Však vím takto jím vege asi 7 let nepočítám to a jim dle svého těla. Když mám na něco chuť dám si to a vím že tělo to vyžaduje.Treba vejce nemusím je jíst měsíc a pak vejce na všechny způsoby jím i týden.Nebo chuť na něco co má ryba a dám si chia semínka a pohoda, či nedávno jsem měl chuť na mungo a šup už jsem klíčil Strava správně vyvážená a bílkovinu čerpám tak jak v Indii z luštěnin a obilovin.Pouzivam seitan,tempeh,robi a jiné co mají víc bílkoviny jak maso.


 #86212 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 17:05:31 | #86220 (16)

ale zase má alkohol a to je škodlivá látka.


 #86210 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 17:44:48 | #86221 (17)

Ale ničí pomáhá ničit škodliviny z jídla ve střevech které máš tam celý život usazené.Nikdo neříká aby jsi denně pil 10 piv ,ale jednou za čas dal 1 i 2 piva. *29716*


 #86220 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 19:45:58 | #86251 (18)

Jestli ničí škodliviny ve střevech nevim, ale zhoršuje kognitivní funkce, poškozuje játra, narušuje spánek, škodí osobám s vysokým tlakem, snižuje imunitu některých orgánů, zvyšuje pravděpodobnost rakoviny některých orgánů buď přímým drážděním (např. hltanu při konzumaci silných destilátů), nebo zanášením cizorodých látek (např. do tkáně prsu). Některé alkoholické nápoje mohou také obsahovat plísňové toxiny (nejčastěji pivo kvůli nízké kvalitě sladu), škodlivé produkty kvašení (např. nekvalitní destiláty) nebo zdraví neprospěšná aditiva (např. konzervační látky, chemické barvivo či aroma).


 #86221 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 20:04:06 | #86255 (19)

Já nepíšu o lihovinách ale pivu navíc chmel je dobrý na spánek.Mam tu bylinný čaj v kombinaci asi 4 druhů bylin a je tam i chmel a jak se po tom spí.Hlavne pivo musíš brát jako že ho nebudeš pít denně 10 piv ale dáš si skleničku či dvě jednou za čas. Já alkohol nepiju a střeva čistím jinak,ale i já vím že pivo umí střeva pročistit.


 #86251 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 20:29:00 | #86256 (20)

Řeč je o alkoholu. V pivu je vedle chmelu taky alkohol a to je škodlivá látka (v podstatě jed). Pokud chci něco na spánek, tak si můžu vzít něco, co neobsahuje jed, např. čaj z meduňky. Stejně tak pročistit střeva si můžu prostředkem, který neobsahuje jed - alkohol je navíc "čistí" i s mikroflórou, kterou potřebujeme k trávení.


1  
 #86255 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 20:44:39 | #86259 (21)

Čaj na spaní mám bylinkový meduňka i chmel tam je . Na čištění střev nejen neškodný je pivo,ale i strava zdravá na střeva, což dělám a dokonce čištění střev i také výplach střev. *29716*


 #86256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:01:03 | #86267 (22)

I na ledviny *34087*


 #86259 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:03:42 | #86271 (22)

Pivo obsahuje alkohol a alkohol je jed. Takže pivo není neškodný.


 #86259 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:07:25 | #86274 (23)

Ještě jednou - existuje nealkoholický a jedna 12° denně je lék - trávení, ledviny a pod.
*34087* *34087*


 #86271 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:11:33 | #86276 (24)

To rozhodně není lék. Alkohol tě zabíjí.

leda že by sis dal 12° nealko *29716*


 #86274 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:16:06 | #86278 (25)

Stačí nechat otevřenou dvanáctku na slunci a po hodině je bez alkoholu - pak lednice a chutná stejně.
*34087*


 #86276 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:20:23 | #86282 (26)

jo když z ní nějak vyženeš ten alkohol, tak je v pohodě. *29716*


 #86278 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:19:08 | #86281 (25)

Když si vzpomenu na mladost, cca do 30-35 -ti, tak už bych měl být několik let mrtvý.
*5087* *5087* *5087* *5087* *5087* *5087* *5087*


 #86276 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:22:12 | #86283 (26)

to se projeví průběžně až někdy ve stáří. Kumuluje se to, kumuluje, až se to naakumuluje. *29716*


 #86281 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:32:41 | #86285 (27)

*5087*
Pokud dosáhnu 70 budu spokojen - v 2016 jsem měl štěstí a tak 8 let "nad-sluhu-ji".
*34087* *34087* *34087*


 #86283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:36:49 | #86288 (28)

Tak já tu plánuju být do stovky. *29716*


 #86285 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 22:19:40 | #86290 (29)

No já mám v plánu Halleyovu kometu.
*3489*
V 1986 jsem ji propásl v 2061 mi bude 103(necelých) - babička umřela v 99-ti.
*17619* *17619*
Takže uvidíme.
*5087* *5087* *5087*


1  
 #86288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 23:00:48 | #86294 (30)

jo tu taky stihnu, to si dáme někde spicha a budem koukat spolu *30434*


1  
 #86290 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 23:11:24 | #86296 (31)

 #86294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 23:23:48 | #86298 (30)

já ji stihnul.


 #86290 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.08.24 15:59:12 | #86423 (29)

Přesně pracovat dokud tu jsme je náš cíl.


 #86288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:00:01 | #86265 (21)

Stačí pivo ohřát na 49°C - alkohol se vypaří - nebo jsou piva bez alkoholu.
Já piju Birell grep - a sen-tam Plzeň, Starobrno, Kozel - ke zdraví *34087*


 #86256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:08:49 | #86275 (22)

Když tam nemáš alkohol, tak je to v poho. Ale česká nealkoholická piva nějaký alkohol obsahují, na obalech se uvádí že mají max. půl procenta.


1  
 #86265 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.08.24 03:53:03 | #86310 (23)

V půllitru nealkoholického piva je polévková lžíce (2,5g) 100% alkoholu. Proto se nesmí nabízet (podávat) dětem.
Alkohol je nekompromisní jed ničící vše živé, proto se používá na desinfekci v lékařství. Alkohol dělá z trouby sebevražedného hrdinu, z mírumilovného člověka vraždící zvíře.

Lidé, kteří se pravidelně vnitřně desinfikují se zřídka dožijí ve zdraví 60. let. To, že alkohol se stal součásti lidské kultury na tom nic nemění. Slepých uliček Evoluce je více.


 #86275 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 20:52:04 | #86263 (17)

Alkohol je jak tonikum pro naše zdraví, tak jed. Rozdíl spočívá v dávce
*34087* *34087* *34087* *34087* *34087*


 #86220 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:07:06 | #86273 (18)

Tak alkohol tělu jenom škodí. Tělo ho k ničemu nepotřebuje.


 #86263 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 20:47:38 | #86261 (13)

Ještě jedna odpověď :
Ano pivo je zdravé - obsahuje vitamín B.
Když vypiješ jedno - máš vitamín B1
Když dvě - máš B2
když šest - máš B6
když dvanáct - máš B12
*5087* *5087*
No a když vypiješ celou basu - máš B-komplex
*2* *2* *2* *2* *2*


1  
 #86178 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 20:52:17 | #86264 (14)

Po té base když pokracujes už můžeš mluvit jak Darwin opice jistá. *27179*


 #86261 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:03:01 | #86270 (15)

Evoluce z opice na člověka trvala miliony let - z člověka je opice za pár hodín *2* *2*


1  
 #86264 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 23:46:56 | #86302 (16)

u mne to jede na minuty


1 2  
 #86270 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 21:04:45 | #86272 (15)

Bývávalo - teď 4 a už začnu víc mluvit a usmívat - takže dnes max 4.
*5087* *5087* *5087* *5087* *5087*


 #86264 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 14:08:09 | #86185 (9)

To je pravda. Na rakovinu slinivky zemřel můj kamarád a kolega, jinak fyzicky zdatný tělocvikář a matematik. Probíhalo to velmi rychle, během pár měsíců byl pryč, žádné léčení nepomáhalo, byla to beznadějná situace.


 #86168 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:08:28 | #86199 (8)

Nejčastěji je součástí směsi koriandr, kmín, kardamon, hřebíček, černý pepř, skořice, muškátový oříšek.
V různých variantách garam masala mohou přísady zahrnovat kurkumu, šafrán, semena fenyklu, zázvor, česnek, hořčičná semena, badyán, tamarind, pískavice, bobkový list nebo sušené červené chilli.
*6476* *6476*
A teď : Která složka je špatná, pokud se to nepřehání?
*3489* *3489*
Ani jedna - tato směs koření má na tělo blahodární účinky.
*17619* *17619* *17619*


 #86165 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 16:26:45 | #86209 (9)

On asi myslí že by se mělo používat vše z našich krajů. *29716*


 #86199 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:21:54 | #86132 (5)

Já z nich používám 4 denně a 5 několikrát týdně.
*3655* *3655*
Mátu jen v mojitu a skořici v domácí becherovce - nebo si ji dám sem-tam do kávy.
*17619* *17619* *17619* *17619* *17619*


1  
 #86123 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:30:34 | #86153 (3)

A není už v té mořské mikroplast ?


 #86119 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 06:00:57 | #86161 (4)

V té mořské mikroplastik samozřejmě je a také to, co do moře teče řekami, tedy i splavem chemikálií ze zemědělství a průmyslu. V kamenné soli tohle není, protože ložiska kamenné soli jsou stará i stovky milionů let. Jsou tam také nežádoucí příměsi, které se rafinací odstraňují, ale není tam to, co vyléváme do moře za poslední stovku let.

Ovšem panika není na místě, ještě se neví, co mikroplastik v těle člověka páchá a i koncentrace jedů toho z posledního století může být pro zdraví zanedbatelná.

My kupujeme výhradně tu rafinovanou kamennou sůl obohacenou jodem. Motto : čím míň nežádoucích příměsí, tím lépe. A i soli přijímají Evropané i třikrát víc, než limituje WHO, takže solit jen mírně.


 #86153