Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3186612x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #86134

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:30:07 | #86134
Reakce na příspěvek #86133

Také miluji Indickou kuchyni dle nich podobně vařím vege jídla *29716*


 #86133 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:53:27 | #86135 (1)

Já neřeším, co je z jaký kuchyně - vařím si podle svého - takové koření si dávám i do karbanátek a la JA *5087*


 #86134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:01:24 | #86138 (2)

Taky třeba kurkumu dávám skoro všude i do veganskeho perkeltu


 #86135 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 21:57:21 | #86137 (1)

ľudia sa dajú nahovoriť pre indické/pikantné jedlá - ale pečeň a ledviny + črevný systém sú len jedny, nimi sa tieto orgány ničia, ľudia zomierajú dřív, ako je priemer...treba pripravovať jedlá, a dávať len uvedených 11 bylín, všetky ostatné, dávané do ázijskej kuchyne síce dobre ochucujú, ale tieto orgány a zažívací trak sa postupne devastujú..


 #86134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:04:45 | #86140 (2)

Zázvor dělám sirup,česnek dávám všude,kurkumu také, pepř a další co jsi dal odkaz většinou také. *29716*


 #86137 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.24 22:08:44 | #86142 (2)

luďia se dajú nahovoriť aj na ruský terorismus vládnoucí mafie a ještě to budou vykládat jako svatou válku proti dekadentnímu západu, luďia sú kokoti... *4487*


 #86137 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 12:14:44 | #86166 (1)

Já teda jen do prvního stupně pálivosti, dál nejdu, nedávam to


 #86134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 12:19:43 | #86167 (2)

človeka to pokúša jít dál, ale telo to musí biochemicky spracovať, a to je v "pikantérii" problém....


 #86166 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:04:01 | #86171 (3)

Mně už nic nepokůša. já končím na Tikka Masala a i to mi dává zabrat.
Jednou jsem zkusil vindaloo a nedojedl jsme to. No vlastně jsem to ani jíst enzačal.


 #86167 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:02:16 | #86170 (2)

Já ano z ájurvédy vím že pálivé pomáhá na zahřívání těla.Stejne jako v zimních obdobích když mrzne nejvíc tělo spaluje tuky.


 #86166 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:05:35 | #86172 (3)

Tak já tu mám naštěstí topení, i v těch restauracích bývá, ale abys ci přivozoval záchavty kašle, rýmy aproudy slz, - já se tam jdu najíst, ne sám sebe mučit.
ale jinak ano, ta moje druhá polovička, ta si dá phaal a pomalu si stěžuje obsluze, proč to nepálí ...


 #86170 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:06:53 | #86174 (4)

Já i u tý masaly musím dávat postupem času po pár soustech přestávky a zapíjet.


 #86172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:10:28 | #86176 (4)

Já šel vymrzli do indické kuchyně dal si hodně pasty pálivé která se dává jen milimetrik a já si dal dvě polévkové lžíce a samotné snědl,jsem hořel že Indové se mě smáli a řekli mi že toto jí k něčemu jako capaty apod.Vysel jsem ven a cítil jak ruce krásně teploucke jde o to že to zahřívání je že zilně tě nakopne, já si dělám doma ostrá jídla furt a tvou ženu chápu protože teď jsem udělal ostré jídlo okolí ho ochutnali a že moc ostré pro mě akorát.


 #86172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:31:43 | #86179 (5)

Prostě ti shořelo kus vnitřností.
A jednou to poznáš .-))))


 #86176 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 14:11:39 | #86187 (6)

Pálivé pomáhá také,ale všeho moc škodí právě.


 #86179 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 13:46:20 | #86180 (5)

kámoš pozval na grilovačku stehna ty se nedalí jíst prostě oheň prtřela si koutek oka když se dotkla toho kuřete hned ji začalo pálit všechny omáčky pálví maso grilovanáý taky pálivý ten člověk nepochopil že nemá každej plechovou hubu. Já kolikrát vařím v parním hrnci třeba maso a bez ničeho jen na páře. tady ty plechový huby neznají pořirozenou chuť potravin. Brambory taky nesolené.


 #86176 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.08.24 18:51:43 | #86248 (2)

kolika procent kapsaicinu v jídle (třeba polévka) to asi tak odpovídá?


 #86166