Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 117922x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
03.05.21 12:22:52 | #700

Teď to budou samý ryby :))



| Předmět: RE:
04.05.21 13:32:51 | #705 (1)

Proč ryby? Já je tedy miluju ve vsech podobách. Nejlepší chytit a udělat na ohníčku. Protoze nez se k nám dostane ryba z moře, tak je nacucaná vodou.


 #700 

| Předmět: RE: RE:
04.05.21 14:46:12 | #706 (2)

Jsem v jižních Čechách :)) budou kaprici ohne ende :))



| Předmět: RE: RE: RE:
04.05.21 15:23:42 | #707 (3)

Ty se máš. Dovolená? Taky chytáš?


 #706 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.05.21 11:24:11 | #708 (4)

No jela jsem na chatu a ne, nechystám, jen papam :))



| Předmět:
27.04.21 20:53:40 | #687

Moje nejmilejší záměny brambory: brambory na tenký plátky do hrnce a zajet šlehačkou. Přidat sůl a rozmarýn. Povařit až je šlehačka hustá. Všechno předat do zapékací misky. Posypat sýrem. Buď jako příloha nebo jednoduchá večeře.



| Předmět: RE:
27.04.21 20:54:44 | #688 (1)

Zapečený.. mám novej telefon a ještě jsem nevyhnula nastavení, ale jste bystri, tak to asi pochopíte:))



| Předmět: RE:
27.04.21 21:22:29 | #689 (1)

To zní dobře a velice kaloricky :-))


 #687 

| Předmět: RE: RE:
27.04.21 21:24:40 | #690 (2)

Je to moc dobrý a kalorie neřešit:))



| Předmět: RE: RE: RE:
27.04.21 21:25:36 | #691 (3)

To věřím :-))Taky jsem bramborová


 #690 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
27.04.21 22:32:34 | #692 (4)

Taky jsem bramborová, ale bez té smetany *33951* .
Kdyz jsem sama doma, nakrájím si plny plech oloupanych syrových brambor na tenke plátky, promíchám s trochou oleje a upeču v troubě. To bych mohla jist pořád.


 #691 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
27.04.21 23:54:39 | #693 (5)

To je taky super, akorát já to pak jim s tuhou zakysané smetany.. buď ochucený česnekem nebo pažitkou nebo samotnou. Já jsem asi hodně smetanova :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.04.21 23:55:22 | #694 (6)

Tunou, ne tuhou...



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.04.21 07:16:54 | #697 (6)

Skvělý nápad s tou smetanou a česnekem. Asi zkusím takovy dip ze zakysané smetany s česnekem. Driv jsem si na ty pecene bramborove plátky davala maslo utrene s cesnekem. Ta smetana je takova lehci (zakysanou kupodivu můzu).


 #693 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
28.04.21 06:48:36 | #695 (5)

Taky bez smetany a nejraději vařené :-)) Trochu posolit a trochu másla.


 #692 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.04.21 06:51:10 | #696 (6)

Furt čekám, kdy k nám zemědělci dovalí ty tuny brambor, jak o nichpořád mluví ve zprávách že je nemohu prodat :-) a furt nic. I když kupuju slevněné 5 kg balení a sní se za týden.

Když dělám brynzové halušky, vařím i ze 3-4 kilo.


 #695 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.04.21 07:18:17 | #698 (7)

My kupujeme na podzim několik pytlů od zemědělce. Ale to samozrejme jde jen kdyz ma clovek sklep.


 #696 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.04.21 07:22:35 | #699 (8)

To mi nevydrží, mám nějaké brambory na zahradě, ty vydrží tak 4 - 5 měsíce. Pak musím kupovat.


 #698 

| Předmět: RE:
03.05.21 14:31:42 | #701 (1)

I shlédl Bůh na zem a viděl, že cokoli zapečené dobré jest. *20832* *7271*


 #687 

| Předmět: RE: RE:
03.05.21 23:45:11 | #703 (2)

Toto se líbí uživatelům svatý Petr, Ignác z Loyoly, svatý Ambrož a Tereza z avily



| Předmět: RE: RE:
04.05.21 13:30:25 | #704 (2)

V Bibli se asi moc o jídle nepíše *17913*. Myslím tak, ze by se dávaly zavazne pokyny, co jist a co ne. Samozřejmě kromě Židů. A ti to maji tak, ze jejich jídlo moc zdrave neni.
Různá náboženství a jídlo, to by mohlo byt zajimave tema.


 #701 

| Předmět:
21.04.21 12:30:36 | #669

Co kdo varite? K obedu, k veceri dneska? :)) rada bych se inspirovala



| Předmět: RE:
21.04.21 14:27:37 | #670 (1)

Dneska rychlovka, sunkofleky :-). To mě určitě trumfnete s něčím lepším. I kdyz ja je mam ráda, hlavně potom zapečené do růžova. S nakladanou červenou řepou.


 #669 

| Předmět: RE: RE:
21.04.21 18:52:57 | #673 (2)

Jsem ti omylem odpovedela o vlakno niz



| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.21 21:34:39 | #683 (3)

Jo, cetla jsem. Tak to bys měla ochutnat fleky moji maminky, ručně válené a krajené tenké čtverečky, promichane s uzeným masíčkem a slaninou. Návštěvy říkaly, že nikdy nic tak dobrého nejedli. Ja to pochopitelne dělám z kupovanych těstovin. Mozna nekdy zkusím se s tim patlat.


 #673 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 22:09:57 | #684 (4)

Taky se chystám že to jendou budu dělat ručně, ale asi si koupím takový ten ruční váleček na nudle :-)) takový mandl jako na prádlo co se to protahuje těmi válci.


 #683 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
27.04.21 20:50:01 | #685 (4)

Jo, věřím. Ono když se něco dělá poctivě a s láskou je to hnusný málokdy. Já těstoviny moc nezapejkam a taky vařím Teda z kupovanejch :)) spíš mám ráda zapečený brambory :))



| Předmět: RE:
21.04.21 16:53:39 | #672 (1)

U nás byly kuřecí stehna s rýží a cuketou. a květáková polévka.


 #669 

| Předmět: RE: RE:
21.04.21 18:53:51 | #674 (2)

To je fajn, vsechno. Vidis, cuketu jsem dlouho nedelala



| Předmět: RE: RE: RE:
21.04.21 18:56:55 | #675 (3)

Taky jsem koupila dva lilky. ráda je dělám zapečené.


 #674 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 19:32:01 | #676 (4)

To ja taky, lilek je moje nejmilejsi zelenina :)) a jak je delas? S cim to zapejkas?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 19:37:22 | #677 (5)

VYdlabu vnitřek, a zvlášt v hrnci podusím na olivovm oleji cibulku, vydlabaný vnitřek na kostičky, malou papriku (na kostičky), posolím, zasypu trochu oregána, až je to trochu podusené přidám nakrájemé rajče (nadrobno) a směs již odstavou z vařiče smíchám s nastrouhaným sýrem. Celou tu plpu dám do lehce nasolených lilků v pekáči, zavřu víko a pečku tak 30 minut až jsou lilky měkké. Dávám k tomu vařené brambory s máslem


 #676 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 20:20:11 | #678 (6)

S tou paprikou to muze byt dobry, to nekdy zkusim. Jinak delam podobne, ale vic se u toho flakam :)) jen lilky malikno vydlabu zakapu olivovym oleje a kydnu na to krajeny rajcata z plechovky s cesnekem a oreganem a posypu syrem :)) jinak taky delam potreny olivovym olejem s cesnekema posypany fetou



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 20:20:49 | #679 (7)

Ale druhou variantu s chlemem a olivama na veceri



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 20:23:05 | #680 (7)

A co s tím vydlabaným děláš?


 #678 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 20:25:50 | #681 (8)

Nic, ja to dlabu tak pul centimetru, tak to pak vyhodim. Mas nejaky tip?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.04.21 20:29:12 | #682 (9)

nechat to tam, prostě to taky sníst :-)) Třeba to pohodit někde vedle do šťávy.

Já takhle kddysi dlabala velké cukety (rostou mi na zahradě téměř metrové) než jsem zjistila že ty semínka jsou hrozně dobrá, jako oříšky. Schroustala jsem jsem je při krájení :-)) a nakonec nevyhodila a nechala v cuketě.


 #681 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
27.04.21 20:51:35 | #686 (10)

No jo, šlo by to, ale jsou to takový camfrnousy malý no :)) cukety semínka proč ne. Já Teda nic nepestuju, a z obchodu jsou malý:))



| Předmět:
18.04.21 11:21:22 | #654

A hele, dalsi diskuse o vareni. Snad zivejsi, nez ta druha :))



| Předmět: RE:
18.04.21 14:23:37 | #655 (1)

Jen takový přílezitostný koutek *17913* . Ráda vaříš? Jsi na to asi ještě mladá, ja kdyz jsem se vdávala, neuměla jsem absolutně nic. A kdyz jsem poslouchala kolegyně v práci, jak vedou hovory o tom, co tomu svému chlapovi dnes vari, zdesila jsem se, do čeho to lezu - pred sebou cely zivot otroctví, tak mi to připadalo *17904*.


 #654 

| Předmět: RE: RE:
18.04.21 14:35:48 | #656 (2)

Jo, varim rada a rada objevuju nivy veci. Ovsem je mi temer 40 :))



| Předmět: RE: RE: RE:
18.04.21 15:09:17 | #657 (3)

Aha, tak to uz vařit umíš *9394* .
Tak se těším na nejake vychytavky, ty miluju.
Dneska jsem zkusila dat do sekané navic dva nastrouhané vařené brambory, a o to míň namočené žemle. Trochu jiná chuť, je to jemnější a dost dobré.


 #656 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:13:25 | #658 (4)

No :)) to nevim, zda zrovna ja nekoho obohatim :)) ale brambira je dobrej napad. Ja teda do sekany davam jen krapitek strouhanky. Mam rada kdyz je to v podstane jen maso :))



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:22:49 | #659 (5)

Jo, to jistě, to nastavování masa neni nic moc. Jen samotné maso byva dost tvrde, jako sekaná. Nebo to neumim připravit.


 #658 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:25:18 | #660 (6)

Minulý týden jsem do sekané dával čerstvý medvědí česnek. Pak stačil stroužek normálního a hezky voněla. Jinak strouhanku dávám taky.


 #659 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:29:30 | #661 (7)

Medvedi cesnek je vzacnost. Roste nám na zahrade momentálně jeden, nevim, co to udela dal. Mít ho dost, tak v sekané musi byt výborný.


 #660 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:33:45 | #662 (8)

U nás je místo, kde ho roste hodně.
Ještě mi připadá, že záleží jak je maso namleté. Z jednoho řeznictní je sekaná taková zdrclá, z druhého hezky nadýchaná. Nebo jí peču pokaždé jinak? *27179*


 #661 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:36:56 | #663 (9)

Takova místa, kde rostou bylinky, jsou už vzácnost. Už ani kytky na loukách nejsou.
A samozrejne záleží, jake maso se namele. Nekde do toho dají i staré parky...


 #662 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 15:49:39 | #664 (9)

Určitě záleží na masu. U sekané se to zdrcne když je moc suchá, a také když je tam přidáno nějaké hovězí :-))


 #662 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 17:21:55 | #667 (10)

Dávám většinou hovězí a vepřové napůl. Melou ho na prodejně takže vidím co tam je. Ale nejsem náročný a klidně koupím maso u putu v Tescu. Jenom vakuově balené neberu, to mi nejde pod nos.


 #664 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 17:07:56 | #665 (6)

Delam z mixu vepr a hovezi, davam tam hodne cibule a vejce a strouhanky jen trochu. Zatim jsem mela kliku a tvrdy mi to neprislo. A super je, zabalit ji do platku anglicky slaniny.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 17:14:05 | #666 (7)

možná to vejce to zjemňuje. Já dávám směsku nejraději do plněné papriky :-) Tedy do dušených variant. Mňam, žebych nějakou tu rajskou udělala?


 #665 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
18.04.21 17:51:35 | #668 (8)

Udelej ja asi udelam tu sekanou :))



| Předmět: RE: RE:
21.04.21 15:17:48 | #671 (2)

Tak ty moc nemusim, desne mi to zkazila skolni jidelna. Narodzil od UHO, ktery miluju jako vsechny omacky. Ale ty flely si pamatuju, jako divnou hmotu. Ovsem verim, ze kdyz se to udela podomacku a neosizeny, muze to by i fajn. Cervenoi repu nakladanou zboznuju



| Předmět:
23.03.21 20:53:22 | #639

Česnečka - Roman Paulus, kuchyně Liedlu.
(pred par dny se objevilo nove video, ale uz ho bohužel stáhli, tak dokud to mam v paměti, zaznamenavam)

Varit na kostičky brambory se solí a kmínem (dala bych drcený)
Orestovat slaninu, prilít uvařené brambory, hrst uvarených krup (zajimave, skvelé), česnek rozdrcený (já strouham na keramickem struhadle).
Potom tam přidal rozšlehané vajíčko, to bych zrovna nemusela, spis bych přisypala strouhaný sýr.



| Předmět: RE:
23.03.21 22:04:11 | #640 (1)

Tak to není nic pro mně :-))


 #639 

| Předmět: RE: RE:
23.03.21 22:32:29 | #641 (2)

Ty nemáš ráda česnečku? Já ji miluju *17904* . I kdyz ji vařím jinak.


 #640 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.03.21 06:56:31 | #642 (3)

Nevyhovuje mi tam v podstatě vůbec nic. Česnek jsem milovala, dokud jsme na něj nezačala být alergická. Špek by mi vadil, vajíčko taky, sýr taky a možná i ty krupy :-)) dělávám spíše zeleninové polévky. s úspěchem.


 #641 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 07:21:21 | #643 (4)

Dám recept na tu nejobyčejnější zeleninovou polévku, vařím ji pro celou rodinu a někdy funguje i jako hlavní jídlo.

Základem je 1 cibule, 1 mrkvička, 1 brambora, polovina petržele (když není nevadí) a kousek celeru. Nakrájí se na všecko drobně, dá se do hrnce s hrudkou másla a nechá se posmažit aby to vonělo, přisypu lžičku drceného kmínu (děcka nechcou celý) lžičku soli a velkou lžíci mouky a míchám aby se mouka posmažila na voňavo a pak přidám na velké kusy pokrájenou brokolici nebo květák, podle toho je to buď brokolicokvá nebo květáková polévka nebo nedám nic víc a je to jen zeleninková. No a jak už se to lehce přismahuje, tak zaliju vodou tak asi půl litru, rozmíchám a přiliju další vodu a nechám asi 20 minut vařit. Až je zeleninka měkká trochu rozkvedlám kvedlačkou a je to hotové.


 #642 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 08:34:14 | #644 (5)

Dobrá polévka, dala bych si *366* . Zaujalo mě tam to osmazení i bramboru, ja smazim jen zeleninu.


 #643 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 12:04:54 | #645 (6)

já všecko co tam hodím, ale je to nakonec úplně jedno. jde mi o tu jednoduchost. Prostě raz dva tři zalít a hotovo.


 #644 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 12:15:01 | #646 (5)

Tak tohle je dobrý postup. Dávám jedničku. *29716*


 #643 

| Předmět: RE:
24.03.21 12:48:29 | #647 (1)

Kroupy jsou dobrý nápad, jenom bych ten česnek orestoval, aby byl voňavější a výraznější. A jinak jsem zvyklý tam nakonec přidávat žďobátko bazalky.


 #639 

| Předmět: RE: RE:
24.03.21 15:28:31 | #648 (2)

Bazalku nebo majoránku, to samozrejme.
Jinak o cesneckach by se dala napsat kniha, nebo aspon mala knížečka.


 #647 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.03.21 16:31:59 | #649 (3)

Jo to by se dala, česnečka se dá udělat na mnoho způsobů.


 #648 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 16:53:11 | #650 (4)

A v čem spočívá rozdíl? Tedy jaké způsoby třeba.


 #649 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 17:39:36 | #651 (5)

Dá se udělat "čirá vývarová" jako ta klasická česká, a může se do ní přidat různá zelenina, nejen brambory, nebo třeba obiloviny, těstoviny apod.
Nebo se dá udělat krémová (hladká rozmixovaná se smetanou), s různými vložkami.
A to všechno může být s různým "přídechem" koření či bylinek, nebo třeba citrónu.


 #650 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 18:41:05 | #652 (6)

jo, to jsou dva různé způsoby. Jednou vývar a jednou krémový.


 #651 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
24.03.21 19:27:33 | #653 (7)

To moc zjednodusujes. Staci změna postupu a je to o necem jinem. Jednou na horách nám dali skvělou cesnecku ze sušeného česneku, nakrajene šunky a sýra, kostky opečené housky.

Muj táta ji delal tak, ze všechny ingredience dal na talíře podle chuti (česnek se soli, koření, sádlo, magi, kousek masoxu) a zalil vývarem. Kdyz se cesnek nevari, je to síla.


 #652 

| Předmět:
20.02.21 15:09:51 | #621

Kdyz jsme u těch hub, uz dlouho marně hledám, jestli se žampiony správně loupou, nebo ne. Ja je loupu odjakživa, moje dcera ne. Uvítám nějaký názor k tomu.



| Předmět: RE:
20.02.21 15:17:45 | #622 (1)

Co je to správně? Někdo loupe kůži z ryb, jiný jí tam má nejradši. Stejně tak je to se zeleninou, atd.



| Předmět: RE: RE:
20.02.21 15:22:06 | #623 (2)

Tak mistři kuchaři maji do detailu propracované kdeco. Proc ne zrovna tohle. Ty bys loupal, nebo neloupal?


 #622 

| Předmět: RE: RE: RE:
20.02.21 16:13:20 | #627 (3)

No právěže to co dělají kuchaři se často doma nedělá, kdybych dělal to co dělají mistři kuchaři, tak bych o 90% dobrého přišel. Jinak já žampiony neloupu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 16:32:15 | #628 (4)

To je zajímavý názor *17904*. Ja vidim spíš ty domácí kucharinky a jejich kolikrat patlanice. Jiste, jsou i kuchařky od Boha. Ale hodně často mi na návštěvě nechutná. Vždyť dneska se i knedliky kupuji hotové, všechny ty polotovary, omáčky ze sáčku, všechno buhvijak dlouho skladovane a ohrivane.


 #627 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 16:35:43 | #630 (5)

To je naprd, to je fakt. Nejlepší je co nejvíc domácího, a hlavně vědět co tam přesně dáváš, to ti pak chutí nejvíce. A nejlepší vše tak nějak co nejčerstvější, neohřívané v mikrovlně, apod.



| Předmět: RE:
20.02.21 15:33:28 | #624 (1)

V "luxusních" restauracích se to dělá, zejména pokud se v jídle nechává celá, nepokrájená hlavička nebo pokud je ta slupka nevzhledná (špinavá, zhnědlá apod.). Jinak to ale vyloženě nutné není.


 #621 

| Předmět: RE: RE:
20.02.21 15:44:46 | #625 (2)

Tedy ne hlavička, ale klobouček *27179*


 #624 

| Předmět: RE: RE: RE:
20.02.21 16:05:27 | #626 (3)

Hlavička je klobouček, to máš fuk *17913*.
Takhle bych to taky viděla, většinou spíš loupat.
Taky uvažuji, jestli v te slupce neni neco zdravého. Jako u jablek. Pohlreich je například do štrůdlu neloupa.


 #625 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 16:33:09 | #629 (4)

No to je rozdíl, klobouček se dává na hlavičku ne? Jinak ve slupce dost často něco hodnotného je, platí to u mnohého, ne jen jablek.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 17:12:46 | #631 (4)

To ani nevim, jestli ve slupce žampionu něco hodnotného je.
Jablečná slupka je tvrdší, takže může být lepší, když se oloupe, pokud se to jablko nevaří nijak dlouho, protože pak ta šlupka může vadit. U žampionů je úplně měkká, takže tam se tohle nemusí řešit. Prakticky mladé žampiony stačí utřít mokrým hadrem, pokud jsou špinavé, ale loupat je je zbytečné.


 #626 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 18:15:23 | #632 (5)

Asi jo, mlade žampiony jsou nádherné. Zrovna jsem viděla recept na restovane, olivový olej, na nej nejdřív rozmacknute kousky česneku, aby se daly vyndat. Úplně se mi sbíhají sliny. Jenze se teď nikam nedostanu, objednáváme v Košíku a to člověk nikdy neví, co dovezou.


 #631 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 18:47:51 | #633 (6)

a to člověk nikdy neví, co dovezou - tak to je dost blbý, já akorát teďka přišel z nákupu *29716*

Na žampiony se hodí dát lehce čerstvého tymiánu nebo lehce strouhnout muškátového oříšku, obojí podpoří jejich chuť (každý trochu jinak). A nakonec je zakápnout citronovou šťávou.
Nebo je orestovat na másle (nejlépe přepuštěném) s česnekem, samozřejmě je osolit, pak je trochu podlít bílým vínem, nechat ho skoro vyvařit a nakonec hotové je zasypat sekanou petrželkou.


 #632 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 18:51:07 | #634 (7)

Ježiš mňam, to bych si dala *366* .


 #633 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.02.21 19:04:33 | #635 (8)

Já čoveče taky *30434*


 #634 

| Předmět: plněné papriky soucet
19.02.21 19:38:10 | #616

Nevařím a připálím i čaj. Přesto - zde recept opsaný z netu: nastrouhej sýr ( blaťácké zlato,gouda, eidam.....), nakrájej na kostičky gothaj ( ne jiný) a zamíchej. Bílé papriky vydlab, nacpi tam ten gothaj se sýrem a přikrej odkrojeným koncem, aby to z papriky neuteklo ( já připíchnu párátkem).Peč asi 200°C ve vymazaném pekáčku třeba 30min zakryté a 15 min odkryté,až jsou papriky měkké a mají puchýřky.K tomu chléb, můžeš baštit i studené. V receptu píšou zalej smetanou, tu vynechávám.Mám na ně úchylku.KK



| Předmět: RE: plněné papriky soucet
19.02.21 20:21:24 | #617 (1)

Zdravím, Kloky, a díky za recept, to může být moc dobré. Smetanu taky vynechávám *17904* .


 #616 

| Předmět: RE: RE: plněné papriky soucet
20.02.21 11:33:58 | #620 (2)

Já jí taky nedávám tam, kde to není vysloveně nutné.


 #617 

| Předmět: Držková
19.02.21 19:30:25 | #615

Psali jste tu o držkové polévce. Ochutnala jsem držkovou bez drštěk s kotrčem a doporučuji i tomu, kdo dršťkovou nejí. Předevčírem jsem měla dršťkovou bez drštěk s hlívou a také doporučuji.



| Předmět: RE: Držková
19.02.21 20:24:59 | #618 (1)

Dršťková z hub je úplně ideální. Z kotrče samozrejme, kdyz má člověk štěstí a najde ho. Hlíva se dostane koupit, to je taky skvělé. Jestli i z jiných hub, nevím, možná i z václavek.


 #615 

| Předmět: RE: RE: Držková
21.02.21 18:13:39 | #636 (2)

přesně, z václavek falešná dršťková je klasika....jsou roky kdy rostou jenom václavky, jsou roky kdy václavky vůbec nerostou.....


 #618 

| Předmět: RE: RE: RE: Držková
21.02.21 18:47:23 | #637 (3)

Já se akorat vzdycky bojím, jestli jsou to opravdu václavky *17833*. Na pařezech toho roste...


 #636 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Držková
22.02.21 15:38:17 | #638 (4)

Václavky se dají velmi těžko splést. Jednou je v lese poznáš a pak už je znáš. Akorát musíš do lesa na podzim ( václavka roste na václava) a v ten správný rok.kk


 #637 

| Předmět: RE: Držková
03.05.21 14:34:37 | #702 (1)

Zajímavá je rumunská držková. Bez papriky, hlavním kořením je česnek a zadělává se vajíčkem rozšlehaným ve smetaně.
Receptů je víc.


 #615 

| Předmět: Mánek
19.02.21 19:28:25 | #614

děkuji za odkaz na Mánkův rybí restaurant......



| Předmět: RE: Mánek
19.02.21 20:25:59 | #619 (1)

Neni zač, Mánek je klasa v oboru *366* .


 #614 

| Předmět:
31.01.21 18:52:57 | #613

Obsah příspěvku byl smazán.