Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3536813x
Příspěvků:
93995

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #54410

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.12.23 14:23:52 | #54410
Reakce na příspěvek #54398

Pro sluneční zázrak neexistuje žádné přirozené vysvětlení.
Ale existuje. Přirozené vysvětlení je v hlouposti lidí uvěřit kdejakému náboženskému tvrzení kazatele s biblí v ruce. A taky, při Slunečním zázraku bylo přítomno padesát tisíc promočených biblí, které během minuty uschly.

V TV jsem jednou viděl reportáž jedné kreacionistické skupinky pri zájezdu k Velkému kaňonu (Rio Grande), kde jim jejich pastor předčítal z bible ... a pak pravil "Takzvaní vědci tvrdí, že kaňon vznikl před pěti miliony lety, bible svatá ale, že kaňon stvořil bůh před 6 tisíci lety. Kdo věří bibli víc, než prolhaným vědcům, ať zvedne ruku!"
A skutečně, všichni kreacionisté odsouhlasili, že bible svatá je božím slovem a že kaňon vznikl před potopou světa zaviněnou Noem.


 #54398 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.12.23 17:23:42 | #54411 (1)

to mi tu vyprávíš přesvědčení lidí kteří špatně vykládají Bibli. Mimochodem ji vykládají stejně jako ateisté, tedy doslovně. *12619* Například Nový zákon může vykládat je Ježíšova církev pro kterou byl napsán. A to z toho důvodu, že ostatní lidé by tu bibli vykládali špatně.
Víz některá tvrzení ateistů to je typický špatný výklad Bible. Ateista číst Bibli nemá, natož ji ještě vykládat. *3877* *6365*


 #54410 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.12.23 05:02:13 | #54419 (2)

V tomhle mají skalní pobožní problém.

Tradicionalisti a kreacionisti berou text bible doslovně. Stvoření světa v šesti dnech, počínaje 1. dnem v podvečer 23 října roku -4004. Stvoření všech druhů flory v jednom dni, tedy za 12 hodin. Tu samou kreativní rychlostí tvořil alchymista bůh i faunu. Bakterie, viry, plísně a hmyz v bibli nejsou, nebyly tedy tvořeny.

Věrní katolíci kombinují text bible se změnami danými sekulárními vědeckými poznatky. Třeba uznání Země jako planety obíhající Slunce jako i ostatní planety naší soustavy. To byl už šílený pokrok a kat církev se mu staletí zuřivě bránila. Dnes uznává i vznik druhů procesem Evoluce.

No a ateisté berou bibli jako svazek textů kterým pobožní kdysi věřili, byli věřit nuceni a někteří nenapravitelní věří dodnes. Třeba té pohádce o Potopě s 600. letým kormidelníkem Noem, který narval archu do Araratu. K zahození není ani pohádka o úprku Židů z Egypta a jejich putováním suchou nohou po vydlážděném a nebo vyasfaltovaném dnu rudého moře. Prý třetina USAmeričanů věří dále v placatou Zemi, chudáčkové.


 #54411