Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 118617x
Příspěvků:
1148

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
28.11.20 20:00:30 | #211

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
28.11.20 19:59:10 | #210

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
28.11.20 19:58:20 | #209

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
19.11.20 14:09:34 | #170

Poradíte mi někdo?
https://behejsrdcem.cz/clanky/pochutnejte-si-na-cuketovych-spagetach/
Okouzlily mě tyhle recepty na zeleninové špagety, mám i další skvělé recepty na saláty z takových dlouhých nudlicek. A teď hledám nějakou pomůcku, s jakou se dají vytvořit. Existují spirálové kráječe, ale moc jim nedůvěruji, ze to funguje, ze ta napichnuta mrkev nebo okurka opravdu drží a nesmeka se. A potom, nechce se mi vytahovat a čistit takovy přístroj kvůli misce salatu. Co třeba taková škrabka se zubatym ostřím, neslo by to s ní?



| Předmět: RE: RE:
19.11.20 14:38:29 | #172 (2)

Kdysi jsem si koupila škrabk na brambory, je fantastická se zahnutým ostřím. Nic takového dnes nemůžu sehnat. Taková škrabka škrábe sama :-) co se týče krájení zeleniny, dýně a pod. to není pro mě. Mám ráději když je zelenina uvařená a to mže být klidně vcelku.


 #171 

| Předmět: RE: RE: RE:
19.11.20 16:03:25 | #173 (3)

Ty nemáš ráda zeleninove saláty? Pro mě je to základ jídelníčku *17904*
Taky věřím na syrovou stravu, ze vyléčí mnoho nemocí.


 #172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
19.11.20 16:04:58 | #174 (4)

Mám problém to trávit, manžel nemůže syrovou zeleninu vůbec. Takže občas si udělám okurkový salát, alejím ho sama. Rajčata jen vařené. Salát ze zahrady je dobrý, ale to je salát. tam se nemusí nic krájet a můžeme ho oba.


 #173 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
19.11.20 22:09:33 | #175 (5)

No jo, každý máme holt neco... Taky nesnasim některé potraviny. V tomhle je nejlepší poslouchat svoje tělo. Ani dětem se nemá nic nutit, co je takzvane zdrave.

Tady jsou ty nadherne salaty, mrkvovy doporucuji.
https://m.youtube.com/results?search_query=luda+easy+cook+%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%8B


 #174 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
19.11.20 22:15:56 | #176 (6)

já snášim zeleninu, jen si ji musím uvařit :-))) Dnes jsme měli vynikající květákovou polévku. Ještě jsem našla na zahradě větší bramboru, dvě cibule a mrkve, z lesa dvě kuřátka a polovina květáku. Bylo to fantastické.


 #175 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.11.20 12:49:09 | #178 (7)

To bych si taky dala *366* .


 #176 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
19.11.20 22:17:32 | #177 (6)

z nějakého důvodu to je v ruštině.


 #175 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.11.20 12:51:53 | #179 (7)

Ale recepty ruské nejsou, spis tak něco korejského. Objevila jsem ji nedavno, celkem se to da pochopit jen na pohled, z čeho vaří. Taky ma skvele cukroví, to vůbec netuším, kde brala inspiraci.


 #177 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.11.20 17:37:31 | #180 (8)

Nevím, exotika není nic pro mě :-)


 #179 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 14:04:08 | #181 (9)

Pro mě taky ne. Ale odkoukat šikovné vychytávky je dobré *9394*. A ty jsi přece hodně cestovala, tak jsi musela poznat i jiné kuchyně.


 #180 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 15:08:40 | #182 (10)

To ano, abych zjistila že nad tu naší není :-)) Všude jsem se něco naučila, ale nakonec upravila pro můj místní žaludek.

Dnes jsem třeba dělala dýňovou polévku (z hokaido a máslové dýně) a špenátové lasagne. Ono to zní exoticky, ale je to opravdu naše jídlo. Dala jsem dovnitř 1,5 kg listového mraženého špenátu.


 #181 

| Předmět: RE:
21.11.20 15:16:22 | #183 (1)

Tady jsem něco našel
https://prima-receptar.cz/spagety-ze-zeleniny-vychytavka-do-kuchyne/
ale tak velké nudle, jaké jsou v tom receptu, asi uděláš jenom nějakým kráječem. Snad i nějakým V-kráječem, co bude mít šajbu na tvorbu nudliček.
Nebo nožem tak, že cuketu nakrájíš na tenké plátky a ty pak nakrájíš na ty nudličky.


 #170 

| Předmět: RE: RE:
21.11.20 16:42:17 | #184 (2)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #183 

| Předmět: RE: RE:
21.11.20 16:42:54 | #185 (3)

resp. ne na tvorbu nudliček, ale nudlí


 #183 

| Předmět: RE: RE:
21.11.20 17:13:09 | #186 (2)

to je šikovné, myslím že zrovna tohle Jessie hledala.


 #183 

| Předmět: RE: RE:
21.11.20 19:59:28 | #202 (2)


Jo přesně to jsem měla na mysli. Teď ještě to sehnat. Stoji to asi par korun, takže posílat se to nevyplatí.


 #183 

| Předmět: RE: RE: RE:
22.11.20 15:09:06 | #203 (3)

tady to je, dá se to v tom e-shopu objednat a odběr na prodejně je zdarma (tj. platíš jenom za tu škrabku)
https://eshop.tescoma.cz/skrabka-julienne-presto-expert


 #202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
22.11.20 21:57:38 | #204 (4)

A fakt to funguje jako na obrázku?
Aby to nebylo jako z pořadu jistého Horsta. *7271*


 #203 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.11.20 11:22:47 | #206 (5)

Nevim, já jsem to nikdy nezkoušel. V tom odkazu jsou uživatelské recenze a ty jsou vesměs příznivé, tak asi jo. *29716*


 #204 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.11.20 14:12:10 | #207 (5)

Na obrázku to vždycky vypadá líp. Už jsem to vyzkoušela, půjčila mi ji kamaradka. Je to dost ostre, takže pozor na ruce. Mrkev držím v dlani, po délce oskrabuji. Celer jsem si ukrojila delší kousek, taky to šlo.
Koupím si to, až se někam dostanu z našeho zapadakova.


 #204 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.11.20 14:12:10 | #208 (4)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #204 

| Předmět: RE:
21.11.20 17:17:38 | #187 (1)

Já můžu všechno, teda kromě toho, co mi smrtelně nechutná.



| Předmět: RE: RE:
21.11.20 17:22:31 | #188 (2)

a co ti smrtelně nechutná? mě třeba mořské plody smrtelně nechutnají.


 #187 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.11.20 17:31:45 | #189 (3)

No jako jídlo teba něco blé jako např. rýžový nákyp, a celkově nějaké blemptavé věci. Jogurty nemusím. Mořské plody mám docela rád, a ryby vyloženě miluji.



| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:34:41 | #190 (4)

Moje rodina miluje rýžový nákyp :-)) všichni synové i manžel


 #189 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:36:20 | #191 (5)

No mě se vždy vybaví rozmočená rýže rozmáčející se v nálevu zz nějakého kompotu jak tomu bylo v jídelnách, a můj žaludek je v nestabilní poloze.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:38:26 | #192 (6)

V jídelně bych si to nedala. Stejně jako lasagne třeba. Jsou jídla která mi chutnají jen doma, tedy když si je uvařím sama.


 #191 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:39:20 | #193 (7)

A navíc celkově nemusím sladká jídla.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:40:24 | #194 (8)

a co kynuté knedlíky?


 #193 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:41:24 | #195 (9)

Plněné nemám rád.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:42:31 | #196 (9)

Jako ovocné nemusím, to bych asi vrhnul :-).



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
21.11.20 17:47:55 | #197 (10)

tak to jo :-))) dělávám kynuté s povidlím /(doma dělané) a sypané mákem nebo strouhaným tvarohem.

Ale synové mají velice rádi taštičky z bramborového těsta taky s povidlím a sypané mákem. No ráda vařím cokoliv :-)


 #196 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.11.20 17:48:42 | #198 (11)

a manžel tvrdí že chci rodinu zabit jídlem.


 #197 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.11.20 17:50:05 | #199 (12)

Jakto? Měli by být ráádi ne?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.11.20 18:05:17 | #200 (13)

vykrmuju je k prasknutí :-)


 #199 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.11.20 18:08:55 | #201 (14)

Aha, tak to bych asi taky blblal :-D.



| Předmět: RE: RE:
22.11.20 21:59:27 | #205 (2)

To je krásná formulace.
Trochu mi to připomíná kamaráda, který občas před návštěvou dráždil manželku slovy: "Já to teda sním, ale nechtěj aby mi to chutnalo".
Zatím je naživu...


 #187 

| Předmět:
10.11.20 12:45:35 | #169

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět:
10.11.20 12:44:06 | #168

Obsah příspěvku byl smazán.



| Předmět: křehčené maso
05.11.20 18:03:08 | #130

V poslední době jsem opakovaně svědkem zločinu.
Když dělám guláš, tak to maso pustí strašně moc vody a to ještě před osolením. Takže místo oreastování je to spíš dušení ve vlastní šťávě.
Máte někdo podobné zkušenosti?



| Předmět: RE: křehčené maso
05.11.20 18:23:32 | #131 (1)

máme :-)


 #130 

| Předmět: RE: RE: křehčené maso
05.11.20 18:45:01 | #132 (2)

To je ale VRAŽDA!!! *3305* *7271*


 #131 

| Předmět: RE: RE: RE: křehčené maso
05.11.20 18:47:20 | #133 (3)

nooo, zrovna tohle ani ne. Někdo považuje za vraždu i fakt že dělám guláš na olivovém oleji :-)) nepoužívám sádlo. Takže hromada cibule, a jak se začne smažit tak šup maso a šup paprika, nic moc opékání. Akorát jednou lehce připálím, když se vše vysmahne (než dolévám vodu)


 #132 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
05.11.20 18:59:38 | #134 (4)

Nj, ta šťáva by měla zůstat uvnitř, ale ona se vyplaví s tou vodou. Jasně paprika se nesmí moc pražit, jinak zhořkne.
Nic proti "oliváči", pokud někomu v jídle nevadí jeho aroma. Spíš taky není na moc vysoké teploty, pak zdegraduje a jeho hodnota se ztrácí.
Na guláš používám slunečnici, pokud tedy není sádlo.


 #133 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
05.11.20 19:05:57 | #136 (5)

Jakmile jídlo pustí vodu, z vysokých teplot není nic :-)) a to platí jak pro cibuli tak pro maso, prostě tona tu teplotu nevytočíš i kdybys chtěl. Až se voda vypaří, tak stačí jen opravdu lehce, opatrně provonět. Aby vůbec bylo něco cítit.


 #134 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
05.11.20 23:17:47 | #139 (4)

cibule by správně měla být osmažená úplně dotmavohněda, než se tam hodí maso *29716*


 #133 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 06:11:46 | #140 (5)

to u nás nemůžu, manžel slinivkář by to nedal :-))


 #139 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 09:16:06 | #141 (6)

hm tak to jo...


 #140 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 09:29:11 | #142 (5)

Já mám připravenou skleničku vína, bílého nebo červeného, to podle druhu jídla.
Cibulku dělám na vyšší teplotu, a když se začíná chytat, trochu ji podleju. Alkohol se rychle odpaří, tím se to trochu ochladí, a může se smažit dál. Cibulka chytne barvu, ale nekoksovatí *33767* . Vím, asi to není "košer" pro pravověrné mistry guláše, ale dodá to barvu a to víno je přítomno i v chuti.


 #139 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 09:52:16 | #144 (6)

Cibule se zpočátku klidně může dělat na vyšší teplotu a jak začne tmavnout, tak se může teplota trochu stáhnout, protože pak už je to docela rychlý. Nebo v té finální fázi se to zchlazuje vodou, čímž se docílí toho, že bude cibule maximálně tmavá, ale ne spálená. Víno nevadí, jenom to potom nebude klasický guláš, ale spíš tokáň.


 #142 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 13:11:38 | #149 (6)

Taky pivo, tmave i svetle, to se ke guláši hodí.


 #142 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené…
06.11.20 13:13:34 | #150 (7)

Ano, výhoda obojího je, že se "zbytek z vaření" dá použít po jídle. *20832*


 #149 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 16:54:10 | #152 (6)

některý guláš se ani nedá uvařit :-( prostě se vaří a vaří a vaří a furt je tvrdý.


 #142 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené…
06.11.20 18:26:40 | #156 (7)

Hm, to záleží na stáří poraženého kusu. Někdy změknutí masa vyžaduje dušení až 2 a půl hodiny.


 #152 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 18:29:51 | #158 (8)

dvě a půl hodny je málo :-)) někdy to vařím i čtyři. tedy pokud je to nějaký starý vůl, tak to změknout nechce vůbec . ale běžně mi to trvá tak tři hodiny.


 #156 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 18:46:57 | #159 (9)

Pokud se ti zdá, že je to z nějakého starého vola, nebo staré krávy - v první řadě nekupovat *33444* - pokud se stane - tak trochu naklepat. *65* *145*


 #158 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 19:18:31 | #161 (9)

hm, tak to byl fakt hodně starej vůl *30434*


 #158 

| Předmět: RE: křehčené maso
05.11.20 22:33:12 | #138 (1)

Zkus zesílit oheň chvilku před tím, než tam maso hodíš, aby byl olej maximálně rozpálený. Ale ono to zas tak neva, ono se má to maso co nejdřív "zavřít" a jestli bude zčásti zavřeno uvařením, tak to zas tak moc na škodu neni.


 #130 

| Předmět: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 09:33:18 | #143 (2)

No jasně, ale připadá mi to, že se nestihne zavřít, nestačí ani zbělet a už plave ve šťávě.
Hlavně u vepřového. Říkám si, jestli dodavatelé těm prasatům nedávají něco, aby ve tkáních zadržela vodu a byla těžší.


 #138 

| Předmět: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 10:03:09 | #145 (3)

Pokud je to takhle, tak pak mi napadá orestovat maso vedle na rozpálené pánvi či v kastrolu po takových množstvích, aby vždycky jenom zaplnilo dno, a po orestování ho vždy přidat do hotového základu.

Já jsem kdysi slyšel, že do masa píchají vodu, aby prý bylo křehčí. Ale to se asi bude týkat jenom těch v krabičkách balených mas v supermarketech.


 #143 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 13:10:22 | #148 (4)

Myslim, ze to pichaji i do váženého. Dost se na tom vydělá.
Orestovat po malých částech je dobry nápad.


 #145 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 18:28:22 | #157 (5)

Nevím jestli se to dělá ještě dneska, ale prezentovali to tak, že to maso je tak křehčí, ovšem pro mě je to prostý podvod.


 #148 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 18:51:54 | #160 (6)

No pokud neodečtou z váhy - váhu napichaný vody tak určitě.
Ale zmrzlí je křehčí - když koupím maso - udělám z části řízek hned a zbytek dám do mrazáku, tak po rozmrazení je z toho masa řízek křehčí - to určitě. *65*


 #157 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené…
06.11.20 19:25:59 | #162 (7)

To nevim, to jsem si nevšiml. Ale zmražení maso znehodnocuje, mění jeho vlastnosti, dělá ho sušším a ryby třeba činí blátivější.


 #160 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 20:12:05 | #163 (8)

jj. taky jsem si všimla. není šťavnaté.


 #162 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.11.20 20:46:20 | #164 (8)

To co vyberu z mrazáku neklepu, ale ho dám do pácu - i na řízky a je mňam.
*65* *20*


 #162 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
07.11.20 14:37:45 | #167 (8)

Určitě, mrazák je sice výborná věc, ale není nad cerstve maso.


 #162 

| Předmět: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 16:53:03 | #151 (3)

čerstvé mi to neděla, ale rozmražené vždycky.


 #143 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 18:22:32 | #155 (4)

Tak u mraženého je to pochopitelné, protože zmražením všechny tekuté složky obsažené v mase zledovatí, čímž se oddělí od svaloviny a po rozmražení pak z ní vytékají.


 #151 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 23:09:02 | #166 (5)

Když se to zmrazí rychle, tak to ještě jde, ale při pomalém mražení krystalky ledu narůstají a trhají buňky i tkáně. Pak to rozmrazíš a je z toho ...


 #155 

| Předmět: RE: křehčené maso
06.11.20 13:06:18 | #146 (1)

Tohle je opravdu zlocin, že do masa pumpují vodu, aby vážilo vic... A do ryb taky. Je to rozdíl vařit z kusu poctivého masa, kdyz ho někdo ukradne ještě před tou úpravou.


 #130 

| Předmět: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 13:08:43 | #147 (2)

No, mražené ryby, to je kapitola sama pro sebe...
Maso z domácího chovu je něco jiného, ale i cenově.


 #146 

| Předmět: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 17:05:05 | #153 (3)

Pokud můžu poradit - zkus co nejširší hrnec - nesmí být maso na mase - to horní pustí šťávu, než se to spodní zatáhne.
Pokud nemáš - udělej to na pánvici a až se zatáhne, tak ho pak hoď do hrnce na dušení.
*20*


 #147 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 23:06:06 | #165 (4)

Tak jo, poradím si.
Jde mi o to, že to dřív nedělalo.


 #153 

| Předmět: RE: RE: křehčené maso
06.11.20 18:09:59 | #154 (2)

jo to je pěkná prasárna


 #146 

| Předmět: Bedly v bramborakovem těstíčku
18.10.20 20:36:53 | #129

Našla jsem dnes krásné bedly a udělala jsem je podle svého specialniho receptu v bramborakovem těstíčku. Vychytavka: Nejdřív doporucuji osmažit vrchní část, na ktere moc těstíčko nedrží, ale to nevadí. Pak mezi "listy" přidám lžičkou ještě trochu testicka, otocim a dosmazim.



| Předmět: RE: Bedly v bramborakovem těstíčku
05.11.20 19:02:19 | #135 (1)

My jsme letos houby totálně "prokaučovali".
Všichni kolem mluvili o košíkách všeho možného, my jsme našli vždycky jen takovou všehochuť na smaženici a něco málo na sušení.


 #129 

| Předmět: RE: Bedly v bramborakovem těstíčku
05.11.20 22:12:18 | #137 (1)

bedly jedly *29716*


 #129 


| Předmět: s cukrovím začínám
13.10.20 14:30:03 | #113

tak ke konci listopadu...žádné honění a všech 15 druhů stihnu hravě



| Předmět: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 14:31:24 | #114 (1)

Co pečeš že to vydrží tak dlouho.


 #113 

| Předmět: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 14:33:25 | #115 (2)

hlavně ořechové...skladuji pak dobře zabalené venku a vydrží až do konce ledna...tedy, když se nesežere dřív



| Předmět: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 14:49:13 | #116 (3)

Máš v tom náplně? A jeslti ano, jaké


 #115 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 15:00:25 | #117 (4)

Dávám do ořechů z ořechového těsta tuhle:
umleté ořechy asi 10-15 dkg hodit do trochy vařícího mléka (málo mléka, radši přidávat), zamíchat, nechat vychladnout. Utřít máslo (celé) s cukrem krásně do pěny a pak do něj opatrně vmíchat ty ořechy. To už netřít, byl by to blaf.
Tohle je moje nejzamilovanější náplň, může se dát i do košíčků, slepit linecké.


 #116 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 19:07:06 | #122 (5)

Linecké slepujeme domácí ribizovou marmeládou. S jinou to nefunguje. Proto mám doma několik stromečků ribízů, velká spotřeba :-)


 #117 

| Předmět: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 15:03:10 | #119 (3)

No jo, holka z Moravy, tam je hodně ořechů *9394*


 #115 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
13.10.20 17:50:20 | #121 (4)

já jsem na ořechy opatrná, mám na ně alergii.ale dát se musí :-)) tedy dám je do těsta, ale jinak raději ne. dělám nastavovanou bílou máslovou náplň.


 #119 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím začínám
14.10.20 13:18:00 | #123 (5)

To je škoda, mit alergii na takovou úžasnou věc, jako orechy...
Já mám zase alergii na olivový olej. Vypěstovala jsem si ji bohužel sama, když jsem se jím natirala místo tělového mleka. Radovala jsem se, jak jsem přišla na geniální nápad, budu mít krásnou pleť a ještě ušetřím. A do měsíce jsem skončila u doktora s těžkou alergií. Teď už ho nemůžu dávat ani do vareni, ani třeba pokapat pizzu.


 #121 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím…
14.10.20 15:46:04 | #125 (6)

Zkus si vzít Zodac pár týdnů, mě hodně povolily alergie po přeléčení. Síce ořechy mi přestaly chutnat, ale zmírnila se mi alergie obecně i když Zodac neberu. Tedy nemažu se ničím :-) raději.


 #123 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: s cukrovím…
14.10.20 16:52:43 | #127 (7)

No, rada bych používala v kuchyni olivový olej, ale moc tomu nevěřím, že bych se té alergie zbavila. A před chemickými léky mam hrůzu. Zavírají vrátka přírodě *9394*


 #125 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: s…
14.10.20 17:15:23 | #128 (8)

nevím, moc tomu nerozumím. Mě to pomohlo dosti zásadně. a teď to brát nemusím. Nejak se tělo zklidnilo.


 #127 

| Předmět:
13.10.20 12:40:05 | #109

Moje kamarádka už začíná péct vánoční cukroví. Vždycky ho napece a da do mrazáku.... A pak se chlubí, jak si vánoce užívá a jen vytahuje cukroví z mrazáku. Mně to ale z mrazaku nechutná. A těším se na ten provoneny byt pred vanoci. Začnu az na Mikuláše *9394*.



| Předmět: RE:
13.10.20 13:58:16 | #110 (1)

já ještě později :-) Nemám ráda staré cukroví a z mražáku vůbec.


 #109 

| Předmět: RE: RE:
13.10.20 14:23:06 | #111 (2)

Já někdy i týden před vánocemi. Když si k tomu člověk sedne, pustí si nějakou Agátu Christie, naseká se za chvíli cukroví plné krabice *17904* .


 #110 

| Předmět: RE: RE: RE:
13.10.20 14:25:56 | #112 (3)

myslíš poirota? to né, k němu si musím lehnout na gauč, zaručená realaxace. Většinou usnu.


 #111 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
13.10.20 15:02:14 | #118 (4)

Poslouchám to jako audioknihu, četbu. A je mi jasné, že v tomhle jsem sama, slečnu Marplovou i Poirota žeru, a nikoho dalšího, kdo je miluje, neznám *18402*


 #112 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
13.10.20 17:49:20 | #120 (5)

taky je mám ráda, zrovna jsem dokoukala Poirota. výborný realx.


 #118 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.10.20 13:21:16 | #124 (6)

Relax, uklidnění, psychika, ideální pred spaním. Nechápu lidi, co si v noci pouští ty horory, to bych vubec neusnula.


 #120 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.10.20 15:47:18 | #126 (7)

taktak, dnes jsem si pustila Poirota po manželovém hororu. Střídáme se u televize :-)


 #124