Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2517379x
Příspěvků:
69231

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #46820

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.09.23 10:26:17 | #46820
Reakce na příspěvek #46813

Kdo to vymyslel, to nevím, tak to nemůžu posoudit. Ale jak jsem uvedl, určité výsledky ten proces půstu, zejména přerušovaného, má a je zkoumán. Je tedy nesprávné jej paušálně zavrhovat nebo naopak přeceňovat.


 #46813 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.09.23 10:56:27 | #46831 (1)

nádorové/rako­vinovéí bunky (vo vede sa názov "rakovina" (je to laický názov) nepoužíva, i keď je v angličtine je vo všeobecnom vyjadrovaní "cancer"/rakovina), - používa sa vedecky názov "tumor"/nádor..
...z biochemického hľadiska je jasné, že nádorové bunky jednotlivých orgánov sú veľmi náročné na energiu, zvyšovaním energetického zásobovania (oproti normálnym/zdravým bunkám) rýchlo rastú, a hladovanie organizmu tento nádorový rast môže "obmedziť", ale nerieši to podstatu vzniku nádorového ochorenia, a tak hladovaním sa nádorové ochorenie nevylieči...
...skôr sa vedy (molekulárna genetika. biochémia, imunológia) zaoberajú dnes zaujímavým fenoménom epigenetiky, kedy sa ukazuje, že hlavne niektoré prírodné látky (vitamíny, minerály, antioxidanty, a iné typy prírodných látok) dokážu epigeneticky modifikovať expresiu (vyjadrenie génov pre biochemické procesy/metabo­lizmus) tak, že otvárajú (obnažujú) určité úseky chropmozómov, v ktorých je DNA zabalená, a dokážu selektívne zvýšiť/spomaliť túto expresiu génov v DNA, - a naviac sa ukazuje, že dokážu spomaliť expresiu tzv. nádorových génov, ako aj aktivovať expresiu "ochranných" génov ("tumor suppresor genes"/gény pre ochranu vzniku nádorov), čo by mohlo viesť k modifikácii vzniku samotného nádorového ochorenia, prípadne k ochrane pre vznik nádorov - samozrejme sú to všetko výsledky "in vitro", ale je to nádejný vedecký trend, ako sa preventívne brániť vzniku nádorového ochorenia...takže hodne zeleniny a ovocia v strave a obmedziť prísun tukov...


 #46820 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.09.23 11:05:04 | #46835 (2)

Bavíme se tady na amatérské úrovni a nemáme potřebu se bavit odborne někde, kde může být každý odborníkem v jiném oboru.
Pokud by jsme se bavili odborně a rozebírali vlastné obory, tak bys mnohým z nás nerozuměl
*5087* *5087*
Já mám "zařazenou" středoškolskou "rychlost" protože tá je všeobecně srozumitelná většině diskutujících.
Pokud to budeš vysloveně vyžadovat v diskusi s tebou "jinou", tak můžu zařadit i "vyšší rychlost"
*5087* *5087* *5087* *5087* *5087*


 #46831