Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2671790x
Příspěvků:
73531

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #41758

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.08.23 18:38:42 | #41758
Reakce na příspěvek #41756

Kdes tu blbost vzal?
Ideologie :
Ideologie je propracovaná soustava názorů, postojů, hodnot a idejí s apologetickou nebo ofenzivní funkcí založenou na formulování politických, hospodářských, světonázorových a/nebo podobných zájmů určité skupiny. V politické a společenské praxi se ideologie vládnoucí skupiny projevuje např. ve formě filosofie, práva či morálky, obecně se skrze svou subjektivitu snaží o formulaci celkového výkladu společnosti a člověka jako takového.

V angloamerickém prostředí je obvyklé i užívání termínu ideologie pro neutrální označování ucelené soustavy myšlenek a výpovědí, případně "pojem označující soustavu symbolických výrazů s mobilizační funkcí, legitimizující určité jednání"[1]. V evropském prostředí má termín častěji pejorativní vyznění a vyjadřuje též uzavřenost, jednostrannost, iracionální a propagandistické rysy takové soustavy myšlenek a výpovědí.[2]

Můžeš mi popsat, jako uucelenou sosutavu myšlenek a názorů PRO ŽIVOT SPOLEČNOSTI má ateismus? .-)))))))))))))­))))))))))))
Ateista prostě jen nevěří, že Bůlh existuje. NIC VÍC. nic ti nevnucuje, nechce po tobě, abys žil "bez boha", abys přestal věřit, uznal potraty, přestal prcat ministranty .....

ateista nevěří v existenci boha - to je panečku úplná smršť ucelených představ o tom, jak má společnost žít. těch pravidel pro život, covám ateista vnucuje jen kvůli svému ateismu, co? :-)))

no rozpovídej se, VISITOR, o té ateistické "ideologii" .-)))


 #41756 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.08.23 18:40:00 | #41759 (1)

jo, když tvrdíš, že bůh je, chce důkaz, takovej hajzl je ten zfanatizovanej ideolog ateista :-)))))))))))))))


 #41758