Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3185704x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #85423

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.08.24 11:37:01 | #85423
Reakce na příspěvek #85420

presne, Boh vie komu, kde, a v ktorom čase/kdy - a či - predpozná a pozná dôvody, všetko tak, aby to bolo v jeho vôli, nie v našej...ak jehoho vôľa v súlade sa našou, vypočuje a koná...obyčajne nechá čakať, a niekedy dlhý čas - lebo je to čas aj obrátenia sa...modlitba (splnenie prosieb) nikdy nie je na náš povel - ale niekedy sa to výnimočne stane...


1  
 #85420 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.08.24 12:47:47 | #85491 (1)

jojo, někdy se to stane, zcela na principu pravděpodobnosti, ne boha :-)))))))))))))))
boha prostě nepotřebuješ pro nic v životě člověka :-)))
pouze ustrašenci, kteří potřebují mít komplet všechno související s jejich zbytečným životem "vyřešeno", i kdyby za cenu sebeklamu .-)))


 #85423